用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小西灣迦南幼兒園
樓主: Meisuen
go

小西灣迦南幼兒園 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 小西灣迦南幼兒園

mgb:
Hi!佢借得校服俾你影相(做學生証),即係收架喇!
我個女係Blue組啊!

呢度d miss真係好有禮貌架,同明我果d真係差9班! :tongue:

大家好呀, 好開心見到呢個topic
我囝囝12月尾夠2才, 1月返小西灣迦南做N1插班生, 歡迎我加入嗎   

大頭相入面帶生日帽就係小兒朗朗, 隔離果個小朋友而家都係小西灣迦南讀緊N1喇, 係藍組, 因朗朗將會係黃組
我都未收冬天校服呀....打電話問陳主任佢話都要聖誕期間先返到黎喎     

haileymama
開學幾日你會5會陪囡囡返學呀, 我會呀, 到時咪可以見到你囉      
知5知一開學書包要帶d咩架     

花仔,

妳好呀! 我囝囝11月插班, 佢都係黃組架, 咁咪係同學仔囉!   

書包只須帶學校派果2條毛巾仔(大的要濕水, 細的不用)及毛巾盒, 學校通信透明膠袋. 學校到時會派書比妳架啦!

醒目開學勳章

花仔:
Hello!
我頭幾日會陪彤彤番學架,不過我係藍組喎!   

係啦,我都問左2次,都話要聖誕假先有校服,不過我應該放紅假果幾日要返大6,要之後先有得拎,但係未有校服可以著住自己衫先喎。
連校車安排都未覆到我,好似me mo左dd!

haileymama
原來彤彤係藍組, 咁睇下到時有冇緣見到先
佢咁細個搭校車怕5怕呀....
我都係小西灣住, 所以行路返學就得, 我揀迦南都係貪佢近我同公公屋企, 後來先聽其他人講佢係好學校, 咁都安心俾個仔讀    
我有個朋友個女都係1月3日返學, 同朗朗一樣黃組架   

meisuen
謙謙返學後介到片片未呀, 朗朗而家仲未介 希望返學後快d介到啦, 可以慳返d尿片錢交學費嘛     

乜你地都識蕭夫人, 佢個燒買考

醒目開學勳章

因為我住西灣河,同埋仲有細佬,所以唔可以日日接佢返學放學,唯有搭校車囉。

頭先陳主任打俾我,佢話星期六9-12可以拎校服喇,不過仲爭2套運動裝。

上次我都蕭夫人係同一日interview。

點解陳主任仲未打俾我
爭2套運動裝....咁即係未有啦, 得其他野都冇用  

haileymama 寫道:
因為我住西灣河,同埋仲有細佬,所以唔可以日日接佢返學放學,唯有搭校車囉。

頭先陳主任打俾我,佢話星期六9-12可以拎校服喇,不過仲爭2套運動裝。

上次我都蕭夫人係同一日interview。

醒目開學勳章

花仔,因為我已經打過俾陳主任好多次喇!

佢話如果未有運動裝,就可以著自己衫,星期六會派褸、冷衫果d,同埋圍裙、奇趣杯,到時著返圍裙就OK。

明天學校攪x'mas party   

meisuen, haileyma, fa
哈哈哈哈, 我特登裝你地架
meisuen, 你幾好嗎 ? 好奈冇同你chat啦

喂喂, 我想問到你地d仔女上左k1時, 會5會係幼稚園果邊開番個小西灣迦南topic呀   你地知啦, 依家我身份比較監介.  係樹傾計5g點好咁 ....
APfamily   

醒目開學勳章

夫人:
你黎喇!   

會開架,佢地大個升班,我地都要upgrade嘛! 你keep住係度傾,收定風。

蕭夫人信箱,

當然會啦!

夫人
咁你係咪決定俾燒買讀迦南jet         

蕭夫人信箱 寫道:
meisuen, haileyma, fa
哈哈哈哈, 我特登裝你地架
meisuen, 你幾好嗎 ? 好奈冇同你chat啦

喂喂, 我想問到你地d仔女上左k1時, 會5會係幼稚園果邊開番個小西灣迦南topic呀   你地知啦, 依家我身份比較監介.  係樹傾計5g點好咁 ....

醒目開學勳章

夫人:
讀啦,大家一齊做同學仔嘛!

醒目開學勳章

Meisuen, 夫人,tinnray,花仔& all 迦南媽媽:

[size=large]MERRY CHRISTMAS TO YOU!

Meisuen & All,
博文允文將會在1月3日開學嘞, 佢地兩個都係藍組, 到時一齊交流吓心得啦!!!
博文都係未有校服呀!!!
Welcome to Twins Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/bokman-wanman

serenacheung

唔緊要啦, 同唔倒一班都係同學呀!  

醒目開學勳章

serena、花仔:
星期六陳主任同我講過,頭2個星期黃組同藍組都係一齊上堂架,咁大家就可以見面喇!
‹ 上一主題|下一主題