用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 保良局陳守仁小學第二輪面試
樓主: 小新媽
go

保良局陳守仁小學第二輪面試 [複製鏈接]

原文章由 Easy媽咪 於 07-11-11 22:45 硐表
hi, 我仔係b組呀, 呀仔話得四個人咋!
我只考左2間直資咋, 2間已經考完2nd in, 等11月26日出結果, 宣小我都報左, 如果2間直資都唔得, 咁要考宣小 喇!

...

another one is YW ? Easyma

YES! 所以我唔會信d"朋友話邊個考邊間考成點", 我情願信自己睇間學校好過呀! 有時睇得多le d 負面報導, 攪到自己有感壓力呀!

原文章由 sally.cc 於 07-11-12 07:03 硐表
每年到了這個時候!大多直資學校就會比d所謂新加入國民攪事!攪版!奇特?通常會用上(阿邊個朋友話!聽人講話!)通常都係果間愛攪事家長常用手法!呢d大多不盡不實回覆!BK家長請小心!如對某校想多認識了解最好都係問番該校家長! ...

yes!

原文章由 見習爸爸 於 07-11-12 01:04 硐表

another one is YW ? Easyma

最最最 難度過的一個星期!

想提下,interview 4-5人不是無出現, 而是有部份小朋友轉去英文組. 我仔仔的數個朋友全都改了去英文組.

原文章由 TINGMUM 於 07-11-17 14:53 硐表
想提下,interview 4-5人不是無出現, 而是有部份小朋友轉去英文組. 我仔仔的數個朋友全都改了去英文組.

??英文組是否for外籍小朋支或self choose??
??學校會自行轉組的嗎?????

原文章由 kerrie0201 於 07-11-17 18:42 硐表

??英文組是否for外籍小朋支或self choose??
??學校會自行轉組的嗎?????

It's default for non-Chinese but can be changed by request before interview

你們在等候tsl放榜的家長們, 若自行分配ok左,你們怎樣決擇?  我自行選官立,若tsl都ok,都不知到時應放棄那一間,現在很煩,晚晚失眠!!!
‹ 上一主題|下一主題