用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

唔該! 下午班有冇大合照呀?
可唔可以post上o黎分享呀!

新報到,多多指教. :   
我以後會多D上來,請大家多多指教.
上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮鄯.................青衣...(第三組-小象組)
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣
10) sweetman.......惠惠...............青衣 ...(第三組-小兔組)
11) Phyllis_Kelvin.......Ryan博彥....將軍澳(第三組-小象組)
12) bb02832... : Marco(仔)... .將軍澳(第一組-蕃茄組)

下午班
1) patBmom......Samuel(
)......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman.......
惠惠...............青衣
8) ernestfu..........
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho...............
沙田
10)ballball411......
蔚蔚................沙田...(第三組)
11)angelmeiyee...
家淇................何文田(第三組-白兔)
12)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary.....uegi..........荃灣(第一組-粟米

上午班:
1) pink.................sunny(
)......將軍澳
2)
咕怪媽媽............寧寧()........將軍澳坑口站
3) annie926..........
柏禧..............荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy............
逸熙..............彩虹
5)
天使兒 ..............Ryan.............深井
6) abebe ..............
玟穎..............青衣
7) pinocchio..........
禮鄯..............青衣...(第三組-小象組)
8) elysemama.......
巧妤..............沙田...(第一組)
9) Yanbb...............容容..............青衣
10) sweetman......惠惠..............青衣 ...(第三組-小兔組)
11) Phyllis_Kelvin..Ryan博彥.......將軍澳(第三組-小象組)
12) bb02832... ... Marco(仔).....將軍澳(第一組-蕃茄組)

下午班
).....太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴................深水埗
政慧........... ....大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅...............黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina.............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman......
8) ernestfu.........
9) tracy..............hoho..............
沙田
10)ballball411.....
蔚蔚................沙田...(第三組)
11)angelmeiyee..
12)miclee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary....uegi......... 荃灣(第一組-粟米)

[ 本文章最後由 miclee 於 07-9-4 14:45 編輯 ]

今朝雖然巳比原定的時間提早落樓,  但no.7A學校的蘇叔叔比我們更早到, 所以便立即抱起女女跳上前上車, 蘇叔叔和姨姨親切地說不要急, 小心地滑. 他們和藹可親, 有愛心, 專業的態度令我非常放心交小朋友給他們接送.

個仔今日搭校車返時大喊呀!
可能因為放咗幾日假,
又帶咗佢去廸士尼玩到癲晒啦!
上車時就猛話:媽媽你陪埋我返學啦!
我話:你乖乖哋媽媽喺度等你接你放學呀!
跟住佢就大喊咗出嚟,
校車姨姨就即係攬住佢,
跟住校車就開走喇!
睇到咁既情況個心真係忐到不了,
好難受呀!
之後我打咗電話俾老師,
佢叫我唔駛擔心話會留意佢喇!
但我真係好唔開心同擔心呀!

miclee,
我有下班第一組時啲大合照,
不過喺我老公度,
等佢放工我問問佢啦!

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-9-4 17:12 編輯 ]

醒目開學勳章

你放心 la!!邱老師冇比電話你仔仔一定冇問題...
而家放左學,你可以打個電話比邱老師問下仔仔今日返到學校既情況..

原文章由 patBmom 於 07-9-4 16:56 硐表
可能因為放咗幾日假,
跟住佢就大喊咗出嚟,
校車姨姨就即係攬住佢,
跟住校車就 ...

Hi, patBmom,

校巴姨姨説我囡囡今朝係校巴上都有喊呀!!  不過我送佢上車時係無喊架:-|  我唸佢上車後唸唸下, 掛住媽咪所以哭了:cry:  可能同佢地放左幾日假有D関係!!  放心啦! 可能聽日又無事, 又開開心心上學去! 唔知係咪第一日返3個鐘, 我個囡係回程時瞓着左

原文章由 patBmom 於 07-9-4 16:56 硐表
可能因為放咗幾日假,
跟住佢就大喊咗出嚟,
校車姨姨就即係攬住佢,
跟住校車就 ...

elysemama,
多謝你關心呀!
好彩放學時冇晒事,
而且佢放學時都瞓咗呀!
我湊佢落車時仲係瞓緊架!

Oscar媽,
你講得啱呀!
邱老師真係好好呀!
我五點打俾佢佢話仔仔落車後都冇晒事喇,
喺學校都好開心,
食茶點時仲問老師要多啲,
所以邱老師話照咁睇都冇乜事喇!
我都放心晒!
Thanks!:D

Alex 今日返學o既狀態都ok呀   我仲留意到返學&放學時, 都係果位姨姨陪佢坐噃, 仲有幫佢除 seat belt 添   咁我都老懷安慰lu, 不枉我呢幾日經常提佢坐校車返學係一件快樂事呀

PatBmom, 你又去左廸士尼呀? 我星期一都同左蔚蔚去呀, 個日超多人, 好多都係放左學去, 蔚蔚今日搭車返學時嘔 =.=. 可能早餐既時候我猛叫佢食多d, 太過飽, 不過佢食得小我又驚佢返學時肚餓喎

上午班:
1) pink.................sunny(
)......將軍澳
2)
咕怪媽媽............寧寧()........將軍澳坑口站
柏禧..............荃灣...(第三組-小象組)
5)
天使兒 ..............Ryan.............深井
禮鄯..............青衣...(第三組-小象組)
巧妤..............沙田...(第一組)
9) Yanbb...............容容..............青衣
10) sweetman......惠惠..............青衣 ...(第三組-小兔組)
11) Phyllis_Kelvin..Ryan博彥.......將軍澳(第三組-小象組)
12) bb02832... ... Marco(仔).....將軍澳(第一組-蕃茄組)

下午班
2)
小阮子媽媽......晴晴................深水埗
政慧........... ....大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅...............黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina.............Ki Ki...............Tsuen Wan
9) tracy..............hoho..............
沙田
蔚蔚................沙田...(第三組 - 白兔)
12)miclee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary....uegi......... 荃灣(第一組-粟米)

醒目開學勳章

ballball411

你唔洗擔心小朋友返學肚餓架!!有茶點時間小朋友唔夠可以問老師架!

原文章由 ballball411 於 07-9-5 00:38 硐表
PatBmom, 你又去左廸士尼呀? 我星期一都同左蔚蔚去呀, 個日超多人, 好多都係放左學去, 蔚蔚今日搭車返學時嘔 =.=. 可能早餐既時候我猛叫佢食多d, 太過飽, 不過佢食得小我又驚佢返學時肚餓喎 ...

不過第一日,我個仔放學時竟然冇換鞋.
我問佢,他說忘記了?????????
等我一開學就要寫手冊.

學校送他們的毛巾好可愛.
他好開心拿給我看.

上午班:
)......將軍澳
2)
5)
巧妤..............沙田...(第一組-紅蘿蔔)

下午班
2)
4)
將軍澳(第一組-粟米)
沙田
蔚蔚................沙田...(第三組 - 白兔)
13)applemary....uegi......... 荃灣(第一組-粟米)]

PatBmom,

係囉! 放心喇! 返學咁開心:  佢地一定好快適應!! 但間唔中情緒起伏都會有既:-| 始終學校對佢地來講係一個新環境.

原文章由 patBmom 於 07-9-4 19:39 硐表
好彩放學時冇晒事!

我都知, 不過我個囡肚餓都唔會講, 所以先驚佢餓親.....:(

原文章由 Oscar媽 於 07-9-5 09:15 硐表
ballball411

你唔洗擔心小朋友返學肚餓架!!有茶點時間小朋友唔夠可以問老師架!

醒目開學勳章

你放心!!小朋友返學一段時間就會習慣..你唔洗擔心..
加上你小朋友返下晏..食飽飯先返學..個零鐘後又有茶點,
個零鐘之後又放學返屋企..

原文章由 ballball411 於 07-9-5 11:30 硐表
我都知, 不過我個囡肚餓都唔會講, 所以先驚佢餓親.....:(

ballball411 , PatBmom:甘翹,大家都去o左迪士尼,我星期一都同個女去玩
昨日落校車時,姨姨話個個小朋友都好叻,無
每日同個女出門口前,我都會問她肚唔肚餓,因她食好少野~
bb02832:你個仔緊係開心過龍,唔記得換鞋
係呀,條手巾好靚~我個女昨日落校車即刻叫我打開書包拎比我睇~

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-9-5 12:58 編輯 ]

hi~ 各位創幼既媽咪....

bb02832 ,
我囡囡同Marco同組, 都係蕃茄組喎!
今朝因為囡囡上車前鬧情緒, 頭先我第一次打電話俾莊老師問佢囡囡今日既情況, 莊老師話囡囡冇乜野, 日日都好開心咁番去, 會主動同老師講早晨! 其實我都知佢會冇乜野既, 因為落到屋企樓下見到褓姆車佢已經收晒聲想衝上車啦~
莊老師同我講今日帶左小朋友上三樓音樂室唱歌!! 個個小朋友都好開心喎!

可愛爽爽,
hi~ 我尋日又係遲左落樓, 褓姆車剛接左一個小朋友上車正想關門~ 好彩咋~~~

上午班:
)......將軍澳
2)
5)
巧妤..............沙田...(第一組-紅蘿蔔)
13) hi_baby ........ 晴晴 .............黃大仙(第一組-蕃茄組)

下午班
2)
4)
將軍澳(第一組-粟米)
沙田
13)applemary....uegi......... 荃灣(第一組-粟米)]

[ 本文章最後由 hi_baby 於 07-9-5 14:42 編輯 ]

今日囝囝上校車時又喊喇!
後來我打俾校車姨姨佢仲話囝囝喊到咳同嘔呀!
個心真係好心痛呀!
我哋估計囝囝係唔鍾意搭校車,
因為老師話佢喺學校就冇乜野好開心.
真係好羨慕大家啲小朋友咁叻呀!
大家有冇咩辦法教吓我點做呀??

另外想問問大家啲小朋友係咪返到屋企都瞓好耐覺?
我囝囝噚日喺校車已經瞓著,
五點半返到屋企食啲野六點半又瞓,
一瞓就瞓到十點幾喇!

ballball411 & janetngan2,
又真係好啱喎,
大家都係揀嗰日去廸士尼,
因為諗住係閒日冇咁多人,
而且放埋呢日囝囝就正式返學,
所以咪去玩吓囉,
早知約埋喺某個地方見吓面啦!

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-9-5 16:46 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題