用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

hi eric-papa

嘩, 咁你就好, 全家成員都係 "大 LABEL"     (比個 discount 好喎)

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

又總結一下人數先

11月25日bbq報名人數(updated list)

Carmen 1大2小
010 2大1小
christina 2 大1小(未肯定住/1大1小)
yanyanmama 2大1小
summer_66 2大1小
maku 2大2小
CL322 2大1小
必必 2大2小
Eric-papa 2大1小

共17大12小

oiyingdaddy
你唔參加

仲有yiuyo? 佢報了名未?

McPhee, wanna join ?

yanyanmama 寫道:
又總結一下人數先

11月25日bbq報名人數(updated list)

Carmen 1大2小
010 2大1小
christina 2 大1小(未肯定住/1大1小)
yanyanmama 2大1小
summer_66 2大1小
maku 2大2小
CL322 2大1小
必必 2大2小
Eric-papa 2大1小

共17大12小

oiyingdaddy
你唔參加
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

醒目開學勳章

係囉,唔知下學期功課再多d會點,又唔知P1時佢又點....
你囡囡又點,寫字情況如何,我仔成日搞亂晒d筆順,但又會話我筆順唔岩喎(如:田)
所以做2本都成個鐘

eric-papa
人地話左去長隆

OK 啦, 我唔同佢爭, 多數上網check左先 (你地介紹個個), 好正    從上次"男"字開始, 我唔敢同佢爭

010 寫道:
係囉,唔知下學期功課再多d會點,又唔知P1時佢又點....
你囡囡又點,寫字情況如何,我仔成日搞亂晒d筆順,但又會話我筆順唔岩喎(如:田)
[quote]
所以做2本都成個鐘
[/quote]

醒目開學勳章

我記得個小欖個網頁話夠30人可上網book位預留較好位置嫁,
但唔知佢計唔計未夠3-yr小朋友...
yiuyo佢好似話都可以去嫁,但兩個小朋友重有d咳───我仔咪一樣,d咳清不晒

醒目開學勳章

但做做下伴讀,唔可以走去上網check,唔係一個鐘都未做完囉!
OK 啦, 我唔同佢爭, 上網check左先 (你地介紹個個), 好正    從上次"男"字開始, 我唔敢同佢爭

都可以家, 省下爭論時間
[quote]
010 寫道:
但做做下伴讀,唔可以走去上網check,唔係一個鐘都未做完囉!

010/yanyanmama

我女女每晚做伴讀, 個個字都要查一查字典, 所以搞到我没時間。
我上次介紹longman 的字典, 都好好用,
我見女女咁好学, 都好值得

010 寫道:
[quote]
OK 啦, 我唔同佢爭, 上網check左先 (你地介紹個個), 好正    從上次"男"字開始, 我唔敢同佢爭
[/quote]

醒目開學勳章

我都唔會同佢爭論,我會照佢的意願(當然係岩個d啦)寫多一次.
若係我岩,我會一樣寫多次....所以你話點會唔要大半個鐘啦.
但願來打字打得多,有時我都唔記得左d字點寫,個時就真係會上網查啦!好搞笑!
都可以家, 省下爭論時間

各位, 個女最鍾意draw, 所以多數比佢draw lor, 寫仔佢話好疲倦, 比佢激死.

醒目開學勳章

maku
咁唔怪之得晚晚少左你啦!但囡囡好學係好事!應該鼓勵!加油!
我仔仔未識查字典,但一樣好”好學”,每次教佢寫一個生字-(例如:因,佢會問下:同學仔XX欣係咪呢個因...書字佢會問埋相似字(因佢留意到有:畫�晝...但佢又唔可以完寫出),我欣賞佢有呢份求學心,所以都會為他花時間講解一下,重有佢d字好大隻,d空間九限,所以成日要擦過再寫...
總之其實都幾多趣事-係唔眼訓個陣>.<
有時我會比佢分開做,今日寫書名�作者,明天寫讀後感,咁時間會控制得好d囉.

醒目開學勳章

christina
係 !若畫畫我仔超快,物別中意畫昆蟲�動物同車!
我諗寫字對佢地係悶加累啦!
升小佢地(我地)就知味道!

所以我每日都好似同時間競爭   

eric papa

11/17日, 你地上1A同埋我地下1A一组discussion  wow.

今早搭巴士返工, 中途有人(年青男仔-20多歲), 在車上發羊吊, d人好驚, 好彩有個好心市民(靚仔), 佢立刻取tissue比個發羊吊男仔個口, 以防佢咬脷. 之後就有人一齊抱起個男仔, 另外有人打999), 而架巴士停左大約2個字到, 最後救護車到架巴士就走. 今日都見到人間有情. 但都有d男人無反應, 不作出援手.

maku:你話我點解今日心情咁好, 因為我女先頭入左私家醫院, 保險佬今日打電話話我知, 全部可以cover到lor.即是1蚊都不用比.

mcphee:祝你女明天面試成功, 記住叫老公著靚仔d, 最好學maku老公咁, 成套老西去, 咁叫做尊重.(這些投資不可以摼)

另外, 家長協作有無人同時間, 看看有無機會遇到

christina=24.11.06(10:15-11:00)
必必=
010=
mcphee=
yiuyo=
yanyanmama=
oiyingdaddy=

是否得k3有家長協作, 如果k1/k2有, 即
carmen=
summer=
eric-papa=
CL322

christina
恭喜你
人間應該有情, 世界才會美好   

[quote]
christina 寫道:
maku:你話我點解今日心情咁好, 因為我女先頭入左私家醫院, 保險佬今日打電話話我知, 全部可以cover到lor.即是1蚊都不用比.

maku:thanks

各位義工們(15.11.06), 你地請左假未, 今日個請好多假, 面試(0.5 day)/ 做義工(1 day)/家長協作(0.5 day),         
‹ 上一主題|下一主題