用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 有冇10年K1同學仔/女父母呀?
樓主: 小盈papa
go

有冇10年K1同學仔/女父母呀? [複製鏈接]

係呀! Yumi都有同我講~ ~ 星期一要帶燈籠, 唔知佢地又玩咩呢? 佢地日日返學玩, 我都想做返小朋友同佢地一齊返學呀~ 哈哈!

原帖由 LeeDoris 於 10-9-17 09:28 發表
悠悠返到屋企都有講學校d野(雖然唔知真定假!)她說MS HANNA成日同他們玩和上堂,好鐘意MS HANNA,孫老師都有和他們上堂,又有去皇子公主禮堂和同學仔玩"尼埋"遊戲.會和同學仔一起分發餐具食茶點.仲會有D時間可以和哥哥姐 ...

係呀,真係超開心,仲有星期二帶水果和30號穿中國服開生日會,真的好期待!!

原帖由 cfmfjob 於 10-9-17 11:37 發表
係呀! Yumi都有同我講~ ~ 星期一要帶燈籠, 唔知佢地又玩咩呢? 佢地日日返學玩, 我都想做返小朋友同佢地一齊返學呀~ 哈哈!

帶燈籠同佢哋唱歌跳舞呀!!! 唉! 你今次有得帶水果呀, 帶咩水果呀 我哋今次唔洗帶呀(下次先喎 )   你哋小朋友有無同你哋講出去"踏單車"呢 返學前記得同佢哋塗"蚊怕水"或貼"蚊貼"因為嗰區好多蚊架 RICO塗咗都好有蚊咬呀!
原帖由 LeeDoris 於 10-9-17 14:20 發表
係呀,真係超開心,仲有星期二帶水果和30號穿中國服開生日會,真的好期待!!

文文丰丰要帶月餅&冇核葡萄

悠悠係帶水晶梨呀!

下,幾時會出去"踏單車"呢?我真係要好好準備防蚊先得阿,因為悠悠好惹蚊架!而且蚊冷要成個月先好番!有時仲痕到訓唔到添! 好彩你話我知~~thanks:>

原帖由 MAYMAYNG 於 10-9-17 15:55 發表
帶燈籠同佢哋唱歌跳舞呀!!! 唉! 你今次有得帶水果呀, 帶咩水果呀 我哋今次唔洗帶呀(下次先喎 )   你哋小朋友有無同你哋講出去"踏單車"呢 返學前記得同佢哋塗"蚊怕水"或貼"蚊貼" ...

請問你知唔知星期一係唔係著自已衫呀? 我個仔話老師講, 但通告無寫。

星期一會穿校服帶燈籠返學校,
星期二通告說這次不用帶水果回校,
9/30 開生日會才穿中國服, 但唔知需唔需帶書包回校嗎?
請問你們會不會訂學校的圖書? 會訂邊本?

唔好客氣 你最好日日都塗定穩鎮D喇, 因為天氣好除時都出去架 Rico呢排都好多"蚊印"佢又係好難好架, 所以赿嚟赿多呀 quote]原帖由 LeeDoris 於 10-9-18 09:26 發表
下,幾時會出去"踏單車"呢?我真係要好好準備防蚊先得阿,因為悠悠好惹蚊架!而且蚊冷要成個月先好番!有時仲痕到訓唔到添! 好彩你話我知~~thanks:>

[/quote]

9/30要帶書包和手冊架 正常學校無論咩活動都一定會帶手冊的
我有訂學校圖書架----"小跳豆" & "砵砵車" 因為好抵呀又有禮物送, 我之前出去搵都無咁抵呀 所以好多時我都有訂架....
原帖由 cfmfjob 於 10-9-20 11:23 發表
星期一會穿校服帶燈籠返學校,
星期二通告說這次不用帶水果回校,
9/30 開生日會才穿中國服, 但唔知需唔需帶書包回校嗎?
請問你們會不會訂學校的圖書? 會訂邊本? ...

學校只是生日會先著便服的

Ryan 帶柿子呀, 佢有同我講踏單車, 我問佢呢條毛巾用呢做咩架, 佢話索汗, 我話你有汗咩, 佢話踏完單車索汗, 我先知佢有踏單車

回復 170# MAYMAYNG 的帖子

清楚晒! 唔該你!

回復 139# cfmfjob 的帖子

我見學校網頁update了老師的資料,今年多了一個英文老師MS SOPHIE. 不過我想如果想睇相,就要等到10月先有了!!

原帖由 ally1118 於 10-9-16 00:55 發表
HI
我個露露公主同你個王子同係星星組呀,唔知佢地有冇一齊玩呢,我個女都講到小小學校嘅情况,不過問佢係學校學左D咩佢話無呀,今日玩(SIR滑梯)仲有食茶点,有時食麵飽有時食餅...,問佢有冇唱歌呀?無....有冇跳舞呀?無.. ...

嘩! 好開心遇到同組的小朋友呀! 琴日蘇老師打電話比我講返佢返學ge情形, 佢打左比你未呀??
我個仔07年2月ga, 雖然佢大你個女咁多, 但佢都唔係好表達到係學校玩左d咩, 講得最多係去王子公主禮堂同蜜蜂組西瓜組玩

hi!蘇老師一次都未打過比我呀!你仔仔鍾唔鍾意創價嘅生活同埋適唔適應呀?我女好鍾意返創價呀~~
原帖由 suprajess 於 10-9-23 22:49 發表

嘩! 好開心遇到同組的小朋友呀! 琴日蘇老師打電話比我講返佢返學ge情形, 佢打左比你未呀??
我個仔07年2月ga, 雖然佢大你個女咁多, 但佢都唔係好表達到係學校玩左d咩, 講得最多係去王子公主禮堂同蜜蜂組西瓜組玩 ...

係呀 呢個城堡好開心架, 就好似嚟緊30/9大家著住中國服開生日會, 連老師都著架好有氣氛
原帖由 ally1118 於 10-9-25 01:18 發表
hi!蘇老師一次都未打過比我呀!你仔仔鍾唔鍾意創價嘅生活同埋適唔適應呀?我女好鍾意返創價呀~~

LeeDoris, my son told me today is 鄒悠's birthday and he received a jelly as gift.  Is that true???

原帖由 LeeDoris 於 10-9-21 15:39 發表
我見學校網頁update了老師的資料,今年多了一個英文老師MS SOPHIE. 不過我想如果想睇相,就要等到10月先有了!!

hello, 我係今日先返創價o既新生呀~ 我仔仔叫卓亨,幼兒班第一組pm係小鳥組o家~ 仔仔今日都收到jelly woo~ 唔知係未同你仔仔同一班呢~

原帖由 ellenlabelle 於 10-9-27 22:47 發表
LeeDoris, my son told me today is 鄒悠's birthday and he received a jelly as gift.  Is that true???

大家好,我係卓亨,插班生~幼兒班第一組pm係小鳥組o家,今日第一日返創價~ 同大家打個招呼,多多指教!!!!!
‹ 上一主題|下一主題