用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

SHRILEY,

我個女c班即第三個課室,因個課室門口啱啱見到佢地排隊玩滑梯,所以咪知囉    而另一組响班房口玩積木係佢地慣常的分組活動,我都係响窗口花槽外裝裝下咋    阿女坐得近窗又啱啱面向窗,咪

睇校曆表見9/11秋季親子旅行,7/12 K1觀課,你地記住要請定假啦      我地到時咪可以咬住支玫瑰相認囉     

hviy 寫道:
睇校曆表見9/11秋季親子旅行,7/12 K1觀課,你地記住要請定假啦      我地到時咪可以咬住支玫瑰相認囉     

我都有留意呀, 我d假都係留番比阿仔, 平時都吾敢放    好丫, 到時我地個個咬住玫瑰相認       
[url=[img][/url]

luluma 寫道:

其他媽咪
你地有無比小朋友, 參加 xx健康大賽, 我無呀, 下年先參加...

呢個我都冇呀.
[url=[img][/url]

hviy / Luluma,
你地真是好人啦.  謝謝你地寶貴意見.  ST PETER 真是好似幾好. 但我其實比較喜歡功課較深d, 又怕st peter 比較淺, 真係心大心細!!  

我又想問, 你們有冇考慮過小學派位的問題? 如學校自行收生時或要interview時, 屯門區的小學會比較喜歡收保記或st peter 的學生呢?  

另外, 你們對新一代, 佳寶 及保良局易桂芳幼稚園 有冇任何comment?   

me 2....阿女未夠3歲   
SHRILEY 寫道:
[quote]
luluma 寫道:

其他媽咪
你地有無比小朋友, 參加 xx健康大賽, 我無呀, 下年先參加...

呢個我都冇呀.[/quote]

Chunma630,

升小嘅問題,你可入http://www.spckg.edu.hk/siulun/siulun.html睇下,佢有公報每年升小結果,其他學校就唔知有無   

好提議喎.....

hviy 寫道:
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

我個女都係未夠3歲呀。

我都好期待觀課日呀,又唔知秋季旅行去邊呢,呵,好期待呀。

差d唔記得提吓你地...今fri係生日會,唔洗帶書包,只帶杯袋同着運動衫, Thr會開始有綱要,留意吓內容有無要帶野返學校,有時會要厠紙筒,有時要紙包飲品盒....     

秋季旅行....我年年去完都散晒    又要倍佢野餐,玩,幫佢影相,仲要玩學校嘅追踪....都好忙架     

hviy

咁即係, 今個星期四, 五都係穿運動服, 因為女女逢四上體能呀
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

yes,  luluma    
luluma 寫道:
hviy

咁即係, 今個星期四, 五都係穿運動服, 因為女女逢四上體能呀

唔知秋季親子旅行有無限幾多個家長陪同呢??! (媽咪+婆婆得唔得呢?)
因為我陀住bb, 到時已然七個月, 照顧唔到囝囝不突止, 我驚要老師照顧埋我就唔好啦....

我囝囝由開學至今, 已經俾老師話過三次啦, 昨日o個次最離譜, 成班同學排緊隊去洗手間, 囝囝無端端係度扮king kong, 之后其他同學仔跟住佢扮,老師叫佢唔好扮, 佢就喊起上黎, 就黎連老師都俾佢激死呀..   
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

hviy
有你係度真你最好啦,幫o左我地好多忙呀。

hviy 寫道:
差d唔記得提吓你地...今fri係生日會,唔洗帶書包,只帶杯袋同着運動衫, Thr會開始有綱要,留意吓內容有無要帶野返學校,有時會要厠紙筒,有時要紙包飲品盒....     

agree with beautymother, hivy d 資料真係好好!

另外:
仔仔頭先放學重發燒...我即刻叫保母同佢去醫院去醫生 (飛的士), 好彩個醫生等埋我地 (收1點) ......
今次亞仔大感冒, d藥重開左有抗生素,  睇左$400 +  的士費$130 (屯門到荃灣), 唉見亞仔病到五顏六色, 所以都送佢地坐的士返屯門.......  今日都好用左多錢, >_<,
不過最緊要亞仔快d好番......
畢竟自己個心有d唔開心,因為佢病我都唔係屋企照顧佢 , 因我要返工 !
:cry:
My blog

我個細女都係病呀, 家姐卓琳返學四日就發燒, 請病假兩日, 跟住就到細妹, 依家全家輪住黎病, 我同老公就食維他命頂住....咪真係唔知點算好...

都係朋友教我, 發覺原來病的初期食維他命丸真係幾得喎.....(絶無推銷成份), 不過佢無教我發燒食乜......

大女而家尚有少許流鼻水, 每日給她額外維他命c....

細女就無計, 太細, 食葯

june_june
希望你個仔仔快的好返啦,其實最緊要係要比佢休息,唔發燒就好的啦,小朋友發燒真的好麻煩呀。

beautymother:

多謝你的問候, 我想亞仔食左藥會好d, 不過明天多數返唔到學!

另外: 我自己覺得好奇怪, 亞仔係學校發燒, 老師都唔知! 因為保母湊放學時已覺得亞仔隻手同個頭好慶好熱, 應該係學校已經發燒, 所以即時通知我! 所以我想問下好唔好打電話問下學校老師, 叫佢留意下....  我都唔知好唔好打, 又好似麻煩左班主任.....  點算呢!!!!
My blog

睇到另一個topic話食蜂膠, 對病會快d好喎....

我都會試吓...反正無乜害處咁.....
‹ 上一主題|下一主題