用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

頭先係大家樂食飯果陣, 我個仔見到一個BB大哭, 跟住我個仔就開始流眼淚啦, 好彩我哄返佢無跟住BB大哭
我好驚到時我小朋友跟埋其他小朋友哭呀, 因為佢返開育嬰架, 唔會哭, 我而家好驚人地哭, 佢又跟住成日哭

我想問下有無返學前新生簡介會?
我真係好想知佢返學既程序係點, 食咩食物, 網上有無得睇每星期餐單, 有無得係網上睇返小朋友上課程況等等, 真係好多野想知呀
而家好似一頭霧水咁

明天帶阿仔去方方interview, 想問問各位大概會問什麼問題?萬分感激

好想知道,"生日袋"是什麼?  

原帖由 Edmondwanwan 於 10-7-12 20:32 發表
明天帶阿仔去方方interview, 想問問各位大概會問什麼問題?萬分感激

我個仔係8月讀 ice-cream 班, 你地呢

原帖由 fishballbaby 於 10-7-13 14:38 發表
好想知道,"生日袋"是什麼?  

係每個月生日果日都要帶返去

點解你咁快知道讀邊班呀?

原帖由 我係女仔 於 10-7-13 17:05 發表
我個仔係8月讀 ice-cream 班, 你地呢

咁帶個生日袋返去是做什麼的?

原帖由 我係女仔 於 10-7-13 17:07 發表

係每個月生日果日都要帶返去

醒目開學勳章

原帖由 fishballbaby 於 10-7-14 00:08 發表
咁帶個生日袋返去是做什麼的?

帶返去裝零食...不過d零食都幾唔健康

fishballbaby

我打電話返去問架

Updated List:
NAME     BIRTH  M/F    AM/PM/FULL BI/INT'L     班別
我係女仔  0804   M     Full       BI               ICECREAM
薇薇細語  0806   F       AM          BI
Hung'sBB   0806   M       AM        BI
孫夫人       0806    M     AM         Int'l
QtieBB        0806    M      AM        INT'L
winwinchu  0806   M       AM        BI
花仔           0809   M       PM         BI
Christy        0809   F       AM          BI
sumi5354    0809   M     PM           BI
Karanica      0809   F     FULL        BI
AAmother   0810   F     Full           BI
xeniatai         0810   M       PM        BI
卓卓            0810   M      PM          NJ
cutiyuki        0811   M       PM         BI
細仔            0811   M      PM          NJ
MauriceMa  0812   M       PM          BI
hehe1018                M       AM         BI  (請問BB幾多月出世呢?)
maysze_k               M       PM          BI  (請問BB幾多月出世呢?)

Updated List:
NAME     BIRTH  M/F    AM/PM/FULL BI/INT'L     班別
我係女仔  0804   M     Full       BI               ICECREAM
薇薇細語  0806   F       AM          BI
Hung'sBB   0806   M       AM        BI
孫夫人       0806    M     AM         Int'l
QtieBB        0806    M      AM        INT'L
winwinchu  0806   M       AM        BI
花仔           0809   M       PM         BI
Christy        0809   F       AM          BI
sumi5354    0809   M     PM           BI
Karanica      0809   F     FULL        BI
AAmother   0810   F     Full           BI
xeniatai         0810   M       PM        BI
卓卓            0810   M      PM          NJ
cutiyuki        0811   M       PM         BI
細仔            0811   M      PM          NJ
MauriceMa  0812   M       PM          BI
hehe1018                M       AM         BI  (請問BB幾多月出世呢?)
maysze_k               M       PM          BI  (請問BB幾多月出世呢?)
anteater        0808        M        FULL        BI

antear
你幾時返學呀?
你幾時IN架

8月10日返學了,唔記得幾時,好似12月至3月,其實我好想知full time 會唔會train 佢去toilet?  因為我而家train緊仔仔,都想方方可以配合

唔知有無空氣清新機既呢, 因為對面岩岩打緊壯, 起屋, 有排起呀 一定好大陳

註冊果日我同個嬸嬸傾嘰,佢好好人,話會教小朋友去廁所,並且會幫佢哋換片,不用擔心呀!

原帖由 anteater 於 10-7-14 14:09 發表
8月10日返學了,唔記得幾時,好似12月至3月,其實我好想知full time 會唔會train 佢去toilet?  因為我而家train緊仔仔,都想方方可以配合

室內上堂,關哂窗開冷氣,應該OK的,只怕太嘈吵。

原帖由 我係女仔 於 10-7-14 15:11 發表
唔知有無空氣清新機既呢, 因為對面岩岩打緊壯, 起屋, 有排起呀 一定好大陳

各位同學仔

記得去影學生相,要3張咁多架!  
仲有要去揾個家庭醫生,填返學校派的"體格檢查表"。
還要填好家長通訊和預備好針咭副本。

不過,8月13日是星期三,我哋係唔係要著運動衫返學呢?
如果係的話,我更加唔想買黑皮鞋住,因為我囝囝10月先至正式返學,我現在只係買咗响學校入面著既白鞋。

原帖由 fishballbaby 於 10-7-14 17:40 發表
室內上堂,關哂窗開冷氣,應該OK的,只怕太嘈吵。

我和健健要同各位講聲BYE BYE啦!今日收到另一心儀學校收佢既通知信,決定俾佢讀間近D既學校,所以會轉去個間.做唔到同學仔,真係好遺憾啊~!
我已經買左校服,唔知退唔退到啊?如果唔得,各位有興建買既請PM我,校服全新,洗都未洗過,亦未著過.
‹ 上一主題|下一主題