用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 有冇2010-2011年度家長已叩門成功
樓主: dordormom
go

有冇2010-2011年度家長已叩門成功 [複製鏈接]

Hi 2so,

你個朋友上星期先2 IN 都已經有OFFER??? 係咪真架??? 我係5月尾2 IN, 佢都話响WAITINGLIST, 但到而家都冇聲喎~~~~

原帖由 2so 於 10-6-15 15:47 發表
Hay Ma,  thanks!

I went to school this morning and did not see him.  The teacher at the entrance said the principal would not be able to show up lately because of the exam peroid.  

My friend l just ...

回覆 155# violin 的文章

is this true??  so I should not give up, right??

Hope those who are not going to Evangel can notify the school ASAP lah!!!

回覆 161# violin 的文章

Voilin,

My friend's kid was 2nd in June...one of those in the 2nd batch.

回覆 162# 2so 的文章

2so, 真係好frustrate ...... 如果你朋友上星期in 都已經收到電話, 本來我都有一絲盼望都跌咗响地下度.... 冇喇冇喇......

回覆 164# violin 的文章

don't be so sad....my kid has not been 2nd in yet la!!

回覆 161# violin 的文章

any idea how many kids are in the waiting list??

相信EC 都會ONGOING有 2 IN, 幾時唔重要, 取錄先到終點,  我係早有2 IN, 但未有OFFER咪仲傷心.....

你都加油啦!!!

原帖由 2so 於 10-6-15 16:22 發表
don't be so sad....my kid has not been 2nd in yet la!!

回覆 167# violin 的文章

Perhaps you can try call the school and check the status.  Best wishes!!

我當然唔知啦.... 都唔方短啦....

原帖由 2so 於 10-6-15 16:26 發表
any idea how many kids are in the waiting list??

嘩...咁岩 ...你有咩打算

原帖由 violin 於 10-6-15 15:44 發表
Lovebabyv, 同你一樣都係德田兆強....

感謝主~我個仔收咗啦.....大家加油....

hi all,

感謝主! 我囡囡6月8日2nd IN, 今日都收到offer, 大家加油!

恭喜入到EC既朋友呀 EC係我最想入既學校,不過世事就係咁...你好想得到既野但又唔會俾你得到 我已經完全唔其望EC會有電話俾我LA,因不斷有人仲2ND IN,而又收到電話,所以我覺得我係無機會架LA...不過我真係好唔開心,好失望...
祝各位好運

我同你既感受係一樣架, 都冇計架啦, 我個囡怕忸係輸蝕D架喇, 眼見比我哋遲2 IN 都有OFFER, 我哋都唔方有望架喇, 咁都唔可以強求, 可能叠埋心水讀津校, 其實我哋間津校都係一間好學校, 己經比好多人幸運架喇。咁你會讀津校一或打算讀其他私校呢?

原帖由 lovebabyv 於 10-6-16 11:17 發表
恭喜入到EC既朋友呀 EC係我最想入既學校,不過世事就係咁...你好想得到既野但又唔會俾你得到 我已經完全唔其望EC會有電話俾我LA,因不斷有人仲2ND IN,而又收到電話,所以我覺得我係無機會架LA...不過我 ...

你小朋友讀邊間KG呀?

原帖由 violin 於 10-6-17 10:26 發表
我同你既感受係一樣架, 都冇計架啦, 我個囡怕忸係輸蝕D架喇, 眼見比我哋遲2 IN 都有OFFER, 我哋都唔方有望架喇, 咁都唔可以強求, 可能叠埋心水讀津校, 其實我哋間津校都係一間好學校, 己經比好多人幸運架喇。咁你會 ...

不如你EMAIL個電話我, 我再同你傾, [email protected]

原帖由 lovebabyv 於 10-6-17 10:31 發表
你小朋友讀邊間KG呀?

希望未成功0既家長唔好灰心, 只要努力一定得。雖然叩門過程辛苦同尷尬, 但為左自己小朋友大家一定要努力。加油加油!

上年我自己去左若干次叩門,但有一天早上囝囝知我去(番學前),係都要跟去,因為佢好想入EC,佢著住套校服跟我去叩門,校長重同佢傾計,我記得校長遞左本簿仔比我寫低名&電話(是第一頁),當上年五/六月 call waiting 時,一開始我就收到  2nd in call,回想番應該同果次係寫低資料有關。所以如果真係好好好鍾意 EC 嘅家長可不妨一試帶埋孩子走一躺!: )

我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

係呀! 我5月22日星期六2rd in 完 我知道當日已經有家長知道消息得左,  我再等多一日 (即星期一)知道都無消息, 我星期二就立定主意帶埋我老公, 一早去等校長開完早會問有關interview結果。因為係我家姐教我要即刻去, 其實學校好睇你0既誠意, 有幾想入呢間學校。等到校長問, 就知道得左喇! 我家姐成日都提醒我, 係唔會唔得架? 只係你堅唔堅持, 希望你地再努力,加油呀!

回覆 178# PHmami 的文章

the problem is that i have not got a chance to meet the principal.... he did not show up in the morning these days because of the exam.  Anyone knows when will the exam finish??
‹ 上一主題|下一主題