用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

Deleted.................

[ 本文章最後由 YuYuMother 於 07-7-5 13:06 編輯 ]

Deleted.................

[ 本文章最後由 YuYuMother 於 07-7-5 13:06 編輯 ]

YuYuMother,
THANKS ^^ 我好想買粉紅個隻呀, 不過我諗都無晒啦, 等我問下會唔會再番貨先
原文章由 YuYuMother 於 07-7-4 07:27 發表

都算多款, 不過0岩男仔多d.....
我的作品我的作品

我就係買左全港最後一個細碼seven書包ga人.....不過大家買果時要小心d.....條背帶會太大...頂住膞頭...但真係好輕...貴都低...

請問哪裡可買到 LEGO 書包呢?

我仔上年買呢個spi又平又勁輕($1xx),都係1lb咋.
宜家仲好新

各mami,

知唔知zeven書包暑假會唔會有折扣?會否有新貨返?

原文章由 MaxYen 於 07-7-4 14:10 發表 請問哪裡可買到 LEGO 書包呢?

銅鑼灣崇光文具部有。。。

請問邊度有CHIROPAK?我去過Jusco同千色店都無   

請問lego書包大約幾多$?

原文章由 oscarBB 於 07-7-4 15:21 發表
請問邊度有CHIROPAK?我去過Jusco同千色店都無   

有呀,昨天在康怡和樂富吉之島都見到。

原文章由 杰杰媽媽 於 07-7-4 14:51 發表
宜家仲好新

Hi 杰杰媽媽,
請問在哪裡可以買到 "spi又平又勁輕($1xx),都係1lb"的書包 ?

原文章由 kiu_bb 於 07-7-4 15:06 發表
各mami,

知唔知zeven書包暑假會唔會有折扣?會否有新貨返?

hi:
我在6月尾買咗4個,買時我問佢有無折?佢就話有9折!!
當時佢話唔會返貨,但現在唔知係唔係呀????

咁spi側邊有袋放水壺果隻
幾重?

[ 本文章最後由 smallvv 於 07-7-4 20:07 編輯 ]

請問書包頂稍圓/頂部平面方角的好呢

我見稍圓的較輕及size無禁大, 但不能放A4的工作套, 而頂部四方的size較大及一般都較重, 卻可以放A4工作套

如果是小一生應該用邊款好些

原文章由 Lion_King 於 07-7-4 21:38 發表
請問書包頂稍圓/頂部平面方角的好呢

我見稍圓的較輕及size無禁大, 但不能放A4的工作套, 而頂部四方的size較大及一般都較重, 卻可以放A4工作套

如果是小一生應該用邊款好些

有冇 model No. ar?  請問 TST 邊 shu 有 seven 賣? Thanks!

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

簽名被屏蔽

見到咁多媽咪又係為左一個書包咁煩, 所以將上年經驗講一次, 希望幫到各位仲未諗掂買邊隻牌子書包既媽咪。

我上年都係咁四圍搵書包資料, 又試過自己係吉之島"咩"個C字頭果隻書包, sales仲幫忙放幾本厚書, 都唔係講話背上身就冇咁重, 鬼咁重, 又試過SPI, 我親戚買仲可以攞廠價, 但又係衰重 (雖然冇C字頭果隻咁重), 又考慮過理工大學研究個隻書包, 護脊個種, 都唔貴架, 但又好似冇乜人用過, 睇過實物又唔係咁好 (今年唔知有冇呢), 又嫌公仔個D冇護脊功能......唉, 買個書包都攪一大餐, 又上網, 又親身去試........:cry: :cry: (以前我地細個都唔係咁既 ???!!!)

最後終於都係冇睇過實物既情況下買左個細碼Zeven書包, 係同事去買順便幫手, 上年用DBS卡有九折, $690。

言歸正轉啦:阿仔初初用都覺得條帶整痛佢, 佢講過2次之後就再冇出聲, 後來臨學期尾再問佢, 佢已經改口話好舒服添。但就有一個問題, 上年個款係冇水壺位, 佢都試過倒瀉D水, 整到成個書包濕晒, 之後阿婆係書包前個格車左條橡根, 固定個水壺, 之後就冇事

依家用左一年, 個書包仲好新淨 (外婆都大洗過一次), 係D花紋有脫落(印花果種), 估計都可以用多幾年, 所以雖然幾百蚊, 但又輕, 又耐用, 最緊要係個小朋友用得舒服, 就乜都抵晒啦。

你地都唔忍心細細個背脊仔日日係咁“咩”咁多書, 真係心都痛架。所以真係要認真選擇清楚。

呢隻係spi咁耐以黎出既最輕/slim既書包,如果仲有既我都想買多個大.

原文章由 杰杰媽媽 於 07-7-4 14:51 發表
宜家仲好新

Hi 各位,
我星期一剛剛去完海港城見到有好多款/ 色都賣晒!而當時都有一個family 買緊!所以如果有心想買就要早少少去睇。
關於條膊/揹帶,個sales 買既時候教過我放小小野入去,然後掛起佢等條帶掛到有個弧度,咁會好揹D。
至於lego 書包我就響新世界百貨見到有好多款!
‹ 上一主題|下一主題