用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 ♣ 09/10 2J ♣
樓主: wasyinyin
go

♣ 09/10 2J ♣ [複製鏈接]

Two baby lions sleeping in the zoo
One jump high
One jump low
One jump high
The other did too
The lion ran fast
The other ran slow

其實我覺得個version好似有少少問題咁

哩排逸翹成日唱首新歌:

牛奶雞蛋多美味
鳥兒歌唱真動聽
羊毛做衣好溫暖
動物對人真有用

Brandon前日講做mental時老師要轉班. 校長會o係咪度講請d老師(講全名)去轉班. Ms Lam轉去2T. Ms Wong就去咗佢地班度做. 仲話又聽倒Ms Law個名........而mental係用新紙做. 唔知咩叫新紙呢

吓! 好似好複雜, 等我今晚問吓Arthur仔先. 佢無講.

佢尋晚問我, 如果遇到D 百厭小朋友應該點幫佢? 又話試過因為同學唔乖, 要全班罰企.

原帖由 wasyinyin 於 09-12-17 13:44 發表
Brandon前日講做mental時老師要轉班. 校長會o係咪度講請d老師(講全名)去轉班. Ms Lam轉去2T. Ms Wong就去咗佢地班度做. 仲話又聽倒Ms Law個名........而mental係用新紙做. 唔知咩叫新紙呢 ...
Arthur 媽媽

各位媽咪,

我想問今個聖誕假的功課係咪只得一份中英數有齊的paper做咋?仲有無其他功課呀?
屋企人全部好surprise竟然得咁少功課做,因為嗰份paper上個星期五已經做完啦!!

祝各位 2010 年, 新年快樂, 小朋友聽教聽話, 健康可愛. :) :D

放完長假後, 開始串字啦. 星期一串"ONE", 星期二串 "TWO", 唔知今日會唔會串"THREE"呢 ?
Arthur 媽媽

Hi all,

Brandon又要再做show and tell. K2原來要做兩次  今次主題係"春天". K1都好似有依個主題.

hi, hi, 我係 kristi 劉思彤嘅 媽咪.  K2J 共有31位小朋友.  Kristi 係藍組, 由K1G 升上來的.
根據kristi 講, 各組名單如下, 根據坐位順序.
(sorry spelling may be not correct)

藍組: 翁哲, Bosco, 林子淵, 陸觀正, Kristi,
Hilary, Brian, 胡灝晉, Samantha, Jake, Marco, Couson

紅組: Ocean, Shealiza, 張銳文, 龔杏葩, 形成哲, 朱善衡, 丘子彤, 逸翹, 許傲朗, 羅曼琦
張景堯, Rachel

黃組:  Moses, Aviana, 莫子喬, 蒲曼兒, Arthur Pui, Arthur Leung, Brandon

Dear chanpeggy,
Thanks for your information.

Amy
原帖由 chanpeggy 於 10-1-14 21:27 發表
hi, hi, 我係 kristi 劉思彤嘅 媽咪.  K2J 共有31位小朋友.  Kristi 係藍組, 由K1G 升上來的.
根據kristi 講, 各組名單如下, 根據坐位順序.
(sorry spelling may be not correct)

藍組: 翁哲, Bosco, 林子 ...
Arthur 媽媽

聽講話今日開始exam, 我都無時間同Arthur囝溫, 要考佢天才加天份喇.
Arthur 媽媽

今日思彤病咗, 無返學.......
咁佢咪 miss 咗個考試 !!!!!!!!!!!!!!

今日調咗位啦..........
您地d小朋友係咩組呀????:loveliness: :D

Brandon昨日放學又第一時間話調咗位. 佢又去番初初開學嘅紅組. 好似同Kristi一組, 係嘛?

原帖由 chanpeggy 於 10-1-19 22:34 發表
今日調咗位啦..........
您地d小朋友係咩組呀????:loveliness: :D

Yes, Brandon 同 Kristi 同一組.............

個日, 我問 Kristi, 佢係 Kentville 有邊幾個 Friend d.  佢有數到 Brandon 份架...........
Kristi 而家同林子淵坐.:loveliness: :loveliness:

Brandon 媽, 比張Brandon 嘅相來睇吓佢嘅精靈樣............得個背影, 睇唔清楚呀..........:loveliness:

Kristi Ma,

如果你有時間 pm 你 email address 比我, 我 send 相比你認o下佢.

Brandon 一d都唔精靈, 所以網上睇背影夠了

原帖由 chanpeggy 於 10-1-20 23:55 發表
Brandon 媽, 比張Brandon 嘅相來睇吓佢嘅精靈樣............得個背影, 睇唔清楚呀..........:loveliness:

brandon 媽, 思彤話佢而家同呀 brandon 坐喎 !!!!!!!!!!!!!!! 咁有緣呀 !!!!!!!!!!!!

又一新歌: (普通話)

我的家庭真快樂,
有哥哥, 有妹妹。
爸爸媽媽都愛我,
大家快樂笑哈哈。

原帖由 wasyinyin 於 10-1-21 14:32 發表
Kristi Ma,

如果你有時間 pm 你 email address 比我, 我 send 相比你認o下佢.

Brandon 一d都唔精靈, 所以網上睇背影夠了
Arthur 媽媽

祝2J班媽咪們心想事成, 青春常註.

小朋友們身體健康, 學業進步.

恭喜發財! 萬事如意!

祝2J 同學,快高長大,聰明乖巧,健康愉快!
Arthur 媽媽
‹ 上一主題|下一主題