用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 Our Lady of the Rosary College 交流區
樓主: chupa
go

Our Lady of the Rosary College 交流區 [複製鏈接]

原帖由 cameo 於 11-8-12 23:54 發表
唉吔,,,我地三個真係ABC...
分開晒3班,連house都無一樣喎=.=

heihei,
我個女本身唔係"讀書型",叫做hehe haha成績唔太差o個種,但落重彈藥去補習會抗拒,有心谷都谷唔起o個種人,反而輔導班本身只係分小班,老師可以比較 ...

我都想佢可以入數輔班因為可以小班教可以focus d, 吸收都會好d吧!

如我所料係輔導班...

原帖由 heihei媽 於 11-8-13 23:12 發表
如我所料係輔導班...

你意思B班係輔導班?

原帖由 heihei媽 於 11-8-13 23:12 發表
如我所料係輔導班...

如我所願係輔導班,,,,wahahah

pigpigng,
若跟上年編班方式,咁可能B,C係輔導班啦,我見yahoo上年有人講,所以post左條link !
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原帖由 cameo 於 11-8-14 02:51 發表

如我所願係輔導班,,,,wahahah

pigpigng,
若跟上年編班方式,咁可能B,C係輔導班啦,我見yahoo上年有人講,所以post左條link !

Cameo,thanks! 我估都要返學先知道真實係邊班打邊班!

我重未買校服,,,拖吓拖吓呢個星期點都要去買咯,一陣斷碼就煩~~~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆 1# cameo 的文章

快啲去買啦, 我上星期六去買, 都見到好多我地學校既女仔去買呀, 可能啱啱供佈左house, 所以你都係快啲啦.

原帖由 heihei媽 於 11-8-15 23:54 發表
快啲去買啦, 我上星期六去買, 都見到好多我地學校既女仔去買呀, 可能啱啱供佈左house, 所以你都係快啲啦.

其一剛分社,其二好似件冷外套係新造起,8月先新出有貨,可能係咁喺weekend特別多同學仔去買啦,,,
我應該呢幾日去買嘞,但只會weekday去,放工時間前去到都OK卦??

原帖由 heihei媽 於 11-8-15 23:54 發表

我都係上星期五一出就叫老公去買,佢話唔多人,可能weekday吧!
BTW,出左英文workshop timetable,我個女就Day 2 session 2....

原帖由 pigpigng 於 11-8-16 12:58 發表

我都係上星期五一出就叫老公去買,佢話唔多人,可能weekday吧!
BTW,出左英文workshop timetable,我個女就Day 2 session 2....

你唔講我都唔記得今日知時間,,,
我女day2 session 4 !
開初以為係返2日,原來只係一小時!!!

我女係day 2 session 3, 番個一個鐘都唔知做咩

原帖由 cameo 於 11-8-16 16:47 發表

你唔講我都唔記得今日知時間,,,
我女day2 session 4 !
開初以為係返2日,原來只係一小時!!!

我仲想問個日係咪咩都唔駛帶呀...除左申請mtr 個張form 同埋訂飯個張申請表.

佢都係依class and class number順住去編時間返drama~ 不過特登返去一小時真係太少,來回程都唔只一小時咯~~~

heihei媽,
張MTR form我喺註冊日交左嘞,飯單當時有師姐話27/8交,不過帶定亦無妨!
睇番張通告無叫帶野,淨係要著PE衫!

我地三個都幾無緣=.=,分班分社分session都無次一齊,哼  =.=

原帖由 cameo 於 11-8-16 19:14 發表
佢都係依class and class number順住去編時間返drama~ 不過特登返去一小時真係太少,來回程都唔只一小時咯~~~

heihei媽,
張MTR form我喺註冊日交左嘞,飯單當時有師姐話27/8交,不過帶定亦無妨!
睇番張通告無叫帶野, ...

MTR form 係註冊日交左,我諗帶自己就得,不過一個鐘真的唔知做乜!
我地三個真無緣啦,哈!

咁你地係咪已經買埋長袖運動jacket ? 冷外套? 冷背心?
我女件件都話要買,以前明明買親冷背心都無見佢著,無買好耐啦,,,而家又話一向都覺得冷背心好靚=.=

原帖由 cameo 於 11-8-17 05:10 發表
咁你地係咪已經買埋長袖運動jacket ? 冷外套? 冷背心?
我女件件都話要買,以前明明買親冷背心都無見佢著,無買好耐啦,,,而家又話一向都覺得冷背心好靚=.= ...

我只買左長褲因為返學要著,其他冷外套,冷背心,同jacket都未買,諗住之後先買,我女話學校d冷氣都ok!
不過我都會買晒因為我見d師姐兩樣都有著!

我買晒啦, 除左長袖冷外套, 因為未出呀嗎.  係呢個日番去著pe 衫係咪即係著jacket 個條trousers 呀?

原帖由 cameo 於 11-8-17 05:10 發表
我女件件都話要買,以前明明買親冷背心都無見佢著,無買好耐啦,,,而家又話一向都覺得冷背心好靚=.= ...

或者佢地第時會係啲課外活動到大家識到大家呢

原帖由 heihei媽 於 11-8-17 09:48 發表
我買晒啦, 除左長袖冷外套, 因為未出呀嗎.  係呢個日番去著pe 衫係咪即係著jacket 個條trousers 呀?

係呀!jacket個條褲...
我女終於做完所有功課了, 跟住就睇一次所有課本, 希望可以有點印象先開學!

我今日去買左PE衫嘞,長袖冷衫要9月先出,咁我等轉季先去買咯~
咁返drama話要著長運動衫,入面係咪唔洗加佢條短PE褲o架??? 因為我女小學時,要佢地PE長褲+PE短褲咁著=.=

你地進度快我好多喎,我女重有2本作業未做,今日先去買包書膠咋,當然未正式備課啦,,,,hehehe~
‹ 上一主題|下一主題