用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信? ...
樓主: hongyiuhit
go

祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信?   [複製鏈接]

回復 buibuima 的帖子

應該唔係, 我地無人係TT讀, 有 IK1 AM offer. 不過封信嘅subject 寫 "Admission to Afternoon English Putonghua Speaking Stream Kindergarten Section (IK1) 14-15" 就認真 confusing 勒

charlesleung888 發表於 13-11-4 19:19
回復 buibuima 的帖子

應該唔係, 我地無人係TT讀, 有 IK1 AM offer. 不過封信嘅subject 寫 "Admission to  ...

咦,咁你交申請表時係咪原本都選了IK1 PM?
謝謝回覆!

之前簡會q&a時校長定主任講過、am班當時申請緊、所以申請表係無am班。
如果批左、宜家有ik am唔出奇。

回覆:祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信?

收到信,衰左

回覆:祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信?

我都係1K1 am,  之前又話得pm,  真r 頭

我係IK pm班,唔知申請調回AM機會大唔大呢?

引用:May+any+mama+share+their+experiecne+at+s

原帖由 mamaokasan 於 13-11-04 發表
May any mama share their experiecne at studyig at 祟真? is their PTH+English good? and what is the p ...
國際班,小朋友的英文+普通話都好好。主流班,英文&普通話堂少D,但TT有好多興趣班,逢星期一至五都有,e.g. Phonics, 普通話拼音,English Drama 等等,每日上一個鐘,都是NET教的,即變相每日多一小時語文課。另外,K2開始,可以申請自費讀全日,咁多咗果半日會係由英文老師負責,半日都接觸英文,所以好多讀主流+半日班的,英文都流利。至於崇幼上崇小,今年我估有申請的,大約收返一半。

louiseter 發表於 13-11-4 21:27
國際班,小朋友的英文+普通話都好好。主流班,英文&普通話堂少D,但TT有好多興趣班,逢星期一至五都有,e.g ...
咁請問如讀國際下午班嘅學生是否於上午上興趣班?時間點安排?原來升上小學也只有一半左右,仲以為會多d

主流Waiting

回覆:hongyiuhit 的帖子

我都想知啊

Rejected...超大B(2010年年尾出世)

引用:Quote:louiseter+發表於+13-11-4+21:27+國

原帖由 hongyiuhit 於 13-11-04 發表
咁請問如讀國際下午班嘅學生是否於上午上興趣班?時間點安排?原來升上小學也只有一半左右,仲以為會多d
...
興趣班全部在12-1, 上午班放學後上興趣班,下午班就先上興趣班,之後上堂,有校車接送

我連in嘅信都未收到,係米即係連in都𥘅得in牙?

回復 louiseter 的帖子

謝謝分享!未計興趣班,連校車已經成5千幾個月,真係好貴!

回覆:day_bo 的帖子

Day_bo 你是報主流or 英普?我阿仔也是10年尾b。謝謝!

衰咗

引用:Day_bo+你是報主流or+英普?我阿仔也是10年

原帖由 Joyce1888 於 13-11-04 發表
Day_bo 你是報主流or 英普?我阿仔也是10年尾b。謝謝!
報主流,你小朋友應該oK。只是我仔好慢熱,全程冇答問題,只做了要求動作,但有講thank you bye bye.  今年都抱住玩下心態,考到龍校就讀,否則讀原校升K2都ok,阿仔讀得開心。

回覆:day_bo 的帖子

我仔都是慢熱,同你一樣只做动作冇講話!不過我都係諗住有龍校試下

主流waiting

rejected. maybe we live too far.
‹ 上一主題|下一主題