用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12]

咁你地蝕左囉     

mcheung 寫道:
依家咪有gain.........   

[quote]
小B維維 寫道:
係呀, 我老公話可能明年先送      而家早左一年呀     
[/quote]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12]

+ Interest..........   

小B維維 寫道:
kinnie,

我找少左錢, 下次俾返你

Tiffany

旁觀者不得.....咩喎

mcheung 寫道:
+ Interest..........   

[quote]
小B維維 寫道:
kinnie,

我找少左錢, 下次俾返你

Tiffany
[/quote]

dear consultant,

thank you!

mcheung 寫道:
The last birthday party will be held on 3 July 2006 (Mon) that is the last school day...........

[quote]
prettywife 寫道:
dear all,

do you know when will be the last day of this term?  i didn't check the school calender
[/quote]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

nicki:
不如停下先再學啦!吊下佢癮,無謂比瑤瑤喪失學琴的興趣。我朋友個仔4歲學學下不肯學,停左半年又自己叫要學,之後就好自覺咁練啦!
人地話:5歲學彈琴,人定性D、專注力長D、手指又夠力D,一學用三個月就可追番人地早學的進度。
而且,瑤瑤精於畫畫已經好好,冇幾多人真係「範範掂」架!咪激氣啦!
nicki 寫道:
近排我真係好煩, 因為阿瑤而家上通利開始教用2隻手一齊彈琴, 但阿瑤跟唔到進度, 練極都彈唔到, 又唔願練, 好似我迫佢彈咁, 再係咁落去唔quit都唔得, 我真係好唔開心....除左畫畫之外, 佢樣樣都唔想學, 我真係好頭痛

Kent Rd. 的美女廚房     

該用戶已被刪除

可能出年先乾, 留番出年先送     

MingMing'sMom 寫道:
How come Ambrose still got nothing to bring home? He told me the painting is not yet dried!

[quote]
小B維維 寫道:
今日終於派回父親節咭
[/quote]

顧問大人,

請問幾時派成績表???      會否家長日才派呀   

但係遠孜上星期派左

How come Ambrose still got nothing to bring home? He told me the painting is not yet dried!

[quote]
小B維維 寫道:
今日終於派回父親節咭
[/quote]
該用戶已被刪除

係條tie,你提下佢 :wink: 可能會記得
Thks Elsamouse
I've to ask him again tonight.

[quote]
Elsamouse 寫道:
但係遠孜上星期派左

[quote]

嘩! 好得呀, Rachel話琴日食Pancake, 原來係堅架   

小B維維 寫道:
Kent Rd. 的美女廚房     

visa 寫道:
Happy Birthday to Denise

visa

好在上下來八下, 否則都唔知visa祝福denise, 多謝晒.

Nicki
唔好咁啦..你要比d耐性先得架...
小朋友一開始用兩隻手彈..好多時都會混淆左手同右手既音符位架....
我見argus既同學仔唔係好跟到...
好彩argus自己好鐘意彈琴,到目前為止.佢都跟得好好...佢幾個同學仔中,佢對手係最細,手指又最短,但老師就話佢係彈得最好既一個....       
但唯一問題係佢尾指可能太短,成日彈到訓低左....要不斷斗正佢.
你真係要比多d耐性鼓勵下佢先得架.
nicki 寫道:
近排我真係好煩, 因為阿瑤而家上通利開始教用2隻手一齊彈琴, 但阿瑤跟唔到進度, 練極都彈唔到, 又唔願練, 好似我迫佢彈咁, 再係咁落去唔quit都唔得, 我真係好唔開心....除左畫畫之外, 佢樣樣都唔想學, 我真係好頭痛

自組唱遊學唐詩小組
日期: 10/7-16/8(逢一及三)
共12 堂
時間:上午10時至11時
地點: 長沙灣麗閣村某青少年中心, 地

i think the student report will be distributed on next week...........before the last of school day (party day)

visa 寫道:
顧問大人,

請問幾時派成績表???      會否家長日才派呀   
‹ 上一主題|下一主題