用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

PuiPui,

我果日都試咗2個碼, 大一個碼唔係長好多,長小小only,但就闊身d, 我諗住入面可能會著d厚身衫,所以買大d. 咁啱隔離有位太太幫囡囡買校裙, (唔知係邊間)但條裙巳經過咗膝頭好多,佢重'嚴'短 又問點解我地條裙咁溥同咁短
校褸暫時無晒s碼, 想買既就要遲d等返咗貨先有

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-9 23:39 發表

c 啦...咁我洗唔洗換大一個碼呢?? e+條裙岩岩及膝乍,出年都可以放腳,k3可能唔岩架啦bor...

天文台今次好準喎!好彩星期六去左買校服,今日勁凍.....幫佢換季幾開心,
我又係比佢老點買左2對,諗住出面好難買,真係好貴
我個囡條裙買左24.5,佢話會有少少縮水,今日著樣樣都大左少少,都幾攪笑......

我係馬莎買到襪衭、D料幾好‧過都貴$120兩對 但係就買吾到三骨

原帖由 August07 於 08-11-10 10:47 發表
PuiPui,

我果日都試咗2個碼, 大一個碼唔係長好多,長小小only,但就闊身d, 我諗住入面可能會著d厚身衫,所以買大d. 咁啱隔離有位太太幫囡囡買校裙, (唔知係邊間)但條裙巳經過咗膝頭好多,佢重'嚴'短 又問點解我 ...

kekeke 咁我咪超蠢買到岩岩好...真係唔醒起裡面要著厚d 既衫添...

你地今日返學換左季喇??我冇同佢換呀~因為件恤衫太大喇~同埋唔知學校比唔比換呢~勁涷呀陰公~我比左條冷褲仔佢著係底 跟住校樓入面件抓毛衫加冷衫做外套囉
我呢頭又買唔到sock褲  一陣去吉之島睇下先~~

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

今朝都好凍wor, 件夏天裙咁薄, 一陣凍親點算? 而且冬天條裙都唔係好厚!

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-10 13:21 發表
你地今日返學換左季喇??我冇同佢換呀~因為件恤衫太大喇~同埋唔知學校比唔比換呢~勁涷呀陰公~我比左條冷褲仔佢著係底 跟住校樓入面件抓毛衫加冷衫做外套囉
...

咁我一陣去睇下買唔買到恤衫同sock褲比佢先~
我都好怕佢涷親~佢成日病
佢一個月一次病.唔係冷親都要睇醫生架 總有d野咁..有三四日病假 唉~~身體好弱咁...真慘

原帖由 August07 於 08-11-10 14:19 發表
今朝都好凍wor, 件夏天裙咁薄, 一陣凍親點算? 而且冬天條裙都唔係好厚!

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-10 13:21 發表
...

我地下午班都已經有人換O左啦...今朝咁凍上午班可能仲多人換季....
你要唔要搵長襪,我尋日係花墟對住洗衣街個十字路口果間賣學生底衫既舖頭見到有藍色長襪,不過最細17-19cm,佢地都係得幾對乍,我都買o左2對做spare..你可以去睇睇

聽日著運動衫可以同佢換左先
星期三我諗冇咁涷掛 我買唔到blue色sock褲 買左白色係吉之島~比佢著住先啦唯有~
我媽係屯門幫我買左一對藍色長sock 佢話係15~1x碼 應該岩喎~佢話試左先再幫我買多幾對~~恤衫佢又係屯門買到 24蚊勁平~但要等佢得閒拎出黎比我先~~點解我呢頭乜都冇得買

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-10 14:31 發表

我地下午班都已經有人換O左啦...今朝咁凍上午班可能仲多人換季....
你要唔要搵長襪,我尋日係花墟對住洗衣街個十字路口果間賣學生底衫既舖頭見到有藍色長襪,不過最細17-19cm,佢地都係得幾對乍,我都買o左2對做spare. ...

because you are living at "rich-woman district"   so you cannot buy such 'cheap' things.

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-10 18:04 發表
聽日著運動衫可以同佢換左先
星期三我諗冇咁涷掛 我買唔到blue色sock褲 買左白色係吉之島~比佢著住先啦唯有~
我媽係屯門幫我買左一對藍色長sock 佢話係15~1x碼 應該岩喎~佢話試左先再幫我買多幾對~~恤衫佢又係屯門買 ...

原帖由 August07 於 08-11-10 18:18 發表
because you are living at "rich-woman district"   so you cannot buy such 'cheap' things.

no la~我住紅磡果邊咋 有幾rich呢~hahaha~以前有檔買sock毛巾果d 但都執鬼左~而家一頭霧水~最多野賣只可以去吉豬島睇...唉~~

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-10 14:31 發表

你要唔要搵長襪,我尋日係花墟對住洗衣街個十字路口果間賣學生底衫既舖頭見到有藍色長襪,不過最細17-19cm,佢地都係得幾對乍,我都買o左2對做spare. ...

琴日問阿囡佢話全部同學都換晒季,唔知真定假,不過琴朝真係好凍......

藍色長襪出面真係好難買,我搵左好多地方都冇,不過17-19cm會唔會太大,我個囡著緊13-14cm乍,如果有媽咪買到唔該話聲我知

hi_cheukyi
            你去馬莎買有啁細過係襪衭、我見好多小朋友著襪衭架 下午班到尋日為止仲有2個未換季

原帖由 winchoy16888 於 08-11-13 08:09 發表
hi_cheukyi
            你去馬莎買有啁細過係襪衭、我見好多小朋友著襪衭架 下午班到尋日為止仲有2個未換季

winchoy

唔該晒,我去馬莎睇下先.....嘩!依家仲未換季,會唔凍親?

想問下你地個囡囡隻手有冇好"鞋"呀?阿囡隻手好"鞋"唔知係唔係成日查酒精啫喱?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-11-11 11:14 發表

琴日問阿囡佢話全部同學都換晒季,唔知真定假,不過琴朝真係好凍......

藍色長襪出面真係好難買,我搵左好多地方都冇,不過17-19cm會唔會太大,我個囡著緊13-14cm乍,如果有媽咪買到唔該話聲我知 ...

13-15 cm 直紋既可以去 雜貨舖睇下有冇...

hi_cheukyi
         絕對鞋、搽野都冇用 有一排敏感同老師講洗手‧現在ス用番消毒液啦 冇扮法

原帖由 winchoy16888 於 08-11-13 17:54 發表
hi_cheukyi
         絕對鞋、搽野都冇用 有一排敏感同老師講洗手‧現在ス用番消毒液啦 冇扮法

真係冇辨法,惟有盡量搽多d 野啦!!

我買到藍色襪褲,$29蚊一對,係灣仔個老板話唔會起毛頭,(唔知真定假),又話襪頭冇逢,唔會著到隻腳仔痛喎,不過我試過唔"吉"手,都ok啦,今個禮拜又凍,好彩買到

Good morning all,

星期三又凍番啦, 未買校褸.... 點算?!

原帖由 hi_cheukyi 於 08-11-17 11:11 發表

真係冇辨法,惟有盡量搽多d 野啦!!

我買到藍色襪褲,$29蚊一對,係灣仔個老板話唔會起毛頭,(唔知真定假),又話襪頭冇逢,唔會著到隻腳仔痛喎,不過我試過唔"吉"手,都ok啦,今個禮拜又凍,好彩買到 ...

入面著長袖底衫、出面加件外套 吾會太凍架

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 00:26 發表
入面著長袖底衫、出面加件外套 吾會太凍架

我都係叫姐姐同阿囡著長袖底衫打底....

請問你地....覺唔覺件恤衫領好低呀....好易突出件底衫(一陣老師又話有礙儀容 )
‹ 上一主題|下一主題