用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 9月升小二的家長...
樓主: qkhui
go

9月升小二的家長... [複製鏈接]

原帖由 km1357 於 10-7-1 11:22 發表

唔水客氣, 唔知下學年呀囝會唔會同你呀囡一班呢?

星期二就知了! 大家到時上黎報料啦! 我前兩天問過個女,佢都講唔知道。
囡囡媽

KM1357,

唔該晒! 我問女兒知道小三去邊班未, 佢話老師會星期五講, 都唔知係唔係. 不過, 我女兒話佢應該去B班. 我同佢講, 去邊班都沒有問題, 最緊要係比心機讀書就得.
原帖由 km1357 於 10-6-29 22:53 發表

D 相同VIDEO 好大, 要D 時間UPLOAD.
我叫呀仔俾只CD 你呀女仲好啦, 佢地同班.
不過聽呀仔講,出年好似會唔同佢一班, 佢話老師張佢地D名分左去3年級D FOLDER, 唔知真定假. ...

hi, 唔係星期二先知咩 ?
我昨天都問過仔仔, 問佢老師有無提過, 佢話無wor...

原帖由 elainepekkle 於 10-7-2 01:50 發表
KM1357,

唔該晒! 我問女兒知道小三去邊班未, 佢話老師會星期五講, 都唔知係唔係. 不過, 我女兒話佢應該去B班. 我同佢講, 去邊班都沒有問題, 最緊要係比心機讀書就得. ...

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 10-7-2 01:50 發表
KM1357,

唔該晒! 我問女兒知道小三去邊班未, 佢話老師會星期五講, 都唔知係唔係. 不過, 我女兒話佢應該去B班. 我同佢講, 去邊班都沒有問題, 最緊要係比心機讀書就得. ...

唔水客氣. 呀仔都係話佢應該去a班, 你囡囡去b班, 仲講左一d同學既分班情況, 佢話班主任開頭話講佢地分去邊班, 但後尾又無講, 又見佢張d名入落唔同既3年既folder,所以佢估佢入a班.
另外上星期有第二班既家長同我地講, 佢班老師已經分左班仲同講左俾佢知, 問我地呀仔分去邊班. 家下就變成有d同學知, 有d就唔知.

回覆 163# qkhui 的文章

qkhui,

我地個topic是否要改"9月升小三的家長..."呢!

我個女今日放學回來說校長宣佈了兩件不開心的事,說有兩個老師要離開禧年了,其中一個好似係2A班的班主任,唔知個女有無講錯呢?

另外, 請問大家知唔知道今年學校中一派位理唔理想呢?

最後, 我個女9月會升3A班,不過我個女一直都想升去3B班和她的好朋友一班,所以有些失望。你們的小朋友又如何呢?
囡囡媽

醒目開學勳章

原帖由 囡囡媽 於 10-7-6 22:48 發表
qkhui,

我地個topic是否要改"9月升小三的家長..."呢!

我個女今日放學回來說校長宣佈了兩件不開心的事,說有兩個老師要離開禧年了,其中一個好似係2A班的班主任,唔知個女有無講錯呢?

另外, 請問大家知唔知道 ...

不如改成'2010年9月升小三的家長'
呀仔真係升去3A, 同你囡囡一樣, 佢又係想去3B, 因為d 老友都係3B

係呀, 2a 班主任會離開, 呀仔寫左佢個email, 話會email 比佢 (唔知真定假). 仲有一個副校會走, 好似係退休.

hi, 好r.. 你地想改名定係開一個新o既topic le? HA
我仔仔幸運地升去3B..
不過見今次各同學都有進步, 除了仔仔..仔仔好像坐過山車一般, 由最高點滑下來一樣..... 見到成績表都真係無眼睇...... 大家升小三一齊再努力...

原帖由 km1357 於 10-7-7 11:27 發表

不如改成'2010年9月升小三的家長'
呀仔真係升去3A, 同你囡囡一樣, 佢又係想去3B, 因為d 老友都係3B

係呀, 2a 班主任會離開, 呀仔寫左佢個email, 話會email 比佢 (唔知真定假). 仲有一個副校會 ...

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 10-7-7 12:57 發表
hi, 好r.. 你地想改名定係開一個新o既topic le? HA
我仔仔幸運地升去3B..
不過見今次各同學都有進步, 除了仔仔..仔仔好像坐過山車一般, 由最高點滑下來一樣..... 見到成績表都真係無眼睇...... 大家升小三一齊再努 ...

Hi, 咁不如開一個新 topic for 2010小三.
‹ 上一主題|下一主題