用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

點解我仲未有校車通知信既 ??    

我尋日收到崇真寄黎的校車安排信件,你地收到未呀?

阿囡8:30am先上車(佢坐15號車),不過放學就最後一個落車(坐16號車),要攪到1:00pm先返到屋企,足足要遊1個鐘既車河。

我都唔明白,點解放學個程,去完竹園北村,唔行沙田

fila 的位置在漢騰閣酒家對面。

silvia_ng 寫道:
尋日去左又一城, 買左對白鞋啦, 不過見唔到邊樹有FILA........而家買左對K.SWISS, 85折左都要241.....不過鞋博士仲貴 希望佢可以著耐D。佢而家都著成10碼LU......

Hello, Angel,

我仔仔 Wong Hei Tsun 多多指教!
:-P :-P :-P :-P

我都收到校巴的資料,但卻找不到上車的時間,只知放學係12:33。所以打去問,佢話會在8月中再個別聯絡家長,確應上車和下車的時間和地點。同埋家長日會見到校巴的負責人。

我前日都收到校車表, 我地住TKO, 呀仔要7:45上車呀陰公

請問要準備d咩比小朋友開學呀﹖
我只係買左兩套校服,一件外套,一個書包,一張發達loan

長褲,白波鞋都未開始search!
咁請問使唔使毛巾仔、毛巾盒、顏色筆、筆盒、水壺、食物盒呀果d架﹖仲有咩要準比佢開學呀﹖我好似發緊夢咁,唔知做mud!   

hello, kohy1010,

你仔仔好大膽呀!肯同micky搭晒膊頭影相。

我個囡遠處離見d卡通人物就好期待同佢地影相,點知輪到佢影既時候就      ,真係失禮水人。

係la,我都唔知是否需要準備呢d物品添!

Ellice 寫道:
咁請問使唔使毛巾仔、毛巾盒、顏色筆、筆盒、水壺、食物盒呀果d架﹖仲有咩要準比佢開學呀﹖我好似發緊夢咁,唔知做mud!   

Ellice 寫道:
請問要準備d咩比小朋友開學呀﹖
我只係買左兩套校服,一件外套,一個書包,一張發達loan

長褲,白波鞋都未開始search!

哎呀, 你唔提........我都唔知呢個世界上有毛巾仔、毛巾盒、顏色筆、筆盒、水壺、食物盒.................

蕉媽 寫道:
我前日都收到校車表, 我地住TKO, 呀仔要7:45上車呀陰公

嘩........咪游一個鐘車河?

e媽,
唔該哂........不過已經買左lu
我都收到信啦, 返學8:35am, 放學12:05noon到......非常perfect!

kohy1010 寫道:
Hello, Angel,

我仔仔 Wong Hei Tsun 多多指教!

我都同你蝦佬先, 多d入黎傾計啦。

返學要準備 :

1). 學校外套
2). 毛巾 & 毛巾盒
3). 水壺
4). 八達通
5). 借書証
6). 後備褲

緊記釘上小朋友的名字於物件上.

其實係一家四口子

你們知否在那裡可以訂購印有名字的防水label?

e媽,
西九龍好似有, 係groud floor既。(我今晚可能去, 到時我去睇下再報料)而我仔仔就係之前做左織嘜, 縫上個書包呀, 外套呀, 手巾仔呀, 都好方便。

呢度都有得整..

有位bk 媽咪介紹我架.. 入去睇吓啦      

http://www.joinlabel.com

係好介紹bor!
咁請問你地會做邊款label呢﹖又織嘜又印嘜咁…
查實又有幾多樣野要加label呀﹖
校服la,外套la,水壺la,書包la,鞋la,仲有咩呢﹖

一家三口 寫道:
1). 學校外套
2). 毛巾 & 毛巾盒
3). 水壺
4). 八達通
5). 借書証
6). 後備褲

唔該晒一家三口   
1) 請問借書証係咪學校幫我地準備ga﹖
2) 後備褲係咪即係袋多條長白褲響書包呀﹖每日都要袋﹖
3) 小朋友返到學校使唔使換鞋架﹖因為亞仔而家返nursery要換校內鞋,好煩nei!

silvia_ng 寫道:
e媽,
唔該哂........不過已經買左lu
我都收到信啦, 返學8:35am, 放學12:05noon到......非常perfect!

咁正呀, 其實我一早預左要7:45-8之間上車架喇,無辦法,住得遠。你住得好近架係咪?

同埋我想問,到時學校唔係會話比你知要帶乜架咩?個時呀仔返nursury,因為個間乜都有齊,即杯呀、布巾盒呀咁,所以我無預備d乜比佢返學囉!不過名字label就一早做好,so今年唔駛再整
‹ 上一主題|下一主題