用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2
樓主: 法子
go

聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2 [複製鏈接]

收到通告影相,學校話推行"智能卡"及數碼檔案照片計劃...好似好先進喎....
我仲係暑假同彥彥去左快x美影tim~早知慳番la~

原文章由 法子 於 07-9-4 15:57 硐表
收到通告影相,學校話推行"智能卡"及數碼檔案照片計劃...好似好先進喎....
我仲係暑假同彥彥去左快x美影tim~早知慳番la~

唔知同舊年有乜唔同呢? 係咪可以慳番d相錢?

tkk,
以你所知,家教會依兩年攪過咩活動,&為學生同家長做了甚麽貢獻~ 我很想知道~學校網好似重來都無更生過

原文章由 Eva** 於 07-9-4 20:41 硐表
tkk,
以你所知,家教會依兩年攪過咩活動,&為學生同家長做了甚麽貢獻~ 我很想知道~學校網好似重來都無更生過

哈哈~~考下我有冇記性??有冇老人痴呆症???好呀....

1.父母講座: 最有代表性~~因為太多人參加, 仲要開多一次既:九型人格班. 其實父母講座多數都係星期六舉行,每學期都有不下五六個不同主題講座的, 所以都好岩在職父母參加, 當然低年級家長最岩駛啦. 我都學左唔少對策架.

2. 暑期旅行: 如果已經入左家長教師會, 就一定有留意, 每年暑假前一定有三次親子旅行, 岩岩有海洋xx, 你有冇去呀???

3. 就職禮&會員聚餐: 我亞三有份表演, 所以特別印象深刻..

4. 羽毛球同樂: 尼樣唔係個個家長都知道啦, 我印象中已經攪左兩年, 每星期有一日在青衣室內運動場, 有兩個羽毛球場, 可俾我地使用既, 目的係俾我地家長在教養小朋友之餘, 可以鬆一鬆心情, 練好身體,真係唔錯架.應該新一期未開始架,你可以留意下通告啦.

如有錯漏, 各家長可指教下我呀...:) :)

原文章由 tkkmama 於 07-9-5 07:54 硐表

1.父母講座: 最有代表性~~因為太多人參加, 仲要開多一次既:九型人格班. 其實父母講座多數都係星期六舉行,每學期都有不下五六個不同主題講座的, 所以都好岩在職 ...

九型人格我都好想聽,只可惜時間唔啱~我地要返工,逢星期六,日就最忙,so學校旅行就一定無份~就職典禮就更加唔駛講~羽毛球同樂是不是都係星期六,日,睇嚟我都係享受唔到家教會既福利同活動~

原文章由 tkkmama 於 07-9-5 07:54 硐表

1.父母講座: 最有代表性~~因為太多人參加, 仲要開多一次既:九型人格班. 其實父母講座多數都係星期六舉行,每學期都有不下五六個不同主題講座的, 所以都好岩在職 ...

你記性好好喎~
明天講座你會唔會去呀?

法子,
聽日講座你係咪唔去?

原文章由 Eva** 於 07-9-6 10:03 硐表
法子,
聽日講座你係咪唔去?

我去架~ 你有冇check pm?

原文章由 法子 於 07-9-6 10:06 硐表

我去架~ 你有冇check pm?

咁就好啦~有個伴  check咗啦~可惜~~

原文章由 Eva** 於 07-9-6 10:10 硐表

咁就好啦~有個伴  check咗啦~可惜~~

yeah~多個伴 eloyen 黎唔黎一齊聽呀~~

喂!有冇今年小一家長呀!大家傾傾呀!
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

原文章由 wamother 於 07-9-6 23:07 硐表
喂!有冇今年小一家長呀!大家傾傾呀!

eloyen 就係今年小一家長~
你小朋友咩班呀?
我女女升P2

P1D,請問知唔知陳老師好唔好人呀!聽囝囝講第一日已有同學罰企.

[ 本文章最後由 wamother 於 07-9-6 23:39 編輯 ]
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

原文章由 wamother 於 07-9-6 23:37 硐表
P1D,請問知唔知陳老師好唔好人呀!聽囝囝講第一日已有同學罰企.

eloyen 個小朋友好似都係個班喎~你地有計傾

eloyen,wamother,
你哋同班wor~咁就得閒上嚟傾多d計,撐旺個場ma~

原文章由 wamother 於 07-9-6 23:37 硐表

wamother:

陳楚x老師??都幾好呀, 雖然我d女都未俾佢教過, 佢待人接物都好nice 呀.講個秘密你知呀~~我亞三好想佢教架.

罰企閒事來的, 小三都有人要罰企, 要控制下秩序, 有d要必須做的. 何況小一呢...

wamother 我個囡就話陳老師好,不果我就未同佢傾過計,
同埋我覺得佢個樣好cool 睇o下日後點,先再講啦

可能佢個樣比較cool啦!不過真係剛開學都未太認識, 遲d可能覺得佢好好, 得閒上來報料啦!下星期開始返全日, 唔知慣唔慣

其實我都有d擔心,因為我個囡食野好慢, 我諗男仔好d掛,
講閞又講你係唔係日頭要返工,夜晚先上網:idea:

eloyen,

係呀!我要返工, 之後又要照顧囝囝,所以我都好夜先上網, 我個囝食嘢都好慢, 又乜都唔食.

原文章由 eloyen 於 07-9-8 14:41 硐表
其實我都有d擔心,因為我個囡食野好慢, 我諗男仔好d掛,
講閞又講你係唔係日頭要返工,夜晚先上網:idea:
‹ 上一主題|下一主題