用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長
樓主: ruru
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長 [複製鏈接]

係啦,ShannaMaMa,可能呢排太熱同出入冷氣地方啦,所以感冒,呀女昨晚都係訓得唔係幾好,可能今晚再同佢看多次doctor la~~~

原文章由 ShannaMaMa 於 08-7-28 09:47 發表
Hi ruru,

唔緊要啦! 我們仲有好多日子可出來見面, 係呢! 囡囡好返味呀! 感冒??  近日天氣實在太熱了, 小朋友好容易病, 大家要小心.

祝你囡囡早日康復!

...

Shanna Mami,

真係好感動, 您永遠對我所攪的活動都咁支持!

Candice Mami,

我相信我們會一起吃飯, 所以6:00 p.m. 都無大問題,

Hi 各位小一家長

學校係咪已經安排咗8月尾小一家長會呀? 請問邊一日呀? 當晚學校會派好多通告, 記得上年有派校曆表, 因為我打電話回學校想check 2008-2009年度校曆表, 但學校話未做, 要等開學才派, 但我好心急想知道, 因為小囡10月23日要考琴, 好驚跟學校測驗時間撞期, 所以請求各位家長如果當天收到校曆表, 可否第一時間告知, 因我現在已經同考試局要求更改時間, 但考試局話改期難安排, 驚沒法更改, 假若考琴跟學校測驗冇撞期, 咁我就放心了

Hi vvmakyy,

我們在 29/8 開家長會呀!

如果我們知道, 一定第一時間告訴你知啦!  不過到時你提一提我喎! 我好大頭蝦的,  hehe

原文章由 vvmakyy 於 08-7-28 16:35 發表
Hi 各位小一家長

學校係咪已經安排咗8月尾小一家長會呀? 請問邊一日呀? 當晚學校會派好多通告, 記得上年有派校曆表, 因為我打電話回學校想check 2008-2009年度校曆表, 但學校話未做, 要等開學才派, 但我好心急想知 ...

Hi Cheerful12,

pls let me know what time & where for that day.

原文章由 Cheerful12 於 08-7-28 13:52 發表
Shanna Mami,

真係好感動, 您永遠對我所攪的活動都咁支持!

Candice Mami,

我相信我們會一起吃飯, 所以6:00 p.m. 都無大問題,

Hi ShannaMaMa

ok, 到時再提你呀, 其實我係呢段時間, 都會不停打電話回學校問, 希望佢地怕我煩會早d話比我聽啦

原文章由 ShannaMaMa 於 08-7-28 17:11 發表
Hi vvmakyy,

我們在 29/8 開家長會呀!

如果我們知道, 一定第一時間告訴你知啦!  不過到時你提一提我喎! 我好大頭蝦的,  hehe

歡迎各位報名及提議聚餐地點:

日期 : 8月9 日 ( 星期六 )

時間 : 4:30 P.M.後

地點 : 待定 ( 歡迎建議 )

報名 :

Cheerful  2大1小 ...
Shannamama ~  2 大1 小

Cheerful 請預埋我們呀!

原文章由 Cheerful12 於 08-7-29 00:11 發表

報名 :

Shannamama ~  2 大1 小 ...

Mei Yee 1大1細

彤彤媽咪:

你好,我係芊芊媽咪,我也是住在青衣的--在翠怡花園附近,你在青衣那?我們可以有個照應la....多多指教!!!

原文章由 彤彤媽咪 於 08-7-25 18:48 發表
Dear all mamies,

I can't join the breakfast too.  Can we meet at the school?  

Cheerful,

Pls check PM....Many Thanks!

Hi meiyee,
你好芊芊媽咪, 我住青衣盈翠, 很高興認識你 , 你會搭校車嗎? 我就未决定因6:55am上車太早了 ...

各位媽咪, 7月26日那天見唔到你地, 期待8月9日能一一相見 .....

原文章由 meiyee 於 08-7-29 08:42 發表
彤彤媽咪:

你好,我係芊芊媽咪,我也是住在青衣的--在翠怡花園附近,你在青衣那?我們可以有個照應la....多多指教!!!

報名 :

Meiyee....1 大1 小
彤彤媽咪...1 大1 小

你們會唔會晚上dinner ka?因我7:00後先得呀

彤彤媽咪,
其實我住荃灣都係7:00前要上校車真的很早...ah唔知我們青衣同荃灣可唔可以combine叫褓姆車係咪可以唔使咁早呢?

Hi, Cheerful12, 我都來報到先.

報名 :

Meiyee....1 大1 小
彤彤媽咪...1 大1 小
CandiceMaMi.....1大1小....(六点后相見)

其實您地住青衣要7:00 前上校車唔算早, 我住官塘, 司機叔叔話大約6:55 上車, 我由官塘坐地鐵都係17分鐘, 不過聽講學校好似要求校車要7:40 到達學校, 所以要咁早.

我都會搭校車, 因為學校有任何課後活動, 可以易於配合, 起得早, 就當訓練囡囡, 亦同時訓練佢媽咪, 會否有辦法令她早d 起床.

多謝各位踴躍報名, 對於聚會地點, 有沒有任何建議呀?

Hello大家好, 請大家多多指教....等我都加入報到先:

1. ruru    荃灣
2. Cheerful 官塘
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙田
7. Chin Chin 青衣
8. TKO 將軍澳
9. chingyip 大埔
10. serenachan 黃大仙 ...
11.  shannamama  沙田
12. 彤彤媽咪 青衣
13. CandiceMaMi - Kowloon Bay
14. Tungbb 馬灣

我女女是協社,唔知有冇人同班呢??

Tungbb56,

歡迎您的加入!

不如大家報一報, 您們囡囡是什麼社? 看看我們的女兒是否同社?

各位大師姐, 可否賜教, 社的作用是什麼呢?

2. Cheerful 官塘  - 誠社
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
6. Kit 沙田
8. TKO 將軍澳
11.  shannamama  沙田
12. 彤彤媽咪 青衣

我都很高興認識你彤彤媽咪la.暫時我都會讓芊芊搭校,看看如何,再行調動,因怕校車會滿額而後期才加入會冇位...你咁近地鐵站,可以考慮讓姐姐接送..
真的期待9/8可以見到大家,希望再多o的人報名就好了!!

原文章由 彤彤媽咪 於 08-7-29 11:42 發表
Hi meiyee,
你好芊芊媽咪, 我住青衣盈翠, 很高興認識你 , 你會搭校車嗎? 我就未决定因6:55am上車太早了 ...

各位媽咪, 7月26日那天見唔到你地, 期待8月9日能一一相見 .....

...

回覆 #157 Cheerful12 的文章

不如大家報一報, 您們囡囡是什麼社? 看看我們的女兒是否同社?

3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
6. Kit 沙田
8. TKO 將軍澳
11.  shannamama  沙田 ----  悅社
12. 彤彤媽咪 青衣

回覆 #157 Cheerful12 的文章

3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
6. Kit 沙田
8. TKO 將軍澳
11.  shannamama  沙田 ----  悅社
12. 彤彤媽咪 青衣
13. CandiceMaMi - Kowloon Bay ---same with Cheerful (the PE uniform should be col. yellow)

‹ 上一主題|下一主題