用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 荔天家長交流區
樓主: mameme
go

荔天家長交流區 [複製鏈接]

我嘗試進入 "中英數 學校提升課程"試玩區,結果不能進入,連公司簡介也入不倒,其實,我想問有多少家長曾參加此網上課程,有是否有用,我的小朋友讀小一,我怕他沒有大多時間應付此網上課程,如果不參加,是否仍可跟得上學校進度 ?

Maria

上年我同妳都有同樣想法, 所以都冇訂購, 阿囡成績都ok呀!!
原帖由 MariaTsui 於 08-9-13 19:54 發表
我嘗試進入 "中英數 學校提升課程"試玩區,結果不能進入,連公司簡介也入不倒,其實,我想問有多少家長曾參加此網上課程,有是否有用,我的小朋友讀小一,我怕他沒有大多時間應付此網上課程,如果不參加,是否仍可跟得上學校 ...

多謝各位媽媽的回覆,我都決定不訂了.

唔見書

我想問吓各位如果老師在上年度放暑假前(一年班)將同學的普通話書和作業收起,留待二年班用,但唔見了幾個同學的 ,老師叫家長自行再自資購買(好似佰多元)你們會否購買.點解?

Hi, 很久没上荔天交流區聊天.

小穎在中學上課已2個半月,尚算適應中學的生活.昨天,學校旅行,今天,學校放假,所以,她和另一中學的好朋友回荔天探訪老師,令我回想到她們在荔天的生活.

穎妍媽咪

有冇家長有同感, 飯堂的飯唔好食, 我仔仔試過都唔再訂, 難為了家長每一早起床準備飯碗給他帶, 真是有點疲倦.唔係個個家庭都有工人送飯去, 好多家長父母都要上班.

為了讓女兒學會不揀飲擇食,我繼續要她食校飯。

離開荔天已2年, 今天參加學校舉行"金禧校慶聯歡晚宴".很高興再見昔日的老師,主任,副校和校長.仲有, 昔日拍擋的義工家長. 今晚真是過了一個愉快的晚上. 黃校長要退休了, 在此祝她生活愉快!

原帖由 穎妍媽咪 於 10-7-10 23:46 發表
離開荔天已2年, 今天參加學校舉行"金禧校慶聯歡晚宴".很高興再見昔日的老師,主任,副校和校長.仲有, 昔日拍擋的義工家長. 今晚真是過了一個愉快的晚上. 黃校長要退休了, 在此祝她生活愉快! ...

升中兩年,囡囡習慣和開心嗎?
愛收集舊書包、背囊的傻人

本人家住Mei Foo, 請問伙地的小朋友是讀哪些幼稚園便可入讀荔天呢?

荔天係一間津校, 同小朋友讀邊間幼稚園冇關係, 反而應該話你住美孚, 即係40網, 咁round 1入唔到, round 2 都可以再申請, 如果2 round 都入唔到, 就最後叩門!
原帖由 YBBYBB 於 10-9-6 16:08 發表
本人家住Mei Foo, 請問伙地的小朋友是讀哪些幼稚園便可入讀荔天呢?
‹ 上一主題|下一主題