用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 10:58 硐表
長老

我以為細 B 玩野,反覆問左佢幾次,今朝在問多一次,答案都係一樣 ..... : : : :

2b

細B係一位好有分寸的男仔

你呢個阿媽抵

2b,
格格一向做唔慣粗重野
這幾天用 筋疲力竭來形容自己就最貼切了
足夠時間休息... 恐怕講易行難..
大細山唔生性

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 10:56 硐表
格格

係囉,最多餐餐都出去食囉,到週末先食屋企,拖地吸塵都唔需要天天做,先搞掂大細山既功課,同埋俾足夠既休息時間自己,唔好 chur 咁盡,要留力呀 .....

...

多謝 Alice EE,

其實我有時間都想係屋企玩下國際象棋 ... :tongue: :tongue: :tongue: 唔好話俾亞媽聽 .....

細 B

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:59 硐表
2b,
證明細B已經識得分吋了 auntie alice比10個叻仔佢:loveliness:

格格

咁屋企唔係太污糟就隻眼開隻眼閉囉 ....

原文章由 alicetong 於 07-11-14 11:03 硐表
2b,
格格一向做唔慣粗重野
這幾天用 筋疲力竭來形容自己就最貼切了
足夠時間休息... 恐怕講易行難..
大細山唔生性

長老

佢未試過唔去接哥哥架,不過以前都係 Friday or saturday ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 11:02 硐表

2b

細B係一位好有分寸的男仔

你呢個阿媽抵

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:00 硐表
Alice

俾 D 時間大山調節,佢可能一下子冇人理,有一點過度興奮,晚晚都搞到咁夜,您估佢會覺得好好玩咩 ....

alice

同意2b 睇法

最緊要畀大山知而家冇姐姐幫手, 爸媽除佐返工之外, 仲要兼顧家務, 佢要體諒兼自己處理自己份內樹

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:04 硐表
多謝 Alice EE,

其實我有時間都想係屋企玩下國際象棋 ... :tongue: :tongue: :tongue: 唔好話俾亞媽聽 .....

細 B

2b

係咪上網玩, 神仔而家有時間會上網搵人下中國象棋 另外本天書隨身攜帶

2B,
佢兩隻野 說...過沒有姐姐的日子...一陣呢個湊0個湊..
頭都暈埋....
annie,2b開估
大山尋晚玩到1點20分:evil:

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:00 硐表
Alice

俾 D 時間大山調節,佢可能一下子冇人理,有一點過度興奮,晚晚都搞到咁夜,您估佢會覺得好好玩咩 ....

原文章由 alicetong 於 07-11-14 11:10 硐表
2B,
佢兩隻野 說...過沒有姐姐的日子...一陣呢個湊0個湊..
頭都暈埋....
annie,2b開估

alice

咁耐, 好多功課

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:07 硐表
長老

佢未試過唔去接哥哥架,不過以前都係 Friday or saturday ....

2b

細B同大B一向感情好, 在心中

原文章由 alicetong 於 07-11-14 11:10 硐表
2B,
頭都暈埋....
annie,2b開估

sormui 都搞到點幾, 佢個的野學校開放人義賣, (查實咪又係我買番!!!!!)
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

長老

佢唔係上網玩,但係 DL 左個 game 係電腦玩,我放左風,叫一個好朋友送一套真實俾細 B,可以當擺設,佢又有得玩 ....

中國象棋,佢冇乜興趣,想學圍棋喎 ... : : :

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 11:09 硐表

2b

係咪上網玩, 神仔而家有時間會上網搵人下中國象棋 另外本天書隨身攜帶

Alice

1:20 a.m. ? 我同周公下棋中 ......

2B,
頭都暈埋....
annie,2b開估

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:24 硐表
長老

佢唔係上網玩,但係 DL 左個 game 係電腦玩,我放左風,叫一個好朋友送一套真實俾細 B,可以當擺設,佢又有得玩 ....

中國象棋,佢冇乜興趣,想學圍棋喎 ... : : : ...

2b

上年xmas, 工人姐姐送佐套國際象棋畀神仔, 佢放埋一邊

圍棋神仔都有興趣, 不過hb唔識, 暫時唔知從何入手

原文章由 sorlo 於 07-11-14 11:24 硐表
sormui 都搞到點幾, 佢個的野學校開放人義賣, (查實咪又係我買番!!!!!)

sorlo

你好忙 叻媽係m場搵你呀

長老

屋企冇人 like 捉棋,中國象棋 HB 都識,大 B 完全冇興趣,我叫細 B 不如去外邊學圍棋,佢係同學度兩日就學識左國際象棋 ...

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 11:27 硐表

2b

上年xmas, 工人姐姐送佐套國際象棋畀神仔, 佢放埋一邊

圍棋神仔都有興趣, 不過hb唔識, 暫時唔知從何入手

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 11:29 硐表

sorlo

你好忙 叻媽係m場搵你呀

成朝都上唔到m 場, 可能要永別啦~~~
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:32 硐表
長老

屋企冇人 like 捉棋,中國象棋 HB 都識,大 B 完全冇興趣,我叫細 B 不如去外邊學圍棋,佢係同學度兩日就學識左國際象棋 ... ...

2b

學圍棋好 如果係st 附近單聲我知, 問下神仔有冇興趣, 多個伴 :loveliness: :loveliness:

sorlo

咁慘 ? 要叫 maba 上黎慰問下您囉,好在 BK 冇問題咋 ...

原文章由 sorlo 於 07-11-14 11:37 硐表

原文章由 sorlo 於 07-11-14 11:37 硐表

sorlo

點解呀
‹ 上一主題|下一主題