用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

原帖由 bosco媽咪 於 09-9-7 13:33 發表
我接亞仔時問班主任黃老師佢都話會遲D打比我地D家長,但唔知幾時會打到我呢?

我都等緊電話.......

我覺得好奇怪,今日的安排同星期五講的都唔同,不過如果要當面講bye bye, 我諗未入課室已經喊左出來。

我有D担心聽日, 唔知佢會唔會唔肯返學呢。。。。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Ina 於 09-9-7 14:06 發表

我都等緊電話.......

我覺得好奇怪,今日的安排同星期五講的都唔同,不過如果要當面講bye bye, 我諗未入課室已經喊左出來。

我有D担心聽日, 唔知佢會唔會唔肯返學呢。。。。 ...

我無諗過個仔會喊得咁慘架, 我覺得最差係好似搶咗我個仔咁, 連bye bye都無講已經俾姨姨拉走咗!!!!
我勁唔開心呀!

到工人接阿仔, 話佢好唔開心, 好似見到姨姨前都仲喊緊咁!  

到我睇完医生返到屋企問仔, 聽日仲返唔返學, 佢話要返學喎!

回覆 138# cupidshirley 的文章

我囡囡叫Tiffany,係A組呀.
今日返學真係好心痛呀!我老公帶她返學,阿囡不肯自己入去,硬被老師抱入去,返學和放學都喊哂呀!我還沒有收到老師的電話真係擔心死啦!

我啱啱收到miss wong電話喇,原來我bosco都有喊,而且老師話佢好燥,尤其一關房門,好似想走即刻去開門.但到做勞工時就坐定定.希望大家bb一齊適應喇

醒目開學勳章

原帖由 bosco媽咪 於 09-9-7 17:30 發表
我啱啱收到miss wong電話喇,原來我bosco都有喊,而且老師話佢好燥,尤其一關房門,好似想走即刻去開門.但到做勞工時就坐定定.希望大家bb一齊適應喇

我都收到電話喇!
miss wong話恐龍仔算喊得多嗰個.. 喊吓停吓.. 諗諗吓又喊.. 見到小朋友走得, 佢又喊~
估唔到平時唔係好扭計唔多喊鍾意自己玩嘅人仔會變咗做喊包!

就係因為無同恐龍仔講bye bye, 搞到我第一次照u/s見到細b都唔係咁開心, 成日掛住個傻仔!

希望聽日好d啦!

恐龍仔媽咪,我接亞仔時都見到恐龍仔仲扁扁咀同眼濕濕添.見到有D仲喊緊,攪到個心勁唔舒服重有D擔心好彩老師打離講返上堂情况先至好D咋

真係估唔到我囡囡心悅今日係學校居然無喊,上個星期坐遠小小都成日要搵我坐隔離。
希望佢之後keep到啦。
有人話開學後越遲先喊,喊既日子會仲長,仲難搞。

lamchan,
我都有留意你個囡囡呀。
仲未有機會同你say hi 添。上星期五是心悅爸陪個女上堂啊。遲啲實有機會的。

感覺上, 好似女仔定D, 我見大部分喊得好勁果D都係仔.

真係希望佢地快D適應, 下星期開始, 佢又要適應搭校車, 真係好多挑戰呀!

原帖由 ChanCSCathy 於 09-9-7 20:35 發表
真係估唔到我囡囡心悅今日係學校居然無喊,上個星期坐遠小小都成日要搵我坐隔離。
希望佢之後keep到啦。
有人話開學後越遲先喊,喊既日子會仲長,仲難搞。

lamchan,
我都有留意你個囡囡呀。
仲未有機會同你say hi 添。上星 ...

原帖由 Ina 於 09-9-7 13:59 發表

ELVIN仔都剛剛上完YMCA,都OK呀,個MISS好有heart,ELVIN 上佢堂都好專心。 
Jolly Kingdom 我就無上過。 等我試下學校o個個睇下得唔得先。

我想話嘉淇今日好叻呀。佢好淡定, 我個仔出到來一見到我地就即刻喊比我地睇。  ...

緊係唔係啦,老師話佢本來一直都喊,跟住過咗第一part 開始講故事o既時候D小朋友喊大叫媽咪,佢就開始喊,不過老師同佢講咗一陣o野佢就無再喊,只係喊咗少少,我接佢放學佢就無喊,返到屋企我問佢點解喊呀,佢就話好驚D小朋友一齊喊媽咪呀媽咪呀,o甘佢就喊喇。

YMCA都真係唔錯o家,個女都返得好開心呀,又可以跟住唱歌同跳舞做動作,不過c6話好似只係唱o下歌無咩o野學到,所以咪報咗Jolly Kingdom學下D字卡仲有溝通囉。

其實我都估唔到個女會喊,因為佢平時返PG我唔係坐o係附件,佢都ok,不過可能真係見到D小朋友喊佢又驚掛,不過算啦,呢個階段一定要經過,我都係覺得無同佢講bye bye就無o甘好,因為佢都唔知道發生咩事回頭想望亞媽對課室門已經關咗喇。

我今晚都同個女傾過,我同佢講你一聽到個EE講A班你個名o甘媽媽就即係o係門口接你帶你返屋企啦,o甘佢就話ok囉,不過睇睇聽日點啦。

上星期馮老師話可以陪佢地換埋鞋先走, 點知今日門口d老師又話唔得, 阿女都唔知咩事就比人拖左入去. 接放學時見起出面棵樹就聽到d喊聲, 好似集體瘧兒咁

都要讚下個女, 放學佢同曉琦一齊出黎, 老師話兩個都無喊. 之後馮老師打電話比我話佢仲識攞紙巾比同學仔

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-7 23:23 發表
都要讚下個女, 放學佢同曉琦一齊出黎, 老師話兩個都無喊. 之後馮老師打電話比我話佢仲識攞紙巾比同學仔

有無讚返Andrea呀?
恐龍姨姨都覺得Andrea叻叻! dino弟弟就無鬼用喇!

ChanCSCathy ,
嘩你囡囡很叻呀!

Yesterday收到老師電話話阿囡只是入去時仲識得自己從書包裡拿手帕抺眼淚,之後放學前見到其他同學喊,她先喊.

今天湊阿囡返學時見到好多小朋友都喊哂不肯入學校,阿囡亦不例外.希望喊的日子很快過啦!

醒目開學勳章

原帖由 gbgsum 於 09-9-8 10:05 發表
今天湊阿囡返學時見到好多小朋友都喊哂不肯入學校,阿囡亦不例外.希望喊的日子很快過啦!

真係聽見到心痛死!

老公今日返到學校同佢响校園裡面行吓, 講吓耶穌睇吓花花.. 個傻豬已經喊喇!  後尾到入去時, 見到咁多隻手拉佢入去仲慘叫! 不過老公話阿仔無即時喊, 希望佢堅強d啦!

老公話, 見到好多小朋友喊哂唔要返學, 有人唔願著圍裙, 有人唔要入大門, 更有小朋友唔願落車!!!

陰功豬咯~

原帖由 kerkermui 於 09-9-8 09:12 發表

有無讚返Andrea呀?
恐龍姨姨都覺得Andrea叻叻! dino弟弟就無鬼用喇!

一放學見佢無喊已經即刻讚佢喇.

做乜咁話恐龍? 喊都好正常姐, 可能係星期五佢無喊你對佢expectation高左!

A班同學仔, 老師call左我喇, 佢話我個女撞到第二個小朋友個頭呀. 我唔知係邊個, 不過如果係你地個小朋友, 代我個女講聲sorry

今日都無喊呀, 老師話佢好開心玩tim

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-8 11:29 發表

一放學見佢無喊已經即刻讚佢喇.

做乜咁話恐龍? 喊都好正常姐, 可能係星期五佢無喊你對佢expectation高左!

好難話係expectation高.. 因為佢一路都唔係喊包類, 唔係扭計怪.. 所以真係無諗過佢咁陰功.. 諗吓諗吓又喊! 仲識俟個頭去miss度! 做樹熊! 一定嗲到d miss暈哂!

Dear all parents,

Never mind, I believe all babies will resume normal and active very soon.  For my big boy (he was born in Feb), I suppose he did not cry but still bullied me a little bit this morning.

我就係怕自己送佢返到學校門口勁喊唔願意入課室,所以呢2日都是姐姐送佢返學。

其實佢出咗屋企門口,見到爸爸媽媽冇出去,入咗lift就喊,不過落到街已ok。

原帖由 gbgsum 於 09-9-8 10:05 發表
ChanCSCathy ,
嘩你囡囡很叻呀!

Yesterday收到老師電話話阿囡只是入去時仲識得自己從書包裡拿手帕抺眼淚,之後放學前見到其他同學喊,她先喊.

今天湊阿囡返學時見到好多小朋友都喊哂不肯入學校,阿囡亦不例外.希望喊 ...

我個仔昨天自己一個坐校車返學, 在屋企樓下接佢時喊晒咁...點知後來仲發燒添~~~今曰都返唔到學~~!  希望仔仔快D好番啦!  
‹ 上一主題|下一主題