用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

原文章由 sorlo 於 07-11-14 11:37 硐表

成朝都上唔到m 場, 可能要永別啦~~~

oh....我以為你放假tim, 咁點算呀你

長老

我都同細 B 講,學圍棋好,千軍萬馬盡在一盤黑白棋子中,佢玩國際象棋已經話樂趣冇窮。。。 (成日同我講點點點,亞媽識鬼咩?)

有決定話您聽,等我。。。

我仲想佢學橋牌,我諗佢 like 玩用腦 game ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 11:40 硐表

2b

學圍棋好 如果係st 附近單聲我知, 問下神仔有冇興趣, 多個伴 :loveliness: :loveliness:

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 11:47 硐表
長老

我都同細 B 講,學圍棋好,千軍萬馬盡在一盤黑白棋子中,佢玩國際象棋已經話樂趣冇窮。。。 (成日同我講點點點,亞媽識鬼咩?)

有決定話您聽,等我。。。 我 ...

2b

神仔咪成日同我講埋中國象棋步法, 佢識, 我唔識

我旦你

長老

細 B 尋晚遲左 15 min. ,佢話就係因為將軍將對方唔死,最後流局 ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 12:01 硐表

2b

神仔咪成日同我講埋中國象棋步法, 佢識, 我唔識

我旦你

個m 場成日都要reset 架啦, 唔知係咪想block 左我地呀
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 12:09 硐表
長老

細 B 尋晚遲左 15 min. ,佢話就係因為將軍將對方唔死,最後流局 ....

2b

呢樣我又地才 , 上次hb 同神仔玩, 佢地爭持不下, 我宣佈'流局', 可以開始食晚餐

[ 本文章最後由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 12:15 編輯 ]

原文章由 sorlo 於 07-11-14 12:12 硐表
個m 場成日都要reset 架啦, 唔知係咪想block 左我地呀

sorlo

你諗諗計

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:52 硐表
homama,
努力加油:)
我已經將一切家務化為烏有0拿...
今晚頂唔順落街食..剩做阿四拖地吸塵囉...

主任信得過:D 阿女有料讀得到一定全力支持啦,
有否考慮搬到附近呢..??不過真是雞肋咯.....
或者hb長做妹妹柴 ...

Alice,

係囉,出街咪幾好,做人要識變通呀。有時為勢所迫,太堅持盞令自己辛苦或者吃力不討好咋。我都試過成個幾月都出街食ge 日子:cry:

溫馨提示

預 料 另 一 股 東 北 季 候 風 會 在 下 週 初 為 華 南 沿 岸 地 區 帶 來 較 涼 的 天 氣 。

19/11 (星期一)   19 至 22度

20/11 (星期二)   18 至 22度

21/11 (星期三)   17 至 21度

各位靚媽今星期好幫各小主預備衣服

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 12:41 硐表
溫馨提示

預 料 另 一 股 東 北 季 候 風 會 在 下 週 初 為 華 南 沿 岸 地 區 帶 來 較 涼 的 天 氣 。

19/11 (星期一)   19 至 22度

20/11 (星期二)   18 至 22度

21/11 (星期三)   17 至 21度

各位靚媽今 ...

多謝長老提示

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 09:09 硐表

46兄

呢排搬佐新地埗好似閒好多, 上泥密佐

哈哈, 長老, 適應0左環境就知點樣偷雞....
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 09:12 硐表

您咁遲先出現,好在仲認得路咋 ....

鬼咩, 你地咁香......
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原文章由 alicetong 於 07-11-14 09:36 硐表
46,
你唔知動物園個籠係乜咩?
我未係隻羊囉... 一味say yes咩..yes咩..yes咩

原來格格你係"順得"人.

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:43 硐表
2B,
原本我都好眼訓 但鬧一鬧大山又 精神晒..
未順道巡下午夜鋪囉

格格, 你要爭取時間休息, 仲要減下壓添...

人老就精,鬼老就靈 .....

原文章由 正46 於 07-11-14 13:27 硐表

哈哈, 長老, 適應0左環境就知點樣偷雞....

VIVI,
係囉..要識自動調節.. 唔做過都唔知..幾吃力架:D

..
原文章由 vivi_vivi 於 07-11-14 12:26 硐表

Alice,

係囉,出街咪幾好,做人要識變通呀。有時為勢所迫,太堅持盞令自己辛苦或者吃力不討好咋。我都試過成個幾月都出街食ge 日子:cry:

46,
都未鬧妳:tongue:
你今早想C呀..問人問題出

原文章由 正46 於 07-11-14 13:31 硐表

原來格格你係"順得"人.

46,
咁你都知....
0黎呢度未減壓囉

原文章由 正46 於 07-11-14 13:34 硐表

格格, 你要爭取時間休息, 仲要減下壓添...

annie,
真係都唔少架

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 11:11 硐表

alice

咁耐, 好多功課

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 13:43 硐表

人老就精,鬼老就靈 .....

董事長講得對
‹ 上一主題|下一主題