用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

Sindy & DWC..

唔好反我la...Taxi from Tai Ko-->鰂魚涌-->北角...分分鐘仲貴過自己上山..  

DWC, Sindy, Holiday....

我都好懶行....計過

方法A~~Taxi to 馬寶道+56=$20+($7.4x2)=$35....
$35x11日=嘩$385....好貴bor...but 穩陣, 方便, 小朋友唔辛苦!!!(留待遲起身用...)

方法B~~MTR to 炮台山+56=$4.6+$2.4+($7.4x2)=$22
$22x11日=嘩242, 好合理...最實際but 要等及冒險無位....因開學繁忙時....

方法C~~MTR to 金鐘+56=$5.6+$2.9+($4.8x2)=$18.5
$15.6x11日=嘩$203.5, 便D. but 行上行落, if 56無位or無孖位, 分分鐘由金鐘打的上山...當最便打的$20....條數同方法A一樣, so方法C不行

結論:
到時再算~~

OK...發完up phone...計完C9婆那數

CKP,
睇完你盆c9數,我頭有d暈

新來報到!     Christy620 & DWC, my girl is in the same class with your girls.

UPDATED

NCA am
Christy620
DWC
PlannedMami

NCB am
babysophia
hellolanlan
Sindy

NCC am
win
raymun (switched from NCC pm)
holiday (switched from NCC pm)
@CKP@

NCA pm
bird
car75
Eurest(新加入)

NCB pm
旻旻
popoau

NCC pm
pyu
phmmay

CKP
係wor, 無想到 "孖位"問題tim.   

方法A~~Taxi to 馬寶道+56=$20+($7.4x2)抱住佢坐一個位啦.......=$35....
$35x11日=嘩$385....好貴bor...but 穩陣, 方便, 小朋友唔辛苦!!!(留待遲起身用...)

方法B~~MTR to 炮台山+56=$4.6+$2.4+($7.4x2)=$22
$22x11日=嘩242, 好合理...最實際but 要等及冒險無位....因開學繁忙時....

方法C~~MTR to 金鐘+56=$5.6+$2.9+($4.8x2)=$18.5
$15.6x11日=嘩$203.5, 便D. but 行上行落, if 56無位or無孖位, 分分鐘由金鐘打的上山...當最便打的$20....條數同方法A一樣, so方法C不行

方法a.20蚊去唔去到北角??你係太古喎....我呢邊近柏惠宛都要20皮呀........
方法b.係北角都仲有位坐的,最怕過左st paul就多人啫
方法c.mtr去金鐘/720去金鐘再打的係最穩陣同埋最快架

不過總結都係到時睇情況啦

sindy,

Got your pm, you're so helpful. So, have you enrolled for your little one? I guess, if I'm joining I could only attend the last two weeks since my elder girl is still going to school for the first half of July.

Cheers

仲有原來有咁多書友仔唔係中西區住

Hi all,
I also live at Eastern area.  After reading your method ... really feeling a little bit dizzy.  Well, I guess I will use method c

方法c.mtr去金鐘/720去金鐘再打的係最穩陣同埋最快架

Sindy,

我驚腳痺....

Sindy 寫道:
方法A~~Taxi to 馬寶道+56=$20+($7.4x2)抱住佢坐一個位啦.......=$35....

side七個幾,我肉都赤埋呀......同我一齊坐咋我女都係,好似到k3都係...不過我又唔係成日都湊佢....有時啫...佢坐校車呀
@CKP@ 寫道:
Sindy,

我驚腳痺....

[quote]
Sindy 寫道:
[/quote]

[quote]
Sindy 寫道:
我又八返你先...你地果時有兩星期適應週,係咪要棟係度架?兩星期裏面,幾多日返一半時間,幾時開始正常上課時間呀?唔該晒呀[quote]
靜藍媽媽 寫道:
HIHI,我又

hi Christy620, i live in pokfulam..

Hello to all mum.  I am kkb from  NCB am,  is there any kid live in Southern District ?

Hi Sindy, you are the expert of our team who know so much of SHCK. Thanks for your information that help us a lot

UPDATED

NCA am
Christy620
DWC
PlannedMami

NCB am
babysophia
hellolanlan
Sindy
kkb

NCC am
win
raymun (switched from NCC pm)
holiday (switched from NCC pm)
@CKP@

NCA pm
bird
car75
Eurest(新加入)

NCB pm
旻旻
popoau

NCC pm
pyu

今次呢個仔我醒呀,因為之前阿女時,都好多人影dv,所以我都有諗住帶呀....咁第二星期比唔比家長入課室,定係課室外面裝下咋.....我個衰仔實唔得啦.............好擔心呀

[quote]
靜藍媽媽 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
我又八返你先...你地果時有兩星期適應週,係咪要棟係度架?兩星期裏面,幾多日返一半時間,幾時開始正常上課時間呀?唔該晒呀[quote]
靜藍媽媽 寫道:
HIHI,我又

歡迎呀,又搵到同班同學仔啦.........

我八多d,所以知多少少啫........不過學校都有野改進左,我都要問下d前輩呀

kkb 寫道:
Hello to all mum.  I am kkb from  NCB am,  is there any kid live in Southern District ?

Hi Sindy, you are the expert of our team who know so much of SHCK. Thanks for your information that help us a lot

Hi Sindy

Keep in touch, at least we can share their fun in the class or remind each others if any special instruction told by the teachers   

kkb

[quote]
Sindy 寫道:
今次呢個仔我醒呀,因為之前阿女時,都好多人影dv,所以我都有諗住帶呀....咁第二星期比唔比家長入課室,定係課室外面裝下咋.....我個衰仔實唔得啦.............好擔心呀

[quote]
靜藍媽媽 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
靜藍媽媽 寫道:
HIHI,我又

第日仲要互相扶持添呀,佢地要帶野既時候,我地就要夾下佢地up乜啦

kkb 寫道:
Hi Sindy

Keep in touch, at least we can share their fun in the class or remind each others if any special instruction told by the teachers   

kkb

咁係6/f等定要出學校呀?

咁又械呀.....見到阿媽衰多兩錢呀

[quote]
靜藍媽媽 寫道:
[quote]

好似頭頭就可以影!不過第二個星期刀開始趕啦!唔可以陪咁多!但刀有個別   
響門口裝呀!初初刀得

書友仔,我咪同你一樣囉,我個仔而家仲得2個月添真係,我都係唔係幾想叫工人帶住個細,唯有試吓玀兩星期大假,唔知係唔係九月一日開學呢?因那天是星期五?仲有有無人知道返幾個鐘頭?
‹ 上一主題|下一主題