用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 09/10 K1既家長~~
樓主: 晞晞豬
go

09/10 K1既家長~~ [複製鏈接]

puipui & 吉蒂媽 ,

多人到爆, 我地只係參觀咗d燈籠, 影咗相 及 猜燈迷就走, 連綿花糖都無排到...... 仲有同咗老師傾咗2句, 睇下阿囡既情況, 我見阿囡都好開心, 佢都係唔捨得走, 想留多一陣. 其實都好感謝學校, 都會搞下依d活動, 雖則好多人, 但都要佢地(職員同老師肯付出先可以搞得成).

阿囡星期日開始發病, 今日無返學, 醫生話依3日都唔好返學喎.....

當晚真的好多人...我女女比人踩了數腳,嚇到成晚叫走..明白的..大家都開心..佢地又細粒...我們只是睇了燈籠, 和巴斯光年叔叔握手[要多謝果位家長],係班房影咗張相就走了..連派獎都無睇到...好在學校都叫大同空曠..唔係實焗暈

原帖由 晞晞豬 於 09-9-28 09:25 發表

多人到爆, 我地只係參觀咗d燈籠, 影咗相 及 猜燈迷就走, 連綿花糖都無排到...... 仲有同咗老師傾咗2句, 睇下阿囡既情況, 我見阿囡都好開心, 佢都係唔捨得走, 想留多一陣. 其實都好感謝學校, 都會 ...

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-28 15:37 發表
當晚真的好多人...我女女比人踩了數腳,嚇到成晚叫走..明白的..大家都開心..佢地又細粒...我們只是睇了燈籠, 和巴斯光年叔叔握手[要多謝果位家長],係班房影咗張相就走了..連派獎都無睇到...好在學校都叫大同空曠..唔 ...

我連巴斯都見唔到....

原帖由 晞晞豬 於 09-9-28 09:25 發表

多人到爆, 我地只係參觀咗d燈籠, 影咗相 及 猜燈迷就走, 連綿花糖都無排到...... 仲有同咗老師傾咗2句, 睇下阿囡既情況, 我見阿囡都好開心, 佢都係唔捨得走, 想留多一陣. 其實都好感謝學校, 都會 ...

點解要三日咁多,現在好些未 但一上幼稚園很多人都話會經常病

係呀!一樣呀!我個囡都係咁講,第一次聽係準備訓個時!

原帖由 晞晞豬 於 09-9-24 15:35 發表

我個囡係咁背....

恩父, 及子, 及聖名... 之名...阿孟....多謝您, 賜俾我地...有益既食物.... 我地會....好好珍惜佢... 阿孟.... 我們的助佑.... 請為我們祈禱....恩父, 及子, 及聖名... 之名...阿孟 (唔知有無打 ...

返左學差不多一個月,點解未派其他書,問cc 老師有無教ABC~~~又話無,你地d囡有無講,我個囡讀n1時,唔會講學校野給我聽架,唔知依家k1會唔會有好轉!

原帖由 吉蒂媽 於 09-9-28 23:30 發表
點解要三日咁多,現在好些未 但一上幼稚園很多人都話會經常病

未呀~ 佢應該係喉嚨痛, 之前幾驚係h1n1, 今日第三日發燒都未好....擔心c人.....

我估唔係响幼稚園野到返嚟, 不過大家都要小心d, 唔係一中蕉就煩, 細既又攰, 大既又攰....

原帖由 mmmickey-cc 於 09-9-29 00:21 發表
返左學差不多一個月,點解未派其他書,問cc 老師有無教ABC~~~又話無,你地d囡有無講,我個囡讀n1時,唔會講學校野給我聽架,唔知依家k1會唔會有好轉! ...

中秋晚會我問過老師, 佢都話未正式教書, 所以未派掛, 其實我覺得佢地係未識得組織 及 有次序地話俾我地聽學咗咩, 發生咗咩事, 不過有時同佢傾多d計, 佢地又會滲d滲d咁講出嚟, 我其實都好enjoy, 好似發現新大陸咁~~ kekeee

mmmickey, 依2日有無咩事呀 (通告等), 因為阿囡無返到學呢, 中秋晚會你有無去到呀? 佢地個課室放咗好多燈籠, 不過我留意到佢地分咗生日月份, 影咗d相貼咗响度, 我地又影咗佢d茶點食物list 呀~~

我昨天上學校網download咗張相比佢..是在班上老師拍的..亞女一口氣數晒d同學名...再問當時你地成班做緊乜嘢點解咁開心..佢話老師比緊本故事書佢地準備圍圈講故事....希望學校放多d相..好等我們一班媽咪可以..[[看圖問事]]

原帖由 晞晞豬 於 09-9-29 11:52 發表

中秋晚會我問過老師, 佢都話未正式教書, 所以未派掛, 其實我覺得佢地係未識得組織 及 有次序地話俾我地聽學咗咩, 發生咗咩事, 不過有時同佢傾多d計, 佢地又會滲d滲d咁講出嚟, 我其實都好enjoy, 好似發現新大陸咁~~ ...

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-29 13:19 發表
我昨天上學校網download咗張相比佢..是在班上老師拍的..亞女一口氣數晒d同學名...再問當時你地成班做緊乜嘢點解咁開心..佢話老師比緊本故事書佢地準備圍圈講故事....希望學校放多d相..好等我們一班媽咪可以..[[看圖 ...

我都見到好多相..... 係喎, 可以print出嚟問下佢係邊個都好喎~~ kekekeee

聽說聖母小學二年班有一個確診H1N1入了深切治療部

最近你地D囡囡學識唱咩歌呀 ?

我個女呢幾日不停唱....
天主, 我求求你,賜我力量 ,去幫助人,
心中似火發光, 賜我深情,呀..... 呀

簡直呀到我暈

晞晞豬
花燈會一家三口都有去,不過遲左45分鍾,香港個邊好塞車呀,不過錯有錯著,去個時好多人,之後少左好多人,玩哂d野,亞囡主動表演唱歌添,我都係課室睇左d相,你有興趣就入我相簿睇下啦http://www.fotop.net/cc2006/20090926
,你都分享相片嗎?

原帖由 晞晞豬 於 09-9-29 11:52 發表

中秋晚會我問過老師, 佢都話未正式教書, 所以未派掛, 其實我覺得佢地係未識得組織 及 有次序地話俾我地聽學咗咩, 發生咗咩事, 不過有時同佢傾多d計, 佢地又會滲d滲d咁講出嚟, 我其實都好enjoy, 好似發現新大陸咁~~ ...

謝謝cc媽 的相片分享

原帖由 mmmickey-cc 於 09-9-29 23:12 發表
晞晞豬
花燈會一家三口都有去,不過遲左45分鍾,香港個邊好塞車呀,不過錯有錯著,去個時好多人,之後少左好多人,玩哂d野,亞囡主動表演唱歌添,我都係課室睇左d相,你有興趣就入我相簿睇下啦http://www.fotop.net/cc2006/20090926
,你 ...

原帖由 晞晞豬 於 09-9-29 11:50 發表

未呀~ 佢應該係喉嚨痛, 之前幾驚係h1n1, 今日第三日發燒都未好....擔心c人.....

我估唔係响幼稚園野到返嚟, 不過大家都要小心d, 唔係一中蕉就煩, 細既又攰, 大既又攰.... ...

我囡囡都病咗, 咳都我心都痛埋.....請咗假星期一先返.
弟弟又發燒, 要隔離佢哋, 所以囡囡去咗婆婆到住
佢真係返咗學病得好密真陰公豬~

原帖由 吉蒂媽 於 09-9-29 20:52 發表
聽說聖母小學二年班有一個確診H1N1入了深切治療部

慘..... 擔心死佢既家人.....
希望佢快d好番就好la......

阿囡好在無發燒la, 把聲沙晒.....星期五應該可以返學

原帖由 mmmickey-cc 於 09-9-29 23:12 發表
晞晞豬
,你 ...

你有無facebook呀? 我d相都會放在facebook~~

我個女好似認得你咁, 叫咗一個同學仔個名, 不過我估佢係識錯人, 因為你本相簿個名同佢叫果個名係唔同既.....

見到你d相, 阿囡話好想返學喎.....

原帖由 hungcat 於 09-9-30 13:19 發表

我囡囡都病咗, 咳都我心都痛埋.....請咗假星期一先返.
弟弟又發燒, 要隔離佢哋, 所以囡囡去咗婆婆到住
佢真係返咗學病得好密真陰公豬~

阿囡野到連婆婆都病埋....

我想問冬季校服何時會給小朋友,我是給現金的,但校服公司又話遲些才給收據,我入在信封叫佢要否點數但個兩個女人又話回去才看,感覺好求其。

大佬~千萬別忘記我巳給了錢,隔了成個月我連訂的size都忘記了。

原帖由 吉蒂媽 於 09-10-1 17:11 發表
我想問冬季校服何時會給小朋友,我是給現金的,但校服公司又話遲些才給收據,我入在信封叫佢要否點數但個兩個女人又話回去才看,感覺好求其。
大佬~千萬別忘記我巳給了錢,隔了成個月我連訂的size都忘記了。 ...

我都係俾現金, 不過無擔心過喎, 信封面都寫明係邊個交既冬季校服錢la~~

阿囡今日都係無返, 仲有d唔舒服, 都係唔好野埋d同學仔la~~~
‹ 上一主題|下一主題