用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無金巴倫媽咪可以比意見呀
樓主: fatsin
go

有無金巴倫媽咪可以比意見呀 [複製鏈接]

想問.... 如果小朋友唔報課外活動的 course, 他們的英語及普通話水平掂唔掂呢 ?
會否因此減少了 join 朗誦 or 其他比賽的機會 ?
老師又會否有不同的對待呢 ??
many thx !

原帖由 babykiss 於 08-11-27 10:48 發表
想問.... 如果小朋友唔報課外活動的 course, 他們的英語及普通話水平掂唔掂呢 ?
會否因此減少了 join 朗誦 or 其他比賽的機會 ?
老師又會否有不同的對待呢 ??
many thx ! ...

有d有份表演的小朋友都無 join 朗誦架. 唔係一定要 join 的.

原帖由 hidingdong 於 08-11-27 12:02 發表

有d有份表演的小朋友都無 join 朗誦架. 唔係一定要 join 的.

hidingdong,
謝謝你的回覆呀.
仲想問.... 如果小朋友唔報課外活動的 course, 他們的英語及普通話水平仲掂唔掂呢 ?
同埋老師會唔會覺得個小朋友乜都唔 join 唔夠投入學校呢 ??
唔好意思, 真係好想知.

原帖由 babykiss 於 08-11-27 12:11 發表

hidingdong,
謝謝你的回覆呀.
仲想問.... 如果小朋友唔報課外活動的 course, 他們的英語及普通話水平仲掂唔掂呢 ?
同埋老師會唔會覺得個小朋友乜都唔 join 唔夠投入學校呢

課外活動的 course 同佢地的英語及普通話水平兩回事, 課外活動係活動形式, 同正式上堂有d出入, 例如普通話課外活動就會以唱歌去學習.
同埋一級小朋友只係十個左右參加, 老師又點會覺得其他小朋友唔投入呢. 唔會喎

原帖由 hidingdong 於 08-11-27 13:08 發表

課外活動的 course 同佢地的英語及普通話水平兩回事, 課外活動係活動形式, 同正式上堂有d出入, 例如普通話課外活動就會以唱歌去學習.
同埋一級小朋友只係十個左右參加, 老師又點會覺得其他小朋友唔投入呢. 唔會喎 ...

ic ~
many thx !!!!!
‹ 上一主題|下一主題