用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗啟思幼稚園
樓主: COCO0624
go

元朗啟思幼稚園 [複製鏈接]

hello Abby 媽

我仔仔都係k2呀~~~會唔會同一班呢?

原文章由 Abby媽 於 08-2-15 15:52 發表
hello! my son is K2

係呀~今年真係轉左好多老師~我亞仔果班都轉左3個老師~~

原文章由 meeki 於 08-2-29 10:23 發表
今個學期仔仔果兩個班主任都走左,e+換左兩個新老師呀......

我覺得轉老師唔係咁好,我仔仔e+讀緊n1,k1我會同佢轉校.

原文章由 Dinosaur 於 08-2-29 14:46 發表
係呀~今年真係轉左好多老師~我亞仔果班都轉左3個老師~~

原文章由 meeki 於 08-3-1 09:27 發表
我覺得轉老師唔係咁好,我仔仔e+讀緊n1,k1我會同佢轉校.

係呀,我個囡囡而家都係讀緊n1呀,佢0左2個班主任都走曬呀,而家都有d後悔同佢報0左k1呀.....

[quote]原文章由 cathyyyyy 於 08-3-1 22:52 發表

係呀,我個囡囡而家都係讀緊n1呀,佢0左2個班主任都走曬呀,而家都有d後悔同佢報0左k1呀..... [/quote
唔好意思呀,我想問下0係k1會唔會有多d課外活動架,因我個囡而家讀緊n1呀............

你囡囡都係讀緊N1,咁咪同我囝囝一班,我囝囝係提子組架,你囡囡呢?同埋叫咩名呀,唔知我認唔認得佢呢.

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-1 22:52 發表

係呀,我個囡囡而家都係讀緊n1呀,佢0左2個班主任都走曬呀,而家都有d後悔同佢報0左k1呀.....

原文章由 meeki 於 08-3-2 08:57 發表
你囡囡都係讀緊N1,咁咪同我囝囝一班,我囝囝係提子組架,你囡囡呢?同埋叫咩名呀,唔知我認唔認得佢呢.

hi,meeki,我個囡囡都係提子組架,佢叫烜烜呀,不過平時係我mum同佢返學架,咁你呢?

[quote]原文章由 cathyyyyy 於 08-3-2 22:16 發表

hi,meeki,我個囡囡都係提子組架,佢叫烜烜呀,不過平時係我mum同佢返學架,咁你呢? [/quote
咁你有冇同你囝囝報k1呀?

hi cathy

咁啱既原我囝囝同你囡囡係同一組架.等我今晚問下囝囝同烜烜friend 唔 friend 先.

平時都唔係我送佢返學架.因為我要返工.咁上次親子旅行你有無去呀,我有去呀.

我無報啟思k1呀,你呢?

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-2 22:19 發表
[quote]原文章由 cathyyyyy 於 08-3-2 22:16 發表

hi,meeki,我個囡囡都係提子組架,佢叫烜烜呀,不過平時係我mum同佢返學架,咁你呢? [/quote
咁你有冇同你囝囝 ...

原文章由 meeki 於 08-3-3 15:17 發表
hi cathy

咁啱既原我囝囝同你囡囡係同一組架.等我今晚問下囝囝同烜烜friend 唔 friend 先.

平時都唔係我送佢返學架.因為我要返工.咁上次親子旅行你有無去呀,我有去呀.

我無報啟思k1呀,你呢?

...

hi meeki,上次親子旅行去大棠0個次我都有去呀,0個時我大肚架,唔知你有冇印象呢?
我知你囝囝係坐我個囡隔離架,而我有報k1呀,咁你報0左邊間k1呀?

hi cathy

我上次親子旅行掛住睇住囝囝無留意tim,你e+生左未呀?係仔定女呢?

我噚日問囝囝提子組有咩同事學,佢又無提烜烜,等我仲以為烜烜係下午班tim,等我今晚再問佢先.

我其實報左肖珍,留位費都比左,上個星期又報左真光,佢要下星期一先有結果.

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-3 19:00 發表

hi meeki,上次親子旅行去大棠0個次我都有去呀,0個時我大肚架,唔知你有冇印象呢?
我知你囝囝係坐我個囡隔離架,而我有報k1呀,咁你報0左邊間k1呀?

原文章由 meeki 於 08-3-4 10:13 發表
hi cathy

我上次親子旅行掛住睇住囝囝無留意tim,你e+生左未呀?係仔定女呢?

我噚日問囝囝提子組有咩同事學,佢又無提烜烜,等我仲以為烜烜係下午班tim,等我今晚再問佢先.

我其實報左肖珍,留位費都比左,上個星期又報 ...

hi meeki,我生0左啦,係囡呀,而家0係屋企坐緊月呀,可能你囝囝唔識我個囡架,因為我個囡0岩0岩先轉0左去提子組呀,之前我個囡個位唔知點解會調來調去呀.......
我聽講你報0左2間幼稚園都好好架喎,係唔係全日班呀..難唔難入架?

me too!
校長真的好好檢討下!
真的對她好失望!

原文章由 meeki 於 08-3-1 09:27 發表

恭喜晒你.你要好好休息呀.

我噚日再問囝囝坐佢隔離個同學叫咩名,佢話係烜烜呀.

我報呢兩間都係報上午班.其實因為呢兩間係元朗都好受歡迎,所以有好多人報名,真光仲要一早去排隊攞form,聽講佢得500張form派喎.

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-4 16:47 發表

hi meeki,我生0左啦,係囡呀,而家0係屋企坐緊月呀,可能你囝囝唔識我個囡架,因為我個囡0岩0岩先轉0左去提子組呀,之前我個囡個位唔知點解會調來調去呀.......
我聽講你報0左2間幼稚園都好好架喎,係唔係全日班呀..難唔 ...

我就係因為知佢地轉晒d老師,所以先轉校.

原文章由 ilovelv 於 08-3-4 23:17 發表
me too!
校長真的好好檢討下!
真的對她好失望!

Hi Cathy

烜烜噚日係咪病左無返學呀,因為我問囝囝學校D事,佢話學校好多人病左,烜烜都病左.

原文章由 meeki 於 08-3-6 15:36 發表
Hi Cathy

烜烜噚日係咪病左無返學呀,因為我問囝囝學校D事,佢話學校好多人病左,烜烜都病左.

hi meeki,係呀,烜烜又病0左呀,仲發高燒呀,今日都仲有燒呀,e生話佢氣管炎呀,所以我friday都唔比佢番架啦..係喎,我地0個班係唔係好多人都sick呀?都唔知點解我個囡成日都會病既......
可能係空氣唔流通呀...係喎,皓皓幾時知道學校收唔收佢呀?

hi cathy

係呀,我前日問皓皓,佢話有5個同學無返,噚日問佢,佢話有4個喎.元朗啟思d空氣真係麻麻地.

下個星期一會有結果,希望會收皓皓啦.

你真係唔打算轉校呀?

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-6 23:56 發表

hi meeki,係呀,烜烜又病0左呀,仲發高燒呀,今日都仲有燒呀,e生話佢氣管炎呀,所以我friday都唔比佢番架啦..係喎,我地0個班係唔係好多人都sick呀?都唔知點解我個囡成日都會病既......
可能係空氣唔流通呀... ...

原文章由 meeki 於 08-3-7 15:48 發表
hi cathy

係呀,我前日問皓皓,佢話有5個同學無返,噚日問佢,佢話有4個喎.元朗啟思d空氣真係麻麻地.

下個星期一會有結果,希望會收皓皓啦.

你真係唔打算轉校呀?

...

hi meeki,
我都想轉校呀,所以我都睇緊幾間呀,有d都冇位啦,遲0左啦.... .因為最初都好有信心呀,而家都有d動搖tim..係喎,皓皓咁叻,識得答你咁多野呀,我個烜烜都唔會答我好多學校既野呀,所以我都唔係好知佢0係學校詳細係做d咩呀,大概係做手工,睇故事書咁.希望學校會收皓皓啦,比d信心自己啊!

hi cathy

e+想d好學校都已經收晒生,都好難轉lu,或者讀完k1先,睇下得唔得啦,唔得就要快d轉啦.到時你要早d留意d幼稚園幾時收生.

你多唔多問烜烜學校既情況架,因為我日日都會問下佢,佢都會答少少啦.

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-7 19:35 發表

hi meeki,
我都想轉校呀,所以我都睇緊幾間呀,有d都冇位啦,遲0左啦.... .因為最初都好有信心呀,而家都有d動搖tim..係喎,皓皓咁叻,識得答你咁多野呀,我個烜烜都唔會答我好多學校既野呀,所以我都唔係好知佢0係 ...
‹ 上一主題|下一主題