用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

原文章由 瑜媽 於 07-11-3 00:20 硐表
p.s. 仁班老師已放了爹地,媽咪,bb, 工人姐姐的新相, 個個都扮 ...

哈哈! 有你"急實"學校d資料,仲第一時間報料,
好似有個秘書咁feel,以後我唔怕走漏眼lu  ,
晤該晒

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-3 03:16 硐表
我都未賣到襪褲呀, 之前我係千色店elle個counter問過, 佢話未返貨, 可能估唔到天氣咁快轉凍掛, 個sales話返貨先call我喎, 等我聽日都去問問先, 所以今日彤彤都係著住短襪咋, 不過入便加咗條保暖褲打底, 唔怕會凍親彤 ...

我無諗過買襪褲俾kylie, 因為我覺得好似好誇咁, 但而家有咁多mami都俾囡囡著, 咁就有人陪啦.....我就唔怕俾老公笑我太緊張了

Hayley put on the 襪褲 yesterday. It was really a cold day..... As a father, it is difficult to imagine how girls or ladies can put on skirt in such a cold day.

原文章由 kylie_mom 於 07-11-3 10:18 硐表

我無諗過買襪褲俾kylie, 因為我覺得好似好誇咁, 但而家有咁多mami都俾囡囡著, 咁就有人陪啦.....我就唔怕俾老公笑我太緊張了

星期一睇下係咪又佢新姨姨先, 到時再問她攞手電.

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-3 03:12 硐表
原來今日彤彤同周晴坐   

我都唔知依家ee係咩太, 曾太冇同我提過換ee既, 咁如果in case有事應該打比邊過呀

吓, 無貨咁緊要.

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-3 03:16 硐表
我都未賣到襪褲呀, 之前我係千色店elle個counter問過, 佢話未返貨, 可能估唔到天氣咁快轉凍掛, 個sales話返貨先call我喎, 等我聽日都去問問先, 所以今日彤彤都係著住短襪咋, 不過入便加咗條保暖褲打底, 唔怕會凍親彤 ...

唏, 因我掛住囡囡校內的情況, 咪時常都入去校聯網睇睇有無新野囉.   話時話邊個係你囡囡.

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-3 08:48 硐表

哈哈! 有你"急實"學校d資料,仲第一時間報料,
好似有個秘書咁feel,以後我唔怕走漏眼lu  ,
晤該晒

Thanks a lot for your efforts.  ChungChung and her father will see you all at 調景嶺地鐵站A出口交通交匯處 tomorrow (4 Nov). Wish all the participants can enjoy the activity!!!

原文章由 kylie_mom 於 07-11-2 10:29 硐表
確實名單, 如未能出席, 請快快聯絡我, thanks!!

1.   陳沅盈
2.   樂瑶
3.   朱梓晴
4.   郭俙僮
5.   廖倬誼
6.   周晴
7.   陳珮瑜
8.   陳可蕎
9.   陳紫凝
10. 林彥彤
11. 劉穎澄
12. 李珮殷
13. 林紀妤
14. 吳 ...

原文章由 monkey妹 於 07-11-2 09:32 硐表
琳琳點解會話鐘意體操, 唔通琳琳見到d空翩動作好'西利'要學 我想比晴晴學體操係見佢平時動作好靈活, 呢項運動應該啱佢, 加上我自己讀書時都玩過幾年體操, d基本動作我都識教佢, 除左老師教之外, 加上我識少少咁會 ...

可能係暑假時我比佢學過跳彈牀, 佢覺得好好玩, 所以咪話鐘意, 唔知到時會唔會3分鐘熱度

原文章由 srl 於 07-11-2 07:21 硐表

體育先鋒~網上評價不俗,但未識人上過

YMCA~有姐姐同學兼friend媽覺得她囡囡學得唔錯,但課程            多編排在平日&名額稍多(最多30),聽聞而家有
           SUN班,詳情:           http://www.ymca.org.hk

I ...

我過個幼兒班都幾好, 等我打去問吓有無第ニ區先, 唔該哂你報料

原文章由 瑜媽 於 07-11-3 11:43 硐表
唏, 因我掛住囡囡校內的情況, 咪時常都入去校聯網睇睇有無新野囉.   話時話邊個係你囡囡.

衰鬼呀! 咁心急嘅,聽日未知囉

唔洗咁驚, 係因為未返冬季貨啫, 唔係賣晒 今日去問過, 都係未返貨 後來係千色店鞋部搵到一千零一對for3-4yrs   

原文章由 瑜媽 於 07-11-3 11:40 硐表
吓, 無貨咁緊要.

醒目開學勳章 貢獻勳章

Dear all,

今日大家一齊去左DaDaDeDe錄影好開心呀 美中不足係晴晴唔肯拖手影謝幕果部份 佢返到屋企唔夠10分鐘已瞓著 可能前晚夜瞓加上今朝又早起身, 所以唔在狀態囉 :(  

另非常唔該晒kylie_mom今次嘅錄影安排
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Da Da De De

Though Tse Yee (ChungChung) also join the Da Da De De recording, but really sorry that she have broken the rule and had to leave earlier as her father could not claim.  In order not to affect the who recording activity, her father finally decided to take her away after failing to claim her down for a few times.  ChungChung's reaction was because she was too sleepy.  Maybe because of the same reasons as ChingChing, she slept late the night before and got up very early yesterday morning Sigh...

Kylie_Mom, really sorry for any inconvenience caused by ChungChung!!!

原文章由 monkey妹 於 07-11-5 00:17 硐表
Dear all,

今日大家一齊去左DaDaDeDe錄影好開心呀 美中不足係晴晴唔肯拖手影謝幕果部份 佢返到屋企唔夠10分鐘已瞓著 可能前晚夜瞓加上今朝又早起身, 所以唔在狀態囉 :(  

另非常唔該晒kylie_ ...

咁好彩一千零一對都買到.

彤彤昨日好精靈又乖, 成日笑. :loveliness:

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-4 03:05 硐表
唔洗咁驚, 係因為未返冬季貨啫, 唔係賣晒 今日去問過, 都係未返貨 後來係千色店鞋部搵到一千零一對for3-4yrs   

MONKEY, CHUNG CHUNG_MA,

唔怪得唔見你哋啦!
係呀! 影大頭相(謝幕相)真係攪咗好耐,

相問吓有無人屋企係用dvd錄影機架! 錄完可唔可以係電腦睇返架!

MONKEY, CHUNG CHUNG_MA,

唔怪得唔見你哋啦!
係呀! 影大頭相(謝幕相)真係攪咗好耐,

另外! 相問吓有無人屋企係用dvd錄影機架! 錄完可唔可以係電腦睇返架!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 ChungChungMum 於 07-11-5 08:38 硐表
Da Da De De

Though Tse Yee (ChungChung) also join the Da Da De De recording, but really sorry that she have broken the rule and had to leave earlier as her father could not claim.  In order not to a ...

唔好太客氣, 每個小朋友都係無乜耐性, 唔使介意.

kylie-mom, 謝謝你的安排, 個個小朋友都過了開心的一天.

問番囡囡仲嘜事, 佢話太倦唔想起身(我諗玩得太快未玩夠).

原文章由 kylie_mom 於 07-11-5 10:28 硐表

唔好太客氣, 每個小朋友都係無乜耐性, 唔使介意.

醒目開學勳章 貢獻勳章

Da Da De De 樂園錄影事宜

hello,

我問左2個朋友, 佢地有DVD recorder會幫我錄起節目, 而我就再用錄影帶錄起做後備, 若有mami想要copy, 就請mark名, 下次function時就派發, 但請大家唔好咁快開心(因怕2位朋友都忘記 ).

1. Jan Yiu Ma
2. FlorenceChan

琴日錄錄下, 倬誼話想食麵包, 食食下完原來全部小朋友一齊行出去跳舞, 第二次又話想食餅, 轉頭行返去又係圍哂圈玩緊, 唉!! 蝕哂添

多謝哂 kylie_mom 今次搞o既 gethering    
‹ 上一主題|下一主題