用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat 2nd 後感想。。。。
樓主: peko5
go

St Cat 2nd 後感想。。。。   [複製鏈接]

回覆:St Cat 2nd 後感想。。。。

佢邊使失眠 ...... 佢大機會過我啦.  

我沉晚半夜又扎醒, 一醒又諗起學校野, 跟住隔成個幾鐘之訓得番.

我in之前失眠, in後又失眠
成日都安慰自己平常心, 但平常唔到呀呀呀

成日我都把口話自己睇開D, 入唔入到又有咩所謂.

我自己本人都從來無讀過名校, 大學都唔係讀咩學校, 但我自問做野OK, 都算係專業人士, 我身邊同事好多都係名校, 我咪又同佢地做到同事.  所以成日都覺得唔一定要讀名校既 .......... 但其實心底裡都住左條蟲.............

引用:我in之前失眠,+in後又失眠成日都安慰自己平

引用:佢邊使失眠+......+佢大機會過我啦.++我沉

PEKO5 ... 又係WOR, 佢可能怕簡錯, 所以失眠 .... 真係唔同人有唔同煩惱呢.

回復 peko5 的帖子

係咩? 邊日?

回覆:VeryB 的帖子

引用:回復+peko5+的帖子 係咩?+邊日?

回覆:VeryB 的帖子

引用:佢都in左好多間,間間收都唔知點揀!KM,+SC

原帖由 peko5 於 13-03-26 發表
佢都in左好多間,間間收都唔知點揀!KM, SC, HKPS .......,
你囝囝/囡囡係咪都有Boxhill offer?

引用:成日我都把口話自己睇開D,+入唔入到又有咩

原帖由 VeryB 於 13-03-26 發表
成日我都把口話自己睇開D, 入唔入到又有咩所謂.

我自己本人都從來無讀過名校, 大學都唔係讀咩學校, 但我 ...
Very true! 不過我地的年代大部份係津貼學校,一間小學校舍都分上午下午班,收生唔成問題,啲學校唔係太aggressive 都唔會死谷爛谷啲學生。而家呢,個細路讀普通津校又擔心太填鴨,想佢入啲靈活啲既學校,就要先谷佢希望佢考得入。唉,兩歲班都要2nd in, 做家長和細路都好辛苦!

回覆:alicekeith 的帖子

引用:無Boxhill+呀,學校話最快5月先有得in,+如

無Boxhill 呀,學校話最快5月先有得in, 如果仲有位的話
你小朋友係咪八月尾出世,或者你比較遲才交Boxhill 報名表呢?

我都其實有YORK 同THINK, 依家開始認真地考慮呢兩個OFFER簡邊個, 雖則心底裡條蟲話等奇蹟出現先再算, 但理智同自己講都係打定輸數 (好似就快精神分裂)

大家仲有咩OFFER 晌手?

引用:無Boxhill+呀,學校話最快5月先有得in,+如

無Boxhill 呀,學校話最快5月先有得in, 如果仲有位的話
Btw, 今年bh 學費貴加咗好多,而且佢地target intl school, 遲啲應該真係會有位放出黎

回復 VeryB 的帖子

我都苦惱緊, 有York, Victoria 同迦南。

回復 BBMau818 的帖子

有VICTORIA 就呢間好似好D WOR .... 我VICTORIA 不幸地WAITING ...唉, 亞囡做晒指令, 全個INTERVIEW 笑晒口, 有兩個老師讚講野叻, 都無OFFER, 呢下真係好失望, 未試過咁失望 .... ..... 連帶令我晌EK FORUM 講多左野, 呻多左. 之前我係沉默份子....
‹ 上一主題|下一主題