用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮鄯.................青衣...(第三組-小象組)
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣
10) sweetman.......惠惠...............青衣 ...(第三組-小兔組)

下午班
1) patBmom......Samuel(
)......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman.......
惠惠...............青衣
8) ernestfu..........
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho...............
沙田
10)ballball411......
蔚蔚................沙田...(第三組)
11)angelmeiyee...
家淇................何文田(第三組-白兔)
12)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary.....uegi..........荃灣(第一組-粟米

原文章由 Michelmcy 於 07-8-31 14:49 硐表
applemary9527 ,

你好呀   alex 都係下午班第一組粟米組架

邊個係你女女呢 (短OR長頭髮呀?)   :  

各位同學仔o既媽咪,

你地o既 ...

你一定要努力呀!
如果Alex見到你咁佢仲更加唔開心呀!
其實我個仔都有問我點解要返學,
我同佢講話返學會學到好多野好叻架!
佢就問咁係咪叻過爸爸呀!
我話係佢就好開心咁講好野我叻過爸爸呀!
努力呀!

大家好,
我囝囝比我想象中好好多,係第一日陪佢返學時喊過,第二日都無事啦,上堂既時候都無再四周圍望我係邊度。尋日朝早搭校車上車個刻有小小扁咀,不過都無喊,放學時返黎就好開心,仲同校車叔叔、姨姨byebye添,到今朝仲好開心返學添,無驚啦,咁我都安樂些,第一日佢坐校車我幾驚佢唔肯呀,已經諗定如果真係搭唔到就同佢坐taxi返學校啦,好彩阿仔都好叻

Hi Michelmcy,

唔好放棄呀,比多小小時間囝囝適應呀,我個仔依賴性都好強,比佢多些信心,同同佢傾多些計,睇下佢覺得邊方面有問題,咁你解釋多比佢聽會好好多架..加油:) :)

原文章由 Michelmcy 於 07-8-31 14:49 硐表

各位同學仔o既媽咪,

你地o既 ...

我個囡 蔚蔚都係無喊, 仲好期待自己搭車, 放學個時仲好開心, 後尾老師打黎問我買校服既野, 我就順便問埋蔚蔚上堂時既情況, 老師話佢好好, 玩得好開心, 放學要換下既時候仲話唔想放學tim ar...... 咁快就唔記得左我啦 , 今日返學上校車, 見到佢個樣係好開心, 就知佢真係好鐘意返學

我個女今日上/落車都無問題,放學時她拎住一個勞作紙,我就問她邊個幫你接?她話自己整 還同我講今日食餅餅飲水(重張個濕毛巾盒放係檯上示範比我睇點樣拎出來抹咀同收埋,我問她邊個教她,她話係老師)

睇見大部份啲小朋友都適應得好好真係好開心!
不過校長嗰次都有講話佢哋會過幾日先發作架!
所以大家都可以鬆懈,
要繼續努力呀!

我今日打咗去校服商度訂多咗套校服喇,
要$116,
佢哋話應該4號會送到學校,
叫我寫張票叫老師俾佢哋,
我就放咗喺Samuel書包入面俾老師囉!:loveliness:

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-31 17:37 編輯 ]

家淇之前都有返日托幼兒園, 之後因為主任同學校的問題 沒返, 跟住馬上去創價, 真是明智之舉 , 這兩天一落車都開心同嫲嫲說做了新勞作, 而且一家人都看得出是比返之前那間開心百倍

原文章由 patBmom 於 07-8-31 17:33 硐表
所以大家都可以鬆懈,
要繼續努力呀!

要$116,
佢哋話應該4號會送到 ...

patBmom, 你搵個信封入住張票, 叫 samuel 返到學校比老師啦, 我都係咁叫蔚蔚, 老師話, 佢個日一返到學校, 就同老師講, 我有禮物比你呀, 仲好心急咁開書包拉錬, 好攪笑, 係蔚蔚自己話個d係禮物, 我無教佢咁講架

原文章由 elysemama 於 07-8-30 13:16 硐表
Hi, Dorothy,

熙熙都好叻仔呀   希望D同學仔個個都開開心心上學去:loveliness:  有一個學習生涯的好開始:)

hello, Elysemama,

Elyse有冇話比你知學校既情況呀?
我問仔仔,佢只係話有好多同學仔,好開心,好好玩,但係喺學校在做什麼就冇講比我聽:cry: 我好想知,因可以同佢玩係學校玩既野

醒目開學勳章

好多時學校都要交支票架!!唔洗入信封夾係手冊最新這頁到就 ok .
唔用信封可以環保 d..

原文章由 patBmom 於 07-8-31 17:33 硐表
所以大家都可以鬆懈,
要繼續努力呀!

要$116,
佢哋話應該4號會送到 ...

我尋晩返去都有問Elyse係學校玩乜野,

老師有無講故事呀? -->有
講乜野故事呀? --> 豬既故事
豬既故事?係咪三隻小豬呀? --> 係(査實唔知係唔係 )
仲有玩乜呀? -->shake(好開心咁shake兩隻手), 玩唖鈴 (繼續好開心咁shake)
茶點食乜野呀? --> 佢就唔睬我了(可能佢對食的興趣不大吧)

尋日送佢上校車時, 佢好開心!! 車門未開, 已經叫定姨姨, 我見佢咁快適應, 我都好開心:loveliness:

原文章由 DOROTHYFAN 於 07-9-1 00:17 硐表

hello, Elysemama,

Elyse有冇話比你知學校既情況呀?
我問仔仔,佢只係話有好多同學仔,好開心,好好玩,但係喺學校在做什麼就冇講比我聽:cry: 我好想知,因可以同佢玩係學校玩既野 ...

hi hi

我囡囡都好鍾意返學呀, 今天重同我講要返學添 希望佢第時都會咁講啦

pinocchio

我想問吓你在那裡上車呀? 我都係在青衣上車, 在牙鷹洲電站上車呀, 唔知有冇機會見到你呢:)
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

sweetman,

我係呂明才小學上車呀,唔知應該係早你一個站定係遲你一個站呢,你個係咪囡囡黎架,我囝囝上車時就有一個女仔係車度啦:) :)

原文章由 sweetman 於 07-9-1 10:03 硐表
hi hi

我囡囡都好鍾意返學呀, 今天重同我講要返學添 希望佢第時都會咁講啦

pinocchio

我想問吓你在那裡上車呀? 我都係在青衣上車, 在牙鷹洲電站上車呀, 唔知有冇機會見到你呢:) ...

原文章由 elysemama 於 07-9-1 09:44 硐表

我尋晩返去都有問Elyse係學校玩乜野,

老師有無講故事呀? -->有
講乜野故事呀? --> 豬既故事
豬既故事?係咪三隻小豬呀? --> 係(査實唔知係唔係 )
仲有玩乜呀? -->shake(好開心咁shake兩隻手), 玩唖 ...

Hi,Elysemama,
我再問仔仔,佢都話有講豬既故事,不過唔係三隻小豬,因為佢話有兩隻豬 茶點係食餅.
我地得閒交換下情報

Pinocchio

我個係囡囡, 佢應該係早你一個站上車, 但正式上學好似係呂明才個站之後先係我個站呀, 唔知係唔係呢 到時再話你知

原文章由 Pinocchio 於 2007/9/1 08:25 PM 硐表
sweetman,

我係呂明才小學上車呀,唔知應該係早你一個站定係遲你一個站呢,你個係咪囡囡黎架,我囝囝上車時就有一個女仔係車度啦:) :)
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

好啊!! 我們以後多D互相通報啦!!

原文章由 DOROTHYFAN 於 07-9-2 12:37 硐表

Hi,Elysemama,
我再問仔仔,佢都話有講豬既故事,不過唔係三隻小豬,因為佢話有兩隻豬 茶點係食餅.
我地得閒交換下情報

各位同學仔o既媽咪,

你地o既 ...

果兩個都唔係,果日我番1:30

原文章由 applemary9527 於 07-9-3 23:47 硐表

果兩個都唔係,果日我番1:30

oic

報到先
上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮鄯.................青衣...(第三組-小象組)
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣
10) sweetman.......惠惠...............青衣 ...(第三組-小兔組)
11) Phyllis_Kelvin.......Ryan博彥....將軍澳(第三組-小象組)

下午班
1) patBmom......Samuel(
)......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman.......
惠惠...............青衣
8) ernestfu..........
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho...............
沙田
10)ballball411......
蔚蔚................沙田...(第三組)
11)angelmeiyee...
家淇................何文田(第三組-白兔)
12)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary.....uegi..........荃灣(第一組-粟米

大家有冇大合照呀?

[ 本文章最後由 Phyllis_Kelvin 於 07-9-4 01:52 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題