用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2010-11 P2 齊齊傾 [複製鏈接]

原帖由 raikkonen 於 10-10-26 13:14 發表
係呀, 唔計入年尾總分.

唔係wor, 好似家長手冊寫二年級會計埋評估一. 等我返去check check 先.

原來真係要計架, 評估一、二共計30%, 那死la, 点算呀???

原帖由 曦彤媽媽 於 10-10-26 15:40 發表

唔係wor, 好似家長手冊寫二年級會計埋評估一. 等我返去check check 先.

評估二再努力la.....

原帖由 Linki 於 10-10-26 22:59 發表
原來真係要計架, 評估一、二共計30%, 那死la, 点算呀???

原帖由 aliceykm1 於 10-10-27 09:28 發表
評估二再努力la.....

係la, 評估要再努力. 聽我囡講英文科老師都唔係幾滿意, 佢話佢地班有11個唔合格, C班都有唔知8個定9個. 所以我諗今次份卷真係深左D.

我地班仲未派卷呀! 但我仔老師話改左咁耐只得1個人合格咋, 聽完打定輸數唔合格, 但係咪真係咁深呀, 好想見下份卷。

原帖由 angelmokco 於 10-10-27 13:34 發表
我地班仲未派卷呀! 但我仔老師話改左咁耐只得1個人合格咋, 聽完打定輸數唔合格, 但係咪真係咁深呀, 好想見下份卷。

吓, 改咁耐?? 咁得人驚......

醒目開學勳章

me too

原帖由 Linki 於 10-10-26 22:59 發表

明天起可以自由換冬夏季校服.

這麽快, 出咗通告la

原帖由 曦彤媽媽 於 10-10-27 15:51 發表
明天起可以自由換冬夏季校服.

原帖由 Linki 於 10-10-27 16:53 發表
這麽快, 出咗通告la

未出呀! 依家只係交接期, 黃主任call mic講, 亞囡話我知, 跟住我再打去學校confirm. 冬季同夏季都可以著.

哦, 5該晒, 因為亞囡冇講

原帖由 曦彤媽媽 於 10-10-27 17:30 發表

未出呀! 依家只係交接期, 黃主任call mic講, 亞囡話我知, 跟住我再打去學校confirm. 冬季同夏季都可以著.

醒目開學勳章

知唔知分班(6班)上中文堂? 我女講到唔清唔楚, 究竟係咩事呢?

原帖由 raikkonen 於 10-10-28 10:52 發表
知唔知分班(6班)上中文堂? 我女講到唔清唔楚, 究竟係咩事呢?

佢淨係同我講佢自己係吳老師果組就要去第二個課室上中文堂, 跟住又有蔡主任組又第二個課室上咁lor, 我又無再問落去lu.

我都有問我個囡, 佢話跟周老師上堂, 每個星期三最尾2堂中文, A、B、C、D 班每班1Group人一齐上喎, 跟住其他的我都聽5明???

原帖由 曦彤媽媽 於 10-10-28 15:14 發表

佢淨係同我講佢自己係吳老師果組就要去第二個課室上中文堂, 跟住又有蔡主任組又第二個課室上咁lor, 我又無再問落去lu.

我囡囡都有講, 佢話去常識室跟吳老師上中文堂, 佢个班有8个.我以為係佢中文唔好, 要去上輔導班添.....  

想問下你地ge小朋友而加可唔可以自己睇圖書ga, 我個囡到而加都要我同佢一齐睇.

原帖由 Linki 於 10-10-28 17:15 發表
我都有問我個囡, 佢話跟周老師上堂, 每個星期三最尾2堂中文, A、B、C、D 班每班1Group人一齐上喎, 跟住其他的我都聽5明???

原帖由 Linki 於 10-10-28 17:15 發表

我又8左多d喇! 原來逄星期三果堂中文堂會分6組去跟6個老師去上中文, 不過就唔係教中文課本, 係會做d中文training. 佢話老師同佢地講會跟中文成績分6組, 最好就係第一組, 如此類推, 佢地班無第6組, 只有5組同學, 跟住每個星期三就會跟分組老師去上堂. 二年級會用中文科做, 一年級就用英文科做.

哦, 原來係咁, 5該晒, 点解5做英文科, 我令願佢係英文科好過, 因為我個囡比較抗拒英文

原帖由 曦彤媽媽 於 10-10-29 09:24 發表

我又8左多d喇! 原來逄星期三果堂中文堂會分6組去跟6個老師去上中文, 不過就唔係教中文課本, 係會做d中文training. 佢話老師同佢地講會跟中文成績分6組, 最好就係第一組, 如此類推, 佢地班無第6組, 只有5組同學, 跟 ...

原來3年班中文科其中有一班有2/3人5合格, 聽聞真係好深, 閱讀理解其中一編係問有関哈雷彗星還繞地球, 之後仲要計埋數, e.g. 1934年經過地球, 之後邊年再經過地球, 他們鬼識咩, 又未教, 又5夠時間做, 死硬la!!!!!!

原帖由 Linki 於 10-11-1 09:00 發表
原來3年班中文科其中有一班有2/3人5合格, 聽聞真係好深, 閱讀理解其中一編係問有関哈雷彗星還繞地球, 之後仲要計埋數, e.g. 1934年經過地球, 之後邊年再經過地球, 他們鬼識咩, 又未教, 又5夠時間做, 死硬la!!!!!! ...

嘩..........

琴晚, 英文有編好簡短架閱讀理解, 係響 South China Morning Post 裡 copy 出嚟, 爸爸睇完揾埋字典都話想死, d字深到做完都5会記得, 2年級咋喎? 5駛咁呀??
‹ 上一主題|下一主題