用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Ching_Mammy
go

HKUGA [複製鏈接]

原帖由 iwff 於 10-12-3 09:03 發表
我都住寶林的 , 不過我仔仔已3年班, 下年會一起坐校車了。寶林暫時得旭輝臺一個站, 你住那兒呀?
今年好似收到好多女喎。
iwff

我住新都城. 都要行一段距離喎 !

咁等我帶個囝上黎同大家報到吓先...各位港同現任/準家長你哋好,我哋因為見學校近近哋就帶囝囝去攞個面試機會見吓世面等心儀津校派唔到叩門時來增加信心之用,所以港同係唯一間去考啲學校,在完全無信心考到的情況吓得到offer,而津校又抽唔到,所以c6就話要珍惜這個機會,在這段其間在BK forum得到大家啲分享對我同c6決定比囝囝讀港同打咗支強心針,所以好想出嚟係到同大家講聲"多謝"
原帖由 mimi1102 於 10-12-3 12:29 發表
港同囝囝快 d 上黎報到 ~~

之前係港同interview等期間,c6攞咗本野睇,裡面有一年級每班啲大合照,c6都已經話好似一半男,一半女o架!
原帖由 mimi1102 於 10-12-3 09:37 發表
我聽人講, 男/女學校一定要收50%男仔, 50%女仔, 是否屬實 ?

正式就講明唔可以,好似新鸿基樓好多都唔可以,但我出入都見有D人放入袋到o架!
原帖由 jdepp 於 10-12-3 13:44 發表
我估新翠唔養得狗喇, 所以都無諗住去睇~

我仲要有 2 隻狗, 雖然係狗仔, 但係我想佢地堂堂正正咁出入, 唔想佢地做非法居民, hahaha, 所以搵地方好頭痛~
...

新翠內外而家做緊大维修,所以你如果而家去睇樓會覺得亂D,但係地產話而家買仲可就平少少,但又好少盤,因D業主打算等大維修完(都仲有半年)賣得更高價,
希望有機會同你做鄰居小朋友又可做同學啦

原帖由 zzzlam 於 10-12-2 23:49 發表

等我留意下新翠先,完全唔熟港島區既樓盤呢!!

加埋我囝囝咪4個囉
原帖由 ziyi 於 10-12-3 12:27 發表
係wor,你說我才留意
我家的, ggoo家的, jdepp家的, momohh家的, mimi1102家的, CiaoEveryone家的, 6個
囝囝的只有
zzzlam, nalli, lokik451, 3個在這裡

醒目開學勳章 王國長老

hi! 你好
有時搵學校就係咁, 一心唸住既, 最後唔係佢, 無唸過咩, 攪攪下又入左
出年小一呢一班家長, 底子好強勁! 亦好開心見到好多家長做好功課唸清楚至決定入讀, 見到你地就開心啦......
我又無數過係咪exactly一半男一半女, 不過的確每年都幾平均的
原帖由 smallchan 於 10-12-4 11:24 PM 發表
加埋我囝囝咪4個囉

醒目開學勳章

吓,反而我住附近唯一可以明正言順養狗的地方是SHK的樓
其他都無wor

原帖由 smallchan 於 10-12-4 23:05 發表
正式就講明唔可以,好似新鸿基樓好多都唔可以,但我出入都見有D人放入袋到o架!

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-5 00:40 發表
hi! 你好
有時搵學校就係咁, 一心唸住既, 最後唔係佢, 無唸過咩, 攪攪下又入左
出年小一呢一班家長, 底子好強勁! 亦好開心見到好多家長做好功課唸清楚至決定入讀, 見到你地就開心啦......
我又無數過係咪ex ...

Hi,就係有你這些前輩幫首解答我哋新丁啲問題,先可以令這裡咁精彩嘛!

原帖由 ziyi 於 10-12-5 08:48 發表
吓,反而我住附近唯一可以明正言順養狗的地方是SHK的樓
其他都無wor

咁對養狗啲人又多個選擇啦!

原帖由 smallchan 於 10-12-4 23:05 發表

新鸿基同恆基都可以養狗嫁。我之前住東港城同新都城都可以養!地鐵就唔得了!

deleted..................

今日收到港同電話.....................

只係話收到我地封信, 唉......................

應該都注冊哂lu......................

唯有等6,7月大抽獎後等人放位!

醒目開學勳章 王國長老

睇到第一句, 我個心都跳一跳
唔緊要啦! 俾心機
原帖由 evaken 於 10-12-7 12:28 PM 發表

只係話收到我地封信, 唉......................

應該都注冊哂lu......................

唯有等6,7月大抽獎後等人放位! ...

醒目開學勳章

其實到中學, 14 OR 16都是東區的校網

原帖由 evaken 於 10-12-7 12:18 發表
其實我覺得TKO好住d,年輕人多d,質數好d 港島舊區d人質數差好多!

之前買左維景,因為想考優才, 最後都係選擇港島東, 因為校網好, 奶奶住14校網, 我住16校網, 兩邊都可以考慮!不過16校網都多公屋, 有d擔心! ...

醒目開學勳章

放心啦,我相信遲一些會有人放出來,不用等至6~7月份的
因為英華,DGJS等都未出成績,可能有一些一有這些名校OFFER就會放返一些位出來

勤力一些寫信,記得我們有一個實例係面前:Charlotte_mom
到7~8月旅行中才收到call

原帖由 evaken 於 10-12-7 12:28 發表

唯有等6,7月大抽獎後等人放位! ...

我住左16網 (小西灣)都有十年, 初頭d 人都話小西灣村果邊好雜, 但係其實你唔去屋村果邊, 都ok 架 ..唔覺得特別雜.
原帖由 evaken 於 10-12-7 12:18 發表
其實我覺得TKO好住d,年輕人多d,質數好d 港島舊區d人質數差好多!

之前買左維景,因為想考優才, 最後都係選擇港島東, 因為校網好, 奶奶住14校網, 我住16校網, 兩邊都可以考慮!不過16校網都多公屋, 有d擔心! ...

原帖由 ziyi 於 10-12-7 13:04 發表
放心啦,我相信遲一些會有人放出來,不用等至6~7月份的
因為英華,DGJS等都未出成績,可能有一些一有這些名校OFFER就會放返一些位出來

勤力一些寫信,記得我們有一個實例係面前:Charlotte_mom
到7~8月旅行中才收到call

...

收到成績表, 可以寫信了! 今次叫阿女自己寫!

原帖由 mimi1102 於 10-12-7 14:14 發表
我住左16網 (小西灣)都有十年, 初頭d 人都話小西灣村果邊好雜, 但係其實你唔去屋村果邊, 都ok 架 ..唔覺得特別雜.

請問你小朋友讀邊間幼稚園? 小囡讀小西灣迦南, 唔知係咪同學仔呢?

醒目開學勳章 王國長老

明白你心情 (我都行過呢段路)
加油! 我會精神上支持你
原帖由 evaken 於 10-12-15 02:48 PM 發表

收到成績表, 可以寫信了! 今次叫阿女自己寫!
‹ 上一主題|下一主題