用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

呢牌好熱所以大部份時間都係coffee shop ~

原帖由 kylie_mom 於 08-9-13 10:26 發表

真係好辛苦喎....咁妳送完可蕎後邊到消磨時間等放學呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 koko39 於 16/9/2008 22:53 發表
呢牌好熱所以大部份時間都係coffee shop ~

咁又係...熱到死坐係coffe shop hea下好過, 而且日日咁行都幾係......

如果有日我有懶病就call妳一齊tea啦

好呀得閒記得call我tea啦~~

呢兩日可蕎鼻敏感冇返學我都休多左2日~

原帖由 kylie_mom 於 08-9-17 10:19 發表

咁又係...熱到死坐係coffe shop hea下好過, 而且日日咁行都幾係......

如果有日我有懶病就call妳一齊tea啦

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-16 17:37 發表
我都有問彤彤, 彤彤都話老師鬧過浠婷, 彤彤話因為浠婷上堂嗰陣寫唔到"2"字, 我問彤彤老師係咪叫浠婷寫好啲, 唔係鬧佢, 但係彤彤話老師好大聲喎 你有冇打電話返學校問下陳老師

...

kylie_mom

我已經比左d公仔, 佢晚晚都醒. 攪到我都無得訓.. 日日好以遊雲番工..

pandacat_bb
今日見到彤&細路 做咩著運動衫.?
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

pandacat_bb,
好多謝晒你的明燈, 我現在放下心頭大石啦!!!
我都不大清楚, 不過校車姐姐同我講上年有2個男生派左去油天小學. 都唔錯...

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-16 17:31 發表
嗰對孖仔係咪K1架, 有一個同我囝囝同班, 另一個好似係仁班, 可能老師都驚認錯, 所以將佢地分班

上次拎下學校評估表嗰陣, 陳老師同我講家姐係SRL讀, 學校都一定收細佬/細妹, 不過形式上都要interview, 所以 ...

紀妤媽,
直到現在斯渝都是要和我一齊瞓, 我又是試過比佢自己一個人瞓.. 最後半夜三更又要抱番過我間房. 最後, 我在大人床隔離加多一張小童單人床..
細佬出世初期, 我就過左細佬房瞓.. 斯渝就同老豆一齊瞓.

原帖由 kylam100 於 08-9-16 16:30 發表
無得瞓~求救~
我個紀妤 2個月前開始自己一個瞓,
但呢2個月都成日半夜醒2-3次, 次次都要我/c6同佢一齊瞓先至瞓. 請問大家有咩方法/食咩.. 可安心瞓到天光..? ...

原帖由 schau28 於 08-9-17 12:43 發表
紀妤媽,
直到現在斯渝都是要和我一齊瞓, 我又是試過比佢自己一個人瞓.. 最後半夜三更又要抱番過我間房. 最後, 我在大人床隔離加多一張小童單人床..
細佬出世初期, 我就過左細佬房瞓.. 斯渝就同老豆一齊瞓.

...

schau28

唉~我同紀妤都係一齊瞓, 半夜三更又要過來我間房,不過我同C6都係伴佢過細房等佢訓番再番自己房. 佢好難訓同時我下個月生唔想比佢踢到我.. 咪要佢自己訓, 如果BB出世后要我同時照顧2個可能自己都頂唔到. 同時覺得佢開始大唔太方便~有時C6都唔想獨守空房HAHA
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

醒目開學勳章 貢獻勳章

紀妤媽 ~ 小朋友要去適應一樣新野要時間架, 唔急得慢慢試啦, 好似晴晴以前都唔肯响婆婆屋企過夜, 問親(2,3歲果時)都唔肯, 咁今個暑假我再試, 買D野氹下佢, 又解釋佢聽媽咪生bb要入醫院, daddy會好忙要照顧媽咪架, 佢米肯試下囉, 咁好彩試左佢都ok, 其實我地D小朋友都仲細, 要慢慢黎架  

原帖由 kylam100 於 08-9-17 12:59 發表
唉~我同紀妤都係一齊瞓, 半夜三更又要過來我間房,不過我同C6都係伴佢過細房等佢訓番再番自己房. 佢好難訓同時我下個月生唔想比佢踢到我.. 咪要佢自己訓, 如果BB出世后要我同時照顧2個可能自己都頂唔到.  ...
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

我依個阿媽大懞囉 我星期二已經幫彤彤著咗裙架啦 (細佬病咗冇番), 我記錯咗係星期一, 唔記得星期一放咗假, 到尋日咪又照著運動衫囉 (當咗係星期二)

原帖由 kylam100 於 08-9-17 11:20 發表 pandacat_bb
今日見到彤&細路 做咩著運動衫.?

唔好話明燈, 大家分享下經驗嘛, 我之前都好似你咁, 成日擔心SRL唔知收唔收細佬

油天又真係唔錯喎    

原帖由 schau28 於 08-9-17 12:38 發表
好多謝晒你的明燈, 我現在放下心頭大石啦!!!
我都不大清楚, 不過校車姐姐同我講上年有2個男生派左去油天小學. 都唔錯...

醒目開學勳章 貢獻勳章

彥彤係咪都報咗星期六11:15am畫班呀? kylie編去C1, 妳囡囡呢?

彤彤都係喎, 咁可以一齊玩啦

原帖由 kylie_mom 於 08-9-18 15:19 發表

彥彤係咪都報咗星期六11:15am畫班呀? kylie編去C1, 妳囡囡呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 pandacat_bb 於 18/9/2008 16:12 發表
彤彤都係喎, 咁可以一齊玩啦

yeah~~~~~~~

因為細佬現在說話能力都是一般, 所以我好擔心下..

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-18 12:10 發表
唔好話明燈, 大家分享下經驗嘛, 我之前都好似你咁, 成日擔心SRL唔知收唔收細佬

油天又真係唔錯喎    

紀妤媽,
不用太worries, 好似沅盈媽話小朋友是要小小時間去習慣一下. 慢慢來紀妤一定可以做到的...

原帖由 kylam100 於 08-9-17 12:59 發表

schau28

唉~我同紀妤都係一齊瞓, 半夜三更又要過來我間房,不過我同C6都係伴佢過細房等佢訓番再番自己房. 佢好難訓同時我下個月生唔想比佢踢到我.. 咪要佢自己訓, 如果BB出世后要我同時照顧2個可能自己都頂唔到.  ...

我想問下升上k2是不是無相睇啦....
斯渝安排了10.15分B1..

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 schau28 於 19/9/2008 08:36 發表
斯渝安排了10.15分B1..

可能剛剛開學未有姐, 尋日我接放學, 我見有老師係操場幫小朋友影相, 應該係K1班.

原帖由 schau28 於 08-9-19 08:36 發表

應該有呱,無理由會無架!
我都好想睇吓小朋友嘅校園生活照

各位,
BB 昨天 (18/9)在瑪嘉烈醫院出生, 順產重3.25kg, 母女健康平安, 多謝各位關心, 過一段時間再攪活動

Agatha 爸爸

恭喜 恭喜 , 祝你地都身體健康 happy happy  

原帖由 Hayley04 於 08-9-19 14:51 發表
各位,
BB 昨天 (18/9)在瑪嘉烈醫院出生, 順產重3.25kg, 母女健康平安, 多謝各位關心, 過一段時間再攪活動

Agatha 爸爸
‹ 上一主題|下一主題