用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人剛完了樂基interview?
樓主: Moonlight819
go

有沒有人剛完了樂基interview?   [複製鏈接]

引用:我都覺果10分鐘真係無可能做到assessment

原帖由 ferrymama 於 13-12-07 發表
我都覺果10分鐘真係無可能做到assessment
加上得一个老師比分,可能淨係睇夠唔夠靚仔靚女:questio ...
應該不止一個老師打分。我仔嗰組係廣東話老師,不過內容簡單,所以認為Net還是廣東話都應該不是問題。很不幸,坐我仔隔離個小孩可能因為眼瞓,勁四喊,整個玩具籃掉落地,老師要畀玩具佢安靜佢,好採沒有受太大影響。

回覆:有沒有人剛完了樂基interview?

我剛剛是普通話老師in, 我個囝只懂英文,一d都聽唔明老師的指示,我見房內有成3-4位老師在場,唔知是否一起比分和觀察!

回覆:G-girl 的帖子

我房只得一個老師俾分

回覆:有沒有人剛完了樂基interview

十分鐘的確係時間太少,但若果要見咁多人只揀八十人其實又好易揀,當然亦有幸運成份。好似叫家長估小朋友拿咩顏色,除了幸運外,如果了解小朋友又真係會知道,好明顯係看親子關係,至於認顏色就考認知,跳舞就考手腳協調同服從,最後拿籃比老師就看聽從指令,再看埋問卷,所以要從數千人揀數十個(扣除關係人士)不困難吧。幸運地小女昨天所有也答對,且看同學校有沒有緣份吧

引用:Quote:原帖由+ferrymama+於+13-12-07+發表

原帖由 nasu 於 13-12-07 發表
應該不止一個老師打分。我仔嗰組係廣東話老師,不過內容簡單,所以認為Net還是廣東話都應該不是問題。很不 ...
I think I'm in the same group with you

今日最夜會in到幾點呀?

我係今照第一批去in..時間太早我個B唔夠瞓..所以都衰硬...其實我覺得group in 個安排一都幾差...佢basket 個本書都唔似書...仲要個B攞..我都要望兩眼先知啦...最後個條問題都唔明有咩point...

請問interview card係咪俾番大家? 學校唔收既?

引用:我係今照第一批去in..時間太早我個B唔夠瞓.

原帖由 RMC0101 於 13-12-07 發表
我係今照第一批去in..時間太早我個B唔夠瞓..所以都衰硬...其實我覺得group in 個安排一都幾差...佢basket  ...
我都係第一批見丫!完全唔知舊四方立體海綿係書囉!同埋播嗰首歌有少少悶

我係普通話老師in…但係佢in 得好唔認真,叫家長選完顏色後,突然又叫小朋友跟佢攞顏色,無左叫小朋友自己選顏色果part.
問問題,又唔似想人答詳細d.好求其。可能真係做場大龍鳳

佢地係咪俾番interview card 你地呀? 貼晒信, 但佢唔要既??

我無四方立體海棉書, 得咭咋喎

回覆 winicelwp 的帖子

咁無仲好啦...唔洗咁confuse

我有提水
唔知會否被foul
兩個中文老師主力
一個net坐在後面

引用:我有提水唔知會否被foul兩個中文老師主力一

原帖由 simsimwong 於 13-12-07 發表
我有提水
唔知會否被foul
兩個中文老師主力
我見在場個個都提水喎
勁嘈,好似去左街市咁

其實係米mix埋k1?

回覆:CapricornO 的帖子

下?冇理由喎,我都係net in,全英文,原來有广東話?我都係報中英班

係咪有人唔係group in 架?

引用:下?冇理由喎,我都係net+in,全英文,原來

原帖由 cchls 於 13-12-07 發表
下?冇理由喎,我都係net in,全英文,原來有广東話?我都係報中英班
臨in時派左張紙,講明中英班係英文or 廣東話。

330 發表於 13-12-7 16:47
十分鐘的確係時間太少,但若果要見咁多人只揀八十人其實又好易揀,當然亦有幸運成份。好似叫家長估小朋友拿 ...
我估佢一組揀一個,所以唔會太難取捨,不過大大細細放埋一齊,應該大B機會大好多!
‹ 上一主題|下一主題