用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P2A 家長互助站
樓主: w+w
go

08-09 P2A 家長互助站 [複製鏈接]

係呀,咁我又冇留意喎,只係唔見Wendy咋
等我又問下阿仔先

原文章由 w+w 於 07-10-4 11:05 硐表
無呀!!
她說昨日是男同學先放學, 然後才到女同學, 可能Anson誤會了. Wendy暫時只有星期六學小提琴, 不過要等到13/10才第一堂

我想問大家, 中文默書 (1),唔係已經默咗咩, 10月10日係默咩, 死啦,我好似咩都唔知咁. 發緊夢, 請幫忙告知.

DEN01

原文章由 ROSALEE 於 07-10-3 21:45 硐表
請問大家10 OCT 07' 的中國語文科默書在第4 部份
是否有看圖選答案 OR 比標題妳作文啦!!!!!!!
Ryan媽咪

原文章由 den01 於 07-10-4 17:21 硐表
我想問大家, 中文默書 (1),唔係已經默咗咩, 10月10日係默咩, 死啦,我好似咩都唔知咁. 發緊夢, 請幫忙告知.

DEN01

雙十!就梗係要默台灣野喇,例如:孫X山、蔣X石同陳X匾等等。

以上資料全屬虛構,如有雷同實屬撞彩。兒童觀看時需要PG﹣家長指引

昨晚BK有問題,無法回覆
10/10默中文第1至3課, 有一張默書範圍(1), 已在星期二派了

原文章由 den01 於 07-10-4 17:21 硐表

DEN01

唔該晒,昨天已經出咗全方位學習時間表,你們的小朋友係學咩,唔點解我沒有選擇中文朗誦,都會有,之前我囝囝都沒有份代表學校參加,真係好其怪. 會唔會攪錯.各位請分享.

1 學期 : 中文朗誦
2 學期 : 棋藝
3 學期 : 團契

原文章由 w+w 於 07-10-5 06:16 硐表
昨晚BK有問題,無法回覆
10/10默中文第1至3課, 有一張默書範圍(1), 已在星期二派了
Ryan媽咪

原文章由 den01 於 07-10-5 10:44 硐表
唔該晒,昨天已經出咗全方位學習時間表,你們的小朋友係學咩,唔點解我沒有選擇中文朗誦,都會有,之前我囝囝都沒有份代表學校參加,真係好其怪. 會唔會攪錯.各位請分享.

3 學期 : 團契
...

Hi, Den01

我都係呀! 沒有選中文朗誦, 學校都安排他上.

2 學期 : 團契
3 學期 : 小小科學家

Candy
好多..好靚外貿出口歐美日品牌嬰兒童服裝,快Dclick入去[個人網頁]睇啦!!!

因每一個學生每一個學段都要參與,若自選項目已滿,便有可能被派沒有選的項目。

似不似小一派位被派第31志願!

原文章由 candyocean 於 07-10-5 11:26 硐表

Hi, Den01

Candy

吓, 點解你哋個個都已經知道全方位抽到邊個活動嘅, 我仔仔係1E 班, 尋日收到張通告, 只係通知我哋幾時開始有全方位活動 同埋接返同接放學情況係點樣, 至於抽到邊個活動, 好似唔覺有通告wor. , o甘我駛唔駛打去學校問吓呢?

原文章由 midcochow 於 07-10-5 13:34 硐表
吓, 點解你哋個個都已經知道全方位抽到邊個活動嘅, 我仔仔係1E 班, 尋日收到張通告, 只係通知我哋幾時開始有全方位活動 同埋接返同接放學情況係點樣, 至於抽到邊個活動, 好似唔覺有通告wor. , o甘我駛唔駛打去學 ...

張通告是釘在學生手冊裡面!

1E

[ 本文章最後由 Emailfamily 於 07-10-5 14:59 編輯 ]

原文章由 Emailfamily 於 07-10-5 02:09 PM 硐表

Yes, I almost miss it and Hayden told me about the small piece of paper

1E

Hi Candyocean

係啦,都唔明白,我今朝留咗電話問老師會唔會攪錯咗, 但未回覆電話,等我問下咩是,再話比你知. 你之前有冇報個人中文朗誦?

原文章由 candyocean 於 07-10-5 11:26 硐表

Hi, Den01

Candy
Ryan媽咪

1 學期 : 團契
3 學期 : 小tennis

Hayden of 1E

2 學期 : Story telling
3 學期 : 無火小厨神

Yan Yu of 1E

HI

你就好啦, 你可以學TENNIS, 我都有報,不過已經冇份,希望明年有得學啦.

原文章由 freddielau 於 07-10-5 16:31 硐表
3 學期 : 小tennis

Hayden of 1E
Ryan媽咪

Emailfamily

知道啦, 唔該晒, 等我今晚番去睇吓先, Thx.

原文章由 Emailfamily 於 07-10-5 14:09 硐表

1E

請各位家長小心惡蚊

好慘呀

剛剛回家見到wendy隻腳被蚊咬到又紅又腫呀!!!!!!
佢話在課室被蚊咬, 請吩咐小朋友遠離惡蚊呀, 星期一要告比校長知, 要校長找一隊捉蚊敢死隊

wendy 抽到1.閱讀 (冇報)
                 2.團契
                 3.小廚神

見到啦, 原來真係夾左係手冊到, 不過抽唔到小小廚神, 所以edison 好唔開心, 話點解抽佢話劇, 唔抽佢玩小小廚神, 好彩仲有個棋藝佢鐘意, 如果唔係有排唔開心.

第一學期: 棋藝
第二學期: 話劇(國語)
第三學期: 團契

原文章由 midcochow 於 07-10-5 17:50 硐表
Emailfamily

知道啦, 唔該晒, 等我今晚番去睇吓先, Thx.

真係激死人,我都無選擇過又點會中啦,我女一定唔開心啦!!!!!!

第一學期: chinese choral speaking
第二學期: story telling

... [/quote]

咦,似乎阿仔係最好彩果個喎,我地抽到第一同第二志願喎

第一學期: 小型網球
第二學期: 團契
第三學期: 棋藝

ROSALEE
阿女唔開心那個呀,同佢講老師覺得佢把聲好聽,所以有這安排
故事就因老師欣賞佢會坐定定,所以請佢聽故事之類囉

原文章由 ROSALEE 於 07-10-5 23:48 硐表
真係激死人,我都無選擇過又點會中啦,我女一定唔開心啦!!!!!!

第一學期: chinese choral speaking
第二學期: story telling

...
[/quote]

Anson 開心啦 , Wendy冇得打網球唔開心呀
好彩最後都有無火小廚神, 佢問會唔會教整青瓜, 因為佢好鍾意食青瓜

今日GS workbook, 佢寫了 My classmate: Anson

佢指住塊面話自己fatter than Anson呀  
哈哈: : 自認肥妹仔

今回Anson同Wendy交換了位置,
Anson 係第一組
Wendy去了第六組

原文章由 yiuyo 於 07-10-8 11:36 硐表
咦,似乎阿仔係最好彩果個喎,我地抽到第一同第二志願喎

第一學期: 小型網球
第二學期: 團契
第三學期: 棋藝

ROSALEE
阿女唔開心那個呀,同佢講老師覺得佢把聲好聽,所以有這安排
故事就因老師欣賞佢會坐定定,所以請佢聽 ...
‹ 上一主題|下一主題