用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 大圍聖心mama 俱樂部 (part 6)
樓主: Kruson
go

大圍聖心mama 俱樂部 (part 6) [複製鏈接]

Re: 大圍聖心mama 俱樂部 (part 6)

得no.1果個會响結業禮時表現, 其他只係上台接受獎牌.
你地係 咪唸住第時都選聖小呢?

maipo
6w 5d - 1cm

hi maipo and all

早晨呀!

hi ctf1029,
係呀!上星期係進行了唱歌, 你小朋友有沒有份表演呀!  我囡囡今年參加左講故事比賽,我好開心呀!  

k1 只有唱歌, 講故事, 劃畫同埋普通話比賽, k2, 再加中, 英文書法比賽.

ctf1029 寫道:
上星期好似進行了唱歌,不過唔知係比賽還是綵排,今個星期係講故事,唔知每個比賽有多少個小朋友參加呢?如果家長都有得睇小朋友比賽就好啦!

Hi ShannaMaMa,

其實我以為哩個topic無左架嗱! 琴晚上黎, 又發現番佢, 所以又搭兩咀囉!

MAIPO
6w 5d - 1cm

有無人知, 如果7月17&18日唔去晒相, 仲有咩辦法呢?

MAIPO

6w 5d - 1cm

hi shannamama
我囝囝都係講故事,佢讀上午班,你囡囡呢?

ctf1029

我囡囡都係上午校架! 你k幾呀?

maipo

ctf1029 寫道:
hi shannamama
我囝囝都係講故事,佢讀上午班,你囡囡呢?
6w 5d - 1cm

hi ctf1029,

我囡囡係K2 上午班呀!

hi maipo.

你個女張相好得意呀!  今晚比我個女睇下先!
maipo 寫道:
Hi ShannaMaMa,

其實我以為哩個topic無左架嗱! 琴晚上黎, 又發現番佢, 所以又搭兩咀囉!

MAIPO

ShannaMaMa,

點呀! 阿女睇左未? 佢認唔認得佢呀?
我女話你, 你個女有無相俾佢睇喎?

maipo
6w 5d - 1cm

我囝囝K1.你o地知唔知舊年小朋友升K2時是否全班升同一組,還是會根據什麼來分組的?

hi ctf1029,

舊年係亂分的, 不是全班升同一組, 不過今年唔知點解係全班升同一組, 我仲以為 k2 升 k 3 先係, 原來k1 都係!

ctf1029 寫道:
我囝囝K1.你o地知唔知舊年小朋友升K2時是否全班升同一組,還是會根據什麼來分組的?

hi maipo,

ok! 等我一陣 send d 阿女相比你look look!

maipo 寫道:
ShannaMaMa,

點呀! 阿女睇左未? 佢認唔認得佢呀?
我女話你, 你個女有無相俾佢睇喎?

maipo

HI SHANNAMAMA,

琴晚响CITYONE個TOPIC同個MAMI傾計, 佢個仔仔1ST ROUND就派到第一志願"一呂", 仲要係佢只有15分,
佢話佢開心到想喊呀!

你係咪SEND去我EMAIL 到呀? 我CHECK吓先!

MAIPO
6w 5d - 1cm

Hi ShannaMaMa & ctf1029,

我囡囡都係讀聖心,她讀k3上午班,囡囡今同我講,學校圖書館會接受家長捐出的圖書,如果你們都有不要的圖書,請捐給校學,讓小朋友借閱分享。

原來學校有圖書館,但小朋友又無閱讀計劃,咁幾時會在學校睇圖書?

lololo-fong ,

你囡囡派左邊間小學呀?

maipo
6w 5d - 1cm

返多一星期學就放暑假啦

係嗱! 時間真係過得好快! 轉眼個女就快讀k3嗱!
6w 5d - 1cm

‹ 上一主題|下一主題