用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大角咀天主教小學(海帆道)家長會
go

大角咀天主教小學(海帆道)家長會 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道)家長會

各位,
恭祝大家身體健康;萬事如意;各位仔仔女女學業猛進;龍馬精神;恭喜發財! :

恭喜恭喜!

今個新年, 真係忙. 噚日個女先有時間做功課, 好彩唔係多! 佢年初二晚發燒, 初五早先退晒, 好彩過到關.

我個女出下門牙, 但d乳齒都未有跡象脫落. 隻新牙就係係面生出來, 仲係斜左. 佢唐妹一個月前, 都係生成咁. 佢見過牙醫, 話依家唔駛理佢, 遲d先處理. 係喎, 學校的牙科保健, 唔知幾時有得睇?

Hello....all mums,

我地返咗黎la....不過要清咗檯面既工作才與你們慢慢傾....  

Hello....

我upload咗CNY & Singapore Trip 既相, 得閒click入去睇下啦!

Bowiema,lam2hei & 小孩子的天空,
你地就好啦!可以出埠過年,我就.......

玩得開心嗎?不過開心過後,過多兩日又要重新投入,呢幾日我都慢慢叫個仔要收返啲holiday mood,佢放左咁耐假就玩足咁耐,玩到個心散晒,但我都由佢,依家咪俾佢嘆吓先,返學佢就知,哈哈!

情人節當日同個仔去聽香港管弦樂團,有Harry哥哥主持係唔同啲,如果唔係可能已經ZZZZZZ.....,啲小朋友聽(睇)得好開心,Harry哥哥又識搞氣氛,我就好滿意,可以交功課(一笑)之餘又可以聽音樂,下次再有呢啲機會一定第一時間通你地。

Sandy,

我問咗小孩子的天空lak, 佢星期日會返合唱團. 而easter佢sat, sun都唔得, 因為佢要教琴呀! 我會再問下其他家長, 我地之後再傾.

Bowiema,
咁再約另外一日啦,或者紅色嗰幾日假期又可以嗎?

Sandy, 小孩子的天空,

今日大家終於相認到lak.....
不過我仍未與lam2hei相認到呢!!

Bowiema & 小孩子的天空,
好開心今日終於識到你地,我下午仲同小孩子的天空一家食lunch 添,佢老公好客氣請客添,不過下次唔好同我爭,如果唔係冇下次。

Bowiema,我個仔同小孩子的天空個仔仔好啱玩,兩個一齊玩到癲晒,食野時要我地不斷"殊"佢地,最好笑就係小孩子的天空個仔同Vincent玩左半天,都唔記得我個仔叫咩名,總之有得玩就得,分手時仲好依依不捨,仲約定星期一小息再玩,不過唔知佢地到時記唔記得。

lam2hei,你睇到我地玩得幾咁開心?快啲join埋一齊啦,我渴望快啲見到你同你兩個女,我知你個女比較怕羞,不過唔緊要ga,小朋友好易玩得埋。希望復活節個gathering可以搞得成la。

Sandy, lam2hei & 小孩子的天空,

我諗我地既gathering可以在25 (Fri) or 28 (Mon) of March. 我今晚問埋1E班果個家長, 佢都ok. 等佢明天問埋佢班另一位家長就可以定日子ga lak. 時間就lunch + afternoon.

我地可以諗下個形式, 唔知大家有什麼好提議?? 不過大家要諗下就一就我個細仔and lam2hei個細女. Thank you.

p.s 我老細明早出trip一個星期, 又可以free一free lak....heehee

今日亞仔打敗扙沒有上學,昨晚嘔了四次.

sandy:

你個仔今日小息有排搵!

Bowiema:

我諗要找一些有得叫,有得跳的地方,如club house,公園之類.

lem2hei:

你個女有冇同那個女學friend d ga? 可以約下佢地bo.我個仔同女班長都幾friend 下,成日傾電話細聲講大聲笑.

小孩子的天空,

阿仔無事ma?? 睇咗doctor未?? 呢輪天氣好差, 小心呀!! d天氣甘, 佢地真係好易病.

我個仔今朝原本穿羽絨褸(雖然13度, 但落雨好cold), 去到校車站見無人穿, 又急急地換番件校褸.

嘩!, 見到仔地傾得咁高興, 我身都"行"麻!

小孩子的天空:
冇法啦. 体息多d. 小心飲食. 呢排天氣真係好難適應. 你教琴? 你仔都有你優良的因子! 我女話, 你個仔明天要表現彈琴. 你有時間教小女嗎? 你個仔在班內, 都好受女仔歡迎, 不如你叫個仔邀請女班長一起去.

sandy,
我唸小女都可以玩得高興, 如果小孩子的天空個仔可以出席的話. 所以不用擔心了. 你同佢地相認, 梗係好同興, 因為同網友傾了一段時間, 到最後真的見面, 係好刺激. 好彩, 我地係同校家長, 唔會有機會比人騙. 唔似時下青年人玩icq咁危險! 我期待着!

Bowiema:
你唸, lunch, 係咪出外開餐? 定係叫外賣? 玩, 會否有親子遊戲? 有冇卡拉ok? 有乜要我地出手, 今午再一起傾.

lam2hei,

我地諗下有mud 活動??
1. 去mcdonald, Kenducky or pizza hut book 地方食野??
2. 戶外活動 (sandy提議過去九龍城踏單車)
3. 可以去我屋企攪大食會, 然後去屋企樓下既嶺南之峰玩.
4. book club house 再叫到會 (但cost 會貴d, 因為我地人數唔多)

小孩子的天空,
個仔打敗仗?可能昨日風大吹親,叫佢小心保重身體,我個仔會約到佢為止。

你可以pm你個e-mail比我嗎?我都pm我個e-mail同mobbie比你,得閒聯絡吓。

小孩子的天空,

阿仔好番未?? 今日有無返學呀??

好在啦!但仲手軟腳軟.今朝一早去在比賽,然後返學.

咁就好了! 不過要
介下口, 保充番d體力. 比賽
win左冇?

我地四點零五點鐘會
嗲一嗲, 你有時間
join我地嗎? MSN都係Sandyaloha
教我既.

你prefer25定28日
gathering? 我就prefer
25日.

win?無咁易 ga. 比個機會佢出下賽,已經好好啦.佢得到merit ,我都好滿意啦.

四點零五點我要湊仔放學,你地慢慢傾啦.

攞merit都
好好勒! 起碼佢有機會
出賽!

咁, 我地聽你話...
‹ 上一主題|下一主題