用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 太子Superkids
樓主: Babysiu
go

太子Superkids [複製鏈接]

上中原地圖網站, 打入『華邦商業中心』就會知道正確位置
http://www.centamap.com/gc/home.aspx

** 太子港鐵站 B1 出口

原帖由 Heiyingleefamil 於 09-5-22 12:27 發表
How to go??  Near St Terersa hospital or La Salle Road??

Got it.  Thanks a lot!!  Really helpful.

原帖由 HY412 於 09-5-22 12:52 發表
上中原地圖網站, 打入『華邦商業中心』就會知道正確位置
http://www.centamap.com/gc/home.aspx

** 太子港鐵站 B1 出口

等我又去試下先! thanks.

原帖由 Heiyingleefamil 於 09-5-22 14:09 發表
Got it.  Thanks a lot!!  Really helpful.

原帖由 君媽 於 09-5-12 15:23 發表

聽講讀寫都有。有直系親屬機會最高,另有介紹人亦會好d,不過沒都沒所謂的。

咁寫介紹人好﹐還是唔駛寫?
我無朋友在superkids讀﹐你會否介意做介紹人?

請問家課多唔多?

I received the SuperKids interview letter today.
check your mailbox.

原帖由 PaPa 於 09-5-28 23:09 發表

咁寫介紹人好﹐還是唔駛寫?
我無朋友在superkids讀﹐你會否介意做介紹人?

請問家課多唔多?

請問你小朋友讀幾年班?係咪插班?

[quote]原帖由 DodoluMama 於 09-6-2 18:16 發表
I received the SuperKids interview letter today.

2009 - P1
原帖由 mctl1995 於 09-6-2 18:25 發表
請問你小朋友讀幾年班?係咪插班?

[quote]原帖由 DodoluMama 於 09-6-2 18:16 發表
check your mailbox ...

Which kindergarten did your kids study?  And which primary will your kids study?

原帖由 DodoluMama 於 09-6-2 18:34 發表
2009 - P1

When did you hand in the form?

原帖由 DodoluMama 於 09-6-2 18:16 發表

I submitted the form in first week of May.

me 2, also rec'd the interview letter.
I submitted the form in last week of May.

君媽,

請問 P1 interview 要帶家課冊 ??..

是帶家課冊, 還是帶功課去呢??...
我囡幼稚園 有教佢地寫手冊, 佢有家課冊的??

Thanks !!

原帖由 DodoluMama 於 09-6-2 18:16 發表

原帖由 mmak 於 09-6-3 11:10 發表
me 2, also rec'd the interview letter.
I submitted the form in last week of May.

君媽,

請問 P1 interview 要帶家課冊 ??..

是帶家課冊, 還是帶功課去呢??...
我囡幼稚園 有教佢地寫手冊, 佢有家課冊 ...

No need. Just attend a paper test and interview.

kls12,

Thanks!

不過, 封信寫>> 面試時需攜帶:貴子弟現就讀幼稚園家課冊??

原帖由 kls12 於 09-6-3 11:13 發表

No need. Just attend a paper test and interview.

晤知...遞交左申請表, 係咪一定有得見呢?

謝謝你的回覆!我在最後一天才交,仍在等候中。

原帖由 DodoluMama 於 09-6-3 10:23 發表
I submitted the form in first week of May.

申請表上寫不是一定有得見架!

原帖由 Barbarasin 於 09-6-3 14:08 發表
晤知...遞交左申請表, 係咪一定有得見呢?

我見到咁多家長話間superkids咁好,所以都去走一趟望望打算報名,點知令我大失所望.

究竟是否只是培育一個成績優異的小朋友就已經足夠,還是仍需有德行呢?

我相信呢間所謂既補習社,一定教唔到一個好德行既小朋友出來,皆因當日我上到去時,完全是沒有人招呼,只是得一個茶水亞姐,而我想問多幾個有關課程的問題時,她就答我沒有什麼野好問,全部寫晒在單張上,自己拿番去望望.

當時我都不願離開,想搵到真正職員了解清楚,點知唔知好彩還是唔好彩,竟然被我遇見校長(皆因之前看見那位女士是坐在校長室的,後來由那間房校長坐位行出來,所以好肯定她就是校長).於是我便想曾經會了解課程的情況,點知她如同茶水亞姐一樣,極度之沒有禮貌,態度又差,亦是同一答案"沒有什麼野好問,自己拿單張返去睇啦."

一個咁無禮貌既校長,又怎會教出一批好學生出來呢?我唔覺得一個叻既人是可以目中無人.

一個假如品格差既人,有幾叻都無用,所以我寧願選擇自己小朋友是一個中中等等的學生,總好過是一個完全無禮貌,德行唔好既小朋友.

我見到咁多家長話間superkids咁好,所以都去走一趟望望打算報名,點知令我大失所望.

究竟是否只是培育一個成績優異的小朋友就已經足夠,還是仍需有德行呢?

我相信呢間所謂既補習社,一定教唔到一個好德行既小朋友出來,皆因當日我上到去時,完全是沒有人招呼,只是得一個茶水亞姐,而我想問多幾個有關課程的問題時,她就答我沒有什麼野好問,全部寫晒在單張上,自己拿番去望望.

當時我都不願離開,想搵到真正職員了解清楚,點知唔知好彩還是唔好彩,竟然被我遇見校長(皆因之前看見那位女士是坐在校長室的,後來由那間房校長坐位行出來,所以好肯定她就是校長).於是我便想曾經會了解課程的情況,點知她如同茶水亞姐一樣,極度之沒有禮貌,態度又差,亦是同一答案"沒有什麼野好問,自己拿單張返去睇啦."

一個咁無禮貌既校長,又怎會教出一批好學生出來呢?我唔覺得一個叻既人是可以目中無人.

一個假如品格差既人,有幾叻都無用,所以我寧願選擇自己小朋友是一個中中等等的學生,總好過是一個完全無禮貌,德行唔好既小朋友.

原帖由 poohandfriends 於 09-6-3 18:04 發表

我相信呢間所謂既補習http://ads.baby-kingdom.com/www/deli ...

若上校舍查詢有關課程的資料,必定令你失望.
現在的情況是供求相差很大,從辦學者的角度去看,沒有必要
去花時間去令更多人了解課程.信的便入表吧!

Miss Lau不是很進取,這多人想讀,也沒有開分校,星期三也不用上課,也沒有加價,反而覺得他有一份熱誠.

I think Superkids is just a tutorial class and not a primary school, I would only expect it perform the function of tutorial class....

Of course, if it can also 培育德行, it will be a bonus.

原帖由 poohandfriends 於 09-6-3 18:04 發表

我相信呢間所謂既補習http://ads.baby-kingdom.com/www/deli ...
‹ 上一主題|下一主題