用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 國民╱國情教育
樓主: evianh2o
go

國民╱國情教育   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

kenfu,

在此亦懇請你不要再不停追問別人回答你的問題.  會員有權不作回覆. 如你仍狂追猛打的追問, 要人回答 "係唔係中國人". 即表示你漠示我的勸告. 那只好禁言作冷靜, 敬請留意

kenfu  o.k.!! thanks!!  發表於 12-7-27 15:14
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

不如你倆pm互片啦, 版面留返理性討論.

kenfu  I can stop, but somebody non-stop to blame me, How can I do??  發表於 12-7-27 16:05

this morning, I go to Wanchai convention centre to support 國民教育, but TVB, hk radio neglect me, I'm so say  You see, HK is not equal to everyone!!
kenfu, 你真系好得闲, 仲得闲过阿太 ,万分佩服!

几位香港高官和疑似爱国人士已经好落力柑'唔知自己讲物野'地推销, 香港真的not equal to everyone.  我是'知自己讲物野' 就连最低工资也没有, 而唔知自己讲物野, 又或者已经'离埋'避风头的官员, 就好高pay!  

其实做'无间道'有否空缺? 做爱国人士的package 有无行情? 分享吓内幕都得挂?

kenfu  无间道'有否空缺? you tell me, today I use the no-paid leave, no money in my pocket.  發表於 12-7-27 16:12
kenfu  Yes, 柑'唔知自己讲物野' I'm so tired, thus I type sad to say !!  發表於 12-7-27 16:08
kenfu  You are rich, no need to work. But I'm the poor, but I fight for 推行國民教育 for our next generation.  發表於 12-7-27 16:07

kenfu,

对家国怀抱着不解情怀的人不少, 余是非常独特的一位! 祝福生活愉快!

annie

王國長老

simpleway 發表於 12-7-27 15:24
jojo,

你以為姑息kenfu呢種敗類可行嗎?佢剛又挑釁另一會員,挑戰你既底線:

我頭先已經提過你唔好用唔尊重既字眼, 轉頭你又黎, 而家我將你禁言3日, 如果你再唔可以冷靜回應, 版主會將你永久禁言.

呢度只歡迎理性討論, 唔要打爛仔, 唔需要戰場.  

回復 edea 的帖子

你罰simpleway 而縱容kenfu 不公平。
看看他的一個挑釁語言

"點評
kenfu Who 夾著尾巴回去?? 發表於 3 小時前"

醒目開學勳章

CHAN-2 發表於 12-7-27 17:03
回復 edea 的帖子

請先看之前其他會員的點評。kenfu這點評只是引另會員所說,請勿自行對號入座。

王國長老

引用:回復+edea+的帖子 你罰simpleway+而縱容ke

原帖由 CHAN-2 於 12-07-27 發表
回復 edea 的帖子

JoJo已經發出警告牌俾kenfu,我認為冇任何不妥。 kenfu如再無禮亦必禁言。

醒目開學勳章

請大家注意討論內容已與主題無關,如無改善,將關閉此帖。

多謝大家合作!

超版 iantsang

iantsang 發表於 12-7-27 18:06
請大家注意討論內容已與主題無關,如無改善,將關閉此帖。

多謝大家合作!
Close it now, sooner is better.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

‹ 上一主題|下一主題