用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Re: 油塘小學家長站 - part 26
樓主: 雪文
go

Re: 油塘小學家長站 - part 26 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站 - part 26

$69.9???? 乜野公仔黎架??? 你同kitty係邊度睇倒????我就係想而家買定, 可能會比7-8月平些少![quote]
雪文 寫道:
我仲心急, 想買個俾亞囡上一年級 :  :

醒目開學勳章

嘩, 好多個月囉.  係super百佳先有.

我同funfun一人買咗一個

不過款唔IN加. [quote]
iloveyoub4 寫道:
雪文

雪文

我訂$295 ja唔洗4百幾咁多,
不過都訂左啦算啦

[quote]
雪文 寫道:
去年佢

醒目開學勳章

又係Jusco.   去年幾時買加, 我忘記咗啦, 老人失憶     但肯定係放榜前.

Hin_bb, 你記得我幾時買個忍風xx書包俾我仔嗎 ?[quote]
come爸嘩 寫道:
$69.9???? 乜野公仔黎架??? 你同kitty係邊度睇倒????我就係想而家買定, 可能會比7-8月平些少

我女間學校唔知有無書包商都會去展銷??? 因上年果幾日註冊日, 我去官塘官立註冊時, 只有校服商黎派單張! 唔知循x今年有無呢? 有的話叫我媽去睇睇都好喎![quote]
雪文 寫道:
去年佢哋去基法做展銷, 才賣4百幾.
你唔使心急買加, 通常新生注冊日牌子書包商都會去展銷, 仲平過出面.

醒目開學勳章

我唔係話SPI呀, 我話個德國牌子xxxx [quote]
雪文

不過都訂左啦算啦

醒目開學勳章

都係kitty, Melody   [quote]
come爸嘩 寫道:
$69.9???? 乜野公仔黎架???

醒目開學勳章

係重少少. 不過學你話, 用咗先啦. [quote]
come爸嘩 寫道:
咁你仔開始用未? 係咪真係比普通書包重少少? 不過我又覺得唔係太大問題, 橫掂你仔都係搭校車, 咩上咩落都係一陣間, 如果好似我咁就唔得啦

我估拉喼都應該無乜可能有lee個價錢啦! :cry:  :cry: [quote]
雪文 寫道:
都係kitty, Melody   [quote]

come爸嘩

嘩,上年你派到官塘官立
唔怪得你哭住咁返公司啦

come爸嘩 寫道:
因上年果幾日註冊日, 我去官塘官立註冊時, 只有校服商黎派單張!

醒目開學勳章

love

唔好咁講, 千褀要為亞囡争取.  今日smalle上來, 令我諗起叩門的方法, 話返你听.

話說smalle的樓上囡囡同學仔媽咪, 用"音波功"係咁打電話俾基x的校長, 最後成功煩到校長俾佢囡面試, 最後仲成功入咗去.

咁Smalle上來叫我咁做, 我面皮薄, 我唔肯, 我心諗點可能揾到校長呀, 到校務處都俾人擋咗啦.  但人哋真係得咗.  而我仔係無得In呢間的.

算啦, 唔收我仔是他的損失

come爸嘩

德田李xx
我都唔會抱希望啦盡左力心無愧算啦

[quote]
come爸嘩 寫道:
iloveyoub4: 唔記得你選德田李xx定平田果間架?
[/quote]

醒目開學勳章

come,你係第幾志愿呀, 我係第十三, 諗都未諗過會去的學校.

sorry, 唔係注冊日, 係正式訂校服日, 有校車, 校服, 書商, 書包等等的.

[quote]
come爸嘩

嘩,上年你派到官塘官立
唔怪得你哭住咁返公司啦

醒目開學勳章

sure

[quote]
come爸嘩 寫道:
我估拉喼都應該無乜可能有lee個價錢啦! :cry:  :cry: ]

真係好邪架! 放榜前幾日, 有一晚我同我老公搭地鐵經過牛頭角, 我係車廂入面先同佢講(我地係企近車門d位, 望落去就見倒官塘官立)千祈唔好派左lee間呀, 點知......仲要係下午校!!
不過講真上下午我都唔鐘意架啦!!![quote]
come爸嘩
嘩,上年你派到官塘官立
唔怪得你哭住咁返公司啦

雪文

sorry我攪錯tim     

雪文 寫道:
我唔係話SPI呀, 我話個德國牌子xxxx [quote]
雪文

不過都訂左啦算啦

我係第九志願, (藍田/官塘/油塘)我都排先, 樂華, 秀x坪果d我排到最後最後.....

咁我女學校無書包商來做生意啦, 因上年係我, 媽同亞女一齊去訂書的.

醒目開學勳章

Love, 唔係 你.  我去叩門時, 見有D家長派二十幾志愿加.  有一個仲無辜, 佢派到個間佢填都無塡的學校       [quote]
come爸嘩 寫道:
我係第九志願, (藍田/官塘/油塘)我都排先, 樂華, 秀x坪果d我排到最後最後.....

雪文

我會為亞囡

醒目開學勳章

唉........

黑仔, 去年真黑仔

今年好返好多

come爸嘩

咁邪     
千祈唔好派左lee間但就係派左lee間   
佢地好多新移民讀架所以

come爸嘩 寫道:
真係好邪架! 放榜前幾日, 有一晚我同我老公搭地鐵經過牛頭角, 我係車廂入面先同佢講(我地係企近車門d位, 望落去就見倒官塘官立)千祈唔好派左lee間呀, 點知......仲要係下午校!!
不過講真上下午我都唔鐘意架啦!!![quote]
come爸嘩
嘩,上年你派到官塘官立
唔怪得你哭住咁返公司啦
‹ 上一主題|下一主題