用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙幼兒園家長會
樓主: CHKWAN
go

蘇浙幼兒園家長會 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 蘇浙幼兒園家長會

angel'syy

佢無事啦~~
不過,今次病一病,令我好驚,,,
事關doctor說過呢隻菌讀kinder好常惹到~

唉.....真係有利有幣.....!!!!!
你女入學d野搞成點呀.....???
My dear baby--- Issac

Hello !    

打招呼先, 我個仔都收咗今年九月將會讀n1上午班.

請多多指教.

該用戶已被刪除

issac 寫道:
好似話學校有得買校服..
另我見有d媽咪話north point個
馬寶道都有..仲好似平少少..
不過我冇去睇過~

我仔現讀k1.我入來8下.
係呀,馬寶道有得賣,學校既冬季白色上衫,就唔好在學校買,因為學校果件個領口好窄,無乜彈性,我個仔唔鍾意,我另外買件企領冷衫比佢.
JC

你地係咪今年9月先開學呢?如係咁我諗唔洗咁快買定校服喎,到時7-8月先買都未遲,因小朋友好快又長高嘛,我0個時都係臨最尾個星期先走去買。

kae
該用戶已被刪除

angel'syy 寫道:
賣校服係馬寶道邊度架
可否比個位置呀

華豐國貨後面條街,有3間舖頭有得買。

kae

請問有沒有比你的小朋友坐校車?  

如有, 請問校方是怎樣安排坐位(因校車是沒有安全帶裝置)?

你在這方便的經歷/經驗又如何?  Pls comment.

Hi, angel'syy,

對蘇淅印像如何 -->> 整體ok la, 報名及interview時d老師和worker都算有善, 但校舍有點舊, 不過校車安排方便就不太理想.

九月份入學的家長,
你們準備成點呀..?
我就咩都未準備呀..
因為我仔出年先入學....

該用戶已被刪除

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

我都唔知呀..?
不過...我諗要準備校服啦..返學鞋...書包文具....
仲有冇呀..我只諗到咁多渣..!!!!!

Hi People3,

I have just call the school, asking about 保姆車 detail because I'm not sure whether I'll let my son to take校車 as they may not have seat belt and the 校車 is too big and tall. seem quite danger for a little kid to sit by himself, so I got the 保姆車detail as well.
They gave me some contact as follow:

Kowloon area--Mrs. Sze 92393940
HK area--Mr. Ng 2811-1212  $600-700
(Need to confirm in July)

Hope it can help you la..
Thanks!!     

Hi, HanYatMum,

Thanks for your information.  Yes, the school bus seems dangerous for the kids like ours (around 2).  I will call and check the route for the mini school bus.  

Anyway, thanks a lot.

people3

醒目開學勳章

簽名被屏蔽
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

各位媽咪唔駛咁擔心,開學時比佢著學習褲,老師每日會定時定侯同佢地去廁所,就算有無得去都會帶佢去坐坐等佢地習慣,跟手嬸嬸會同佢換過條新0既學習褲,所唔會有問題。

另外,佢地每日3小時課堂內係有茶點時間,所以唔駛驚佢地會餓親。

醒目開學勳章

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題