用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 有無家長收到取錄信呀 ?
樓主: MonBaBa
go

有無家長收到取錄信呀 ? [複製鏈接]

原帖由 chanwendy 於 11-11-16 11:29 發表
八卦一問, 你地有冇其他學校在手架, 或者有幾多人會睇埋自行先決定架.

我其他都未公佈結果,嶺小係第一間,自行應該無問題可入,但不會註冊了。

回復 8# kylie2006 的帖子

係呀!見到個個都成功,淨係兩班小一點解會收咁多人嘅?

原帖由 Maggie111 於 11-11-16 13:18 發表
係呀!見到個個都成功,淨係兩班小一點解會收咁多人嘅?

嶺小冇中學 back up, 我諗好多人有龍校收都會 give up.  之前問過校方未有打算辦中學, 如果要辦中學, 申請加籌辦都要幾年啦, 如果而家都唔入紙, 我地小朋友六年後就要玩多次呢個遊戲了.

回復 142# Maggie111 的帖子

上一round得30人reg, 今round 一定有人會睇埋自行先決定到. 其實都唔知係無reject人, 定被reject既無上黎講. 你小朋友注冊左未呀?

回復 141# kylie2006 的帖子

yeah!!! 大家既小朋友做同學仔了!!

原帖由 JANETTEERIC 於 11-11-16 09:16 發表
大家保持聯絡

對!!! 未開始讀已認識, 大家將來一定好齊心!!

原帖由 Avis@amy 於 11-11-15 22:38 發表
各位, 我都收到取錄信啦.真係好開心呀   
好開心認識你地, 好似大家一齊作戰完咁, 依家戰勝左啦, YEAH YEAH YEAH , 第時知道咩班, 大家上來講下呀 ...

好呀!! 讚成!!!!

如果泱定讀嶺小, 不如講下大家住邊區呀! 我係天水圍, 可能會搬出元朗。

我住黃大仙, 仲諗緊自己接定坐校車, 亞女叫我朝朝送佢返學.

btw, 頭先又去學校網頁睇吓, 原來 lunch 得 35min 咋, 好趕喎.  我女十餐飯, 得三餐係勉強可以半個鐘內食完咋, 其餘至少要 45min, 咁到時點算好呢?

我住葵盛, 希望有校車啦...可以方便d

其實我仔仔都係食好慢, 都有擔心佢將來食lunch點算, 不過我又覺得呢d野係迫出來o既, 將來唔夠時間食, 佢就一定會迫住食快d, 加上全班同學都食得快時, 佢一定唔會慢架啦...放心吧

原帖由 Avis@amy 於 11-11-16 15:39 發表
我住葵盛, 希望有校車啦...可以方便d

其實我仔仔都係食好慢, 都有擔心佢將來食lunch點算, 不過我又覺得呢d野係迫出來o既, 將來唔夠時間食, 佢就一定會迫住食快d, 加上全班同學都食得快時, 佢一定唔會慢架啦...放心 ...

仔可能好啲, 我女由 k2 開始比老師話佢做嘢慢, 到而家 k3 都仲係比老師話佢最慢.  上年老師直情同我講亞女的慢搞到佢地好有壓力添呀, 因為亞女坐校車, 要抄好晒功課的詞語先可以放學.  佢寫得慢, 一邊要催佢, 另一邊校車又催老師.  我都期望佢嚟緊半年可以再加快手腳.

你地可以去學校網頁睇吓, 會搵到校車路線個 list & price.  不過冇上落車時間參考.

我住青衣呀, 仲唸緊搭校車定送番學. 番咁早, 我送完佢番學都仲趕得切番工 ^^

35MINS 食飯, 係有D趕, 但我信老師有辦法令佢地食快D

回復 10# ricebb 的帖子

我諗住下個星期去注冊

原帖由 Maggie111 於 11-11-16 16:24 發表
我諗住下個星期去注冊

睇埋自行結果先?

其實如果學校可以正式擴充, 打通埋隔離間學校用就最理想啦, 唔知有無機會呢?

上次開放日, 如果我冇聽錯, 校長好似話會整條通道通過去.  其實如果可以將九江拆咗原地重建就仲好.

見到大家都咁開心 , 真係超想自行失敗 ...

回復 157# chanwendy 的帖子

整條通道通只係一時做法, 最好都係永久用埋個校舍啦, 真係好想知學校有無長遠計劃

原帖由 gigiic 於 11-11-16 18:23 發表
見到大家都咁開心 , 真係超想自行失敗 ...

哈哈, 你自行果間係點架? 邊間適合多D? 近屋企多D?
‹ 上一主題|下一主題