用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

我地都是帶壽司, 不過阿仔冇話要幾多年,同什麼壽司,加埋味有好多囉??

oiyingdaddy 寫道:
[quote]

瑩瑩回來同我地講,佢負責帶12件壽司,要蝦、蟹同蛋 。我地應該會在元氣買定俾佢第二日帶,但係呀女話要自己整,唔係嘩       

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

吓,你囡囡講個個係咪我仔,因為我仔無提過有野要背要做喎 ,等我明早問下佢先得
但你囡確係要讚

醒目開學勳章

yiuyo
學校應該會再派通告,因我見校內通告係咁講:
請留意本週兒童帶回家的便條,以便與子女一起準備旅行之食物
所以放心,一定唔會錯

你地有什麼要做呀,阿仔冇講野,攪咩呀?????

010 寫道:
吓,你囡囡講個個係咪我仔,因為我仔無提過有野要背要做喎 ,等我明早問下佢先得
但你囡確係要讚

醒目開學勳章

yiuyo
我仔都無講,係christina囡囡有咋.
我估係咪聖誕做表演,咁咪唔係個個有台詞囉!
所以我地d仔未無住囉!

係唔係個個都要背台詞? 010, 我個仔都無提過, 明早都要問下發生什麼事至得.

christina, 記得要信你個女所講的事, 因為佢次次都無記錯, 你唔信佢, 下次佢就唔講野你聽.

我問阿仔旅行要帶什麼, 佢話未傾, 如果要帶, 佢只會帶薯片, 真係俾佢激親.

阿仔話要佢地自己寫的,佢地未有時間寫,阿仔今次捉蟲啦,個壽字咁多筆畫

christina
老公話應該唔交留位費
係呀,阿仔同阿女加埋個屋企真的攪到我企左响到   

必必
你個仔真係對住你好鬼風趣同休黙

醒目開學勳章

yiuyo
要自己寫,咁我仔今次選得真好,三文治,超級易

必必
古少真係好man好可愛!

訓啦,明天再講

對不起, 遲了報名, 因近日忙於埋數,見諒!
小欖好D, 有石灘嘛!前幾個去過大欖, 好差的呢!
BBQ那天, 我怕呀仔會怕羞..........................
大家老公做什麼職業, 或有什麼嗜好呢, 到時都有D話題嘛!

11月25日bbq報名人數(updated list)

Carmen 1大2小
010 2大1小
christina 2 大1小(未肯定住/1大1小)
yanyanmama 2大1小
summer_66 2大1小
maku 2大2小
CL322 2大1小
必必 2大2小
Eric-papa 2大1小
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

囡囡都有話今天做表演, 她做船上人二, 而朱靜琳做約拿, 看看來只得六個人, 她說要我給她加油...

good morning

我一年前去過小欖,但我就吾见有得打桌球

eric papa
我重以為你不敢来, 哈哈   

醒目開學勳章

各位早

McPhee
話比囡囡知,我地都會同佢地加油嫁!

eric-papa
唔緊要,到時自有話題

maku
打桌球應該係大欖咯!你地無得一展身手啦!

McPhee :我女話都有你女woo, 並且強調番先, 我女不是做路人甲, 是船夫3, ha ha.

yiuyo:我想你現在都煩死la, 又亞女又亞仔, 都唔知住番荃灣定搬離荃灣好.

必必:我不是唔信個女, 只是驚佢做錯咋. 不過佢講9條香腸, 我就相信佢.

eric-papa:到時大家一齊玩, 你仔唔會悶架la. 咁多小朋友一齊玩.

eric-papa

你囝囝有無坐回程褓姆車, 如有便應該識我個女 -- 海濱站

good morning!

你地好勤力 又早班, 又夜班

K3家長:

唔使估啦, 雷姑娘請佢地做一

eric-papa
又有親子遊戲啦

McPhee 寫道:
eric-papa

Would u mind to tell me the name of your daughter ? then I will ask my son on tonight.

McPhee 寫道:
eric-papa

只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

小朋友唔會怕羞, 好快熟家, 定係怕自己怕羞   

咁快話晒你知老公們做麥, 你地到時無話題家啦

Eric-papa 寫道:
對不起, 遲了報名, 因近日忙於埋數,見諒!
小欖好D, 有石灘嘛!前幾個去過大欖, 好差的呢!
BBQ那天, 我怕呀仔會怕羞..........................
大家老公做什麼職業, 或有什麼嗜好呢, 到時都有D話題嘛!

11月25日bbq報名人數(updated list)

Carmen 1大2小
010 2大1小
christina 2 大1小(未肯定住/1大1小)
yanyanmama 2大1小
summer_66 2大1小
maku 2大2小
CL322 2大1小
必必 2大2小
Eric-papa 2大1小
‹ 上一主題|下一主題