用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In完"學之園"睇黎凍過水
樓主: Vinannbaby
go

In完"學之園"睇黎凍過水 [複製鏈接]

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 02:49 PM 發表
入到LH就唔使轉, 入唔到年尾咪要考K1 law.
K1入間fit 仔仔既K2咪唔使轉. 唔讀ESF咪唔使轉, 但K2又要開始考私校...
當然等gov派位咪煩少D law...

係囉~K2就考喇,咁直資係咪都一樣咖?

我都好想佢考到...到K1唔使咁煩...我o個日In..我同C6都係著係好Sporty.. 同平日一樣...我就見到有一對著晒老西..立行個頭..o個刻好想笑..個媽媽著到好行下...我心唸使唔使下...個老師講野時佢就係咁微笑點頭..可能我唔係呢d人啦...覺得好好笑

原帖由 lyhv 於 10-3-24 14:57 發表

我知我係多事, 請見諒!  呵, 原來你諗住安排小朋友讀英基...只是八掛問問, 因為之前從無諗過俾小朋友讀國際學校, 請問英基難考嗎?

當然難入, 之前有位媽咪就係因為囡囡考唔到英基小學(佢囡囡讀緊esf kinder), 而自尋短見.

醒目開學勳章

原帖由 fre124124 於 10-3-24 14:50 發表

我唔知.. 囡囡到時我自己車佢返

THANK YOU 您!  可惜我C6無車, 我亦唔識揸車, 要煩依樣野...

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 02:58 PM 發表

有媽咪話佢小朋友讀緊, 讀完個k1已經可以講流利既英文同普通話. 
我都好想仔仔同我煲冬瓜, 雖然我會唔知佢講mug~~

我就想仔仔教我睇英文書

呢兩間我老公個boss兩個女一人入一間...不過如果入蔡繼有,你要有心理準備佢讀國校呀...d學費...仲好貴呀

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 14:55 發表

如果仔仔真係考到lh, 我就會考陳守仁, 蔡繼有呢類直資小學lor.

原帖由 pinkywai 於 10-3-24 14:58 發表

係囉~K2就考喇,咁直資係咪都一樣咖?

直資應該k3先考.

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 15:01 發表

當然難入, 之前有位媽咪就係因為囡囡考唔到英基小學(佢囡囡讀緊esf kinder), 而自尋短見.

呵, 我重以為那些國際學校比較一些出名直資易考(我只是話以為易考, 唔係話唔好)...真係大鄉里...

嘩!!唔睇一陣呢個THREAD, 你地班靚太已經炸左幾版.....勁呀!!!!  HAHA, 如果我地仔女有機會入到LH, 我相信大家仲有排講.....到時一定第一時間開個新版......(入到邊間分校都冇所謂!)

原帖由 Vinannbaby 於 10-3-24 15:03 發表
呢兩間我老公個boss兩個女一人入一間...不過如果入蔡繼有,你要有心理準備佢讀國校呀...d學費...仲好貴呀

我知呀,所以我首選係陳守仁~~平好多呢!

我想英華呀....(妄想):;pppp:

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 15:06 發表

我知呀,所以我首選係陳守仁~~平好多呢!

原帖由 Vinannbaby 於 10-3-24 03:00 PM 發表
我都好想佢考到...到K1唔使咁煩...我o個日In..我同C6都係著係好Sporty.. 同平日一樣...我就見到有一對著晒老西..立行個頭..o個刻好想笑..個媽媽著到好行下...我心唸使唔使下...個老師講野時佢就係咁微笑點頭..可能我 ...

我嗰日都有特別著得斯文D,著返對高跟鞋去!因為我個樣成日比人話口靚妹,唔似MAMA怕會影響啊仔呀!

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 03:04 PM 發表

直資應該k3先考.

咁都好D!

唔好咁講, 大家share下感受啫! 英基都好難考, 有外国国藉有着數, language好緊要, 所以入到LH会好D.
我個仔性格似乎好探索形, 未必唔啱傳統學校, 所以揾定D reference先

原帖由 lyhv 於 10-3-24 14:57 發表

我知我係多事, 請見諒!  呵, 原來你諗住安排小朋友讀英基...只是八掛問問, 因為之前從無諗過俾小朋友讀國際學校, 請問英基難考嗎?

原帖由 cacanov06 於 10-3-24 03:06 PM 發表
嘩!!唔睇一陣呢個THREAD, 你地班靚太已經炸左幾版.....勁呀!!!!  HAHA, 如果我地仔女有機會入到LH, 我相信大家仲有排講.....到時一定第一時間開個新版......(入到邊間分校都冇所謂!) ...

梗係啦~希望呢度個個都轉去新版傾

原帖由 pinkywai 於 10-3-24 15:11 發表

我嗰日都有特別著得斯文D,著返對高跟鞋去!因為我個樣成日比人話口靚妹,唔似MAMA怕會影響啊仔呀!

你都好呀似o靚妹, 我唔著得斯文d就成個阿嬸咁款呀~~

醒目開學勳章

原帖由 pinkywai 於 10-3-24 15:11 發表

慘...我同C6都係著得好普通咋, 好彩C6話阿B表現算係同一批小朋友之中好果個...叫做還有一絲些微希望.....

原帖由 pinkywai 於 10-3-24 15:15 發表

梗係啦~希望呢度個個都轉去新版傾

預埋我呀~~~~~

希望開個新版報喜la

原帖由 cacanov06 於 10-3-24 15:06 發表
嘩!!唔睇一陣呢個THREAD, 你地班靚太已經炸左幾版.....勁呀!!!!  HAHA, 如果我地仔女有機會入到LH, 我相信大家仲有排講.....到時一定第一時間開個新版......(入到邊間分校都冇所謂!) ...

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 15:01 發表

咁又好似誇張左啲....
‹ 上一主題|下一主題