用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好激氣呀 - Part II
樓主: ruby2004
go

好激氣呀 - Part II [複製鏈接]

原文章由 88muimui 於 08-8-13 12:57 發表
依家唔知啦,以前大概三百炆1小時

抵你亞女咁叻

亞女一d都唔叻,如果叻就唔使勞氣,佢自覺性唔強,自我要求唔高,玩就放第一位!  

原文章由 ruby2004 於 08-8-13 13:04 發表

抵你亞女咁叻

原文章由 ruby2004 於 08-8-13 13:04 發表

抵你亞女咁叻

錢花左出去, 起碼有好收穫, 囡囡D英文

原文章由 88muimui 於 08-8-13 13:37 發表
亞女一d都唔叻,如果叻就唔使勞氣,佢自覺性唔強,自我要求唔高,玩就放第一位!  

你亞女真係唔錯架啦,係又肯落本,佢又接收到

我大仔都跟左個美國人幾年,一星期一堂
個美國人係退休人土,佢唔係好商業化,
收費1對2 每人50/1.5小時,
一星期作一篇文比佢改,但大仔懶到C ,每次都係做幾行就算.
佢地通常上堂都係睇西片,然後一路睇一路問問題,
所以大仔E + 好仲意睇西片
我都有提過叫美國人教PHONICS,
但佢話PHONICS唔好.

原文章由 樂樂 於 08-8-13 14:31 發表

一星期作一篇文比佢改,但大仔懶到C ,每次都係做幾行就 ...

跟外國人學英文, Oral and Listening 應該好好.
你大仔個老師收得平喎.
我細妹個husband係外國人, 阿仔唔肯開金口練oral, 激死.

[ 本文章最後由 波子 於 08-8-13 15:16 編輯 ]

真係好抵!   咁你仔d英文都應該好好喎 亞女都冇跟年幾囉,佢初初一年班時就係溫番d phonics讀下story books, 後來都係作下文, 傾下計, 讀下書咁,其實唔係好多野做,不過收獲就係小學時英文listening 同埋oral 好多時都滿分  可能果時佢間小學d野淺d 啦。依家中學就冇咁好囉。

一星期作一篇文比佢改,但大仔懶到C ,每次都係做幾行就 ...

你大仔個美國人係上門定補習班架,仲收唔收人呀?

原文章由 波子 於 08-8-13 15:03 發表

跟外國人學英文, Oral and Listening 應該好好.
你大仔個老師收得平喎.

係呀,佢收得好平,但亞仔話跟佢好悶,E + 冇跟啦,
細佬又唔肯跟佢,

叫你仔去佢度住下啦!  

你大仔個老師收得平喎.
我細妹個husband係外國人, 阿仔唔肯開金口練oral, 激死.

原文章由 88muimui 於 08-8-13 15:20 發表
叫你仔去佢度住下啦!  

死都唔肯去.
因為阿姨早餐要佢食乳酪及香蕉, 佢話

原文章由 88muimui 於 08-8-13 15:17 發表
你大仔個美國人係上門定補習班架,仲收唔收人呀?

佢住係我屋企付近,係朋友介紹既,亞仔上去佢屋企學,
佢唔商業,但佢D性格就..唔知點講,
佢要睇下你先,佢仲意先收,
同埋有時亞仔遲到,唔識好有情意咁道歉,佢唔仲意

咁方便又平,你迫下佢地去得唔得? 其實可能對你大仔會考oral有幫助播。
原文章由 樂樂 於 08-8-13 15:28 發表

佢住係我屋企付近,係朋友介紹既,亞仔上去佢屋企學,
佢唔商業,但佢D性格就..唔知點講,
佢要睇下你先,佢仲意先收,
同埋有時亞仔遲到,唔識好有情意咁道歉,佢唔仲意 ...

又真係
原文章由 波子 於 08-8-13 15:28 發表

死都唔肯去.
因為阿姨早餐要佢食乳酪及香蕉, 佢話

原文章由 88muimui 於 08-8-13 15:35 發表
咁方便又平,你迫下佢地去得唔得? 其實可能對你大仔會考oral有幫助播。

係囉! 勸下佢去啦, 以前補過嘛.
將來出黎做野, 說得一口流利英語, 前途會更好.

你大仔個老師收得平喎.

好晒機會呀 , 唔去住不如得閒多d出去一齊玩啦 , 先練吓膽量.

原文章由 ruby2004 於 08-8-13 15:50 發表

好晒機會呀 , 唔去住不如得閒多d出去一齊玩啦 , 先練吓膽量.

唔陌生ka啦! 好多年嚕!
問佢野又唔答, 可能次次都係十幾人一齊聚會,  怕羞.
係喎! 單對單迫住要講, 可能掂喎! Uncle 呢兩年暑期都會返鄉下住成個月, 出年叫阿仔跟埋佢去, 當參加遊學團, 唔知佢肯唔肯.

梗係好啦,番到來d英文肯定lee lee lak lak 啦!  

原文章由 波子 於 08-8-13 16:08 發表

係喎! 單對單迫住要講, 可能掂喎! Uncle 呢兩年暑期都會返鄉下住成個月, 出年叫阿仔跟埋佢去, 當參加遊學團, 唔知佢肯唔肯. ...

係喎! 單對單迫住要講, 可能掂喎! Uncle 呢兩年暑期都會返鄉下住成個月, 出年叫阿仔跟埋佢去, 當參加遊學團, 唔知佢肯唔肯. ...

係呀,咁好機會,又平,叫佢唔好錯過

係香港可以去一日旅行 , 離島、海洋公園、行街睇戲、食飯、咩都好, 你和亞妹兩家人 , 點都會講到幾句掛

原文章由 波子 於 08-8-13 15:41 發表

係囉! 勸下佢去啦, 以前補過嘛.
將來出黎做野, 說得一口流利英語, 前途會更好.

唔好話一口流利英文,
廣東話佢都麻麻,佢冇乜口才,唔多出聲果隻,
數學老師話通常數學幾好果D人,係冇乜口才喎
‹ 上一主題|下一主題