用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07崇真K1繼續Talk
樓主: kammyyoung
go

07崇真K1繼續Talk [複製鏈接]

Re: 07崇真K1繼續Talk

ca29c010
會5會開學前先知 ar, 因都5知d人會5會比尾數返學. 你仲乜咁心急啫   

lovetsungtsung,

係喎, 我都幾心急喎!  我宜得個仔即刻去讀呀! 有時仲好似發緊夢係咪真係收咗佢ga.  佢六月出生, 到現在都唔係太講野.  interview十問九唔應, 只係色講 duck!  好彩老師真係指住個duck jar!

lovetsungtsung 寫道:
ca29c010
會5會開學前先知 ar, 因都5知d人會5會比尾數返學. 你仲乜咁心急啫   

hi siubakto,

你對孖仔的uniform係安康喎, 係咪跟王老師ar?  我覺得王老師好細心ar..... 你住崇真附近ga?  why唔continue讀安康呀?

唔好意思呀, 好似好唐突 tim...

希望可以比大家參考,

2006-2007 年度學費
幼稚園(上,下午半日班) $1808 (十期)
幼稚園全日班(k2 k3) $2668 (十期)
國際幼稚園(下午班) $3600 (十期)
小學部 (主流班) 全日制 $2280 (十期)
國際小學部 全日制 $4560 (十期)

各位媽咪,

早晨呀!

heiheilun,

課后活動的收費都ok喎! 唔係貴呀! 係咪係度讀書就一定可以參加架喇! 會唔會有limit架?

ca29c010,

我都好心急阿囡可以盡快返學呀! 因而家成日都叫同佢去公園玩呀! 不過佢一至五都返playgroup喇! 同埋放學后都有去公園架! 佢就唔願走囉! 或者只係玩得半個hr. 而且我有左6個月呀! 有陣時唔跟得佢咁多囉! 好鬼辛苦!

heiheilun,

課外活動都好平喎,若果每日放學都上,咁即是差不多2點先返到屋企 ?? 你知唔知若k2轉全日班會否好多人爭呢??

我地係10月5日面試架!!你咁樣都認得 ??

ca29c010,

我對孖仔係讀另一間分校,叫安強呀。你的小朋友是讀安康嗎 ?? 我都未決定讀唔讀崇真架,不過,佢的好處是一條龍的英文小學囉。

早晨~~

ca29c010
我個仔仲用架車, 車落個老c度      我心諗c緊 好彩後段佢肯請糖d 小朋友食, 雖然唔太想, 但總算肯,可能咁樣+左少少收左佢      

TansonMa
收 pm

你o地係米好sure崇幼會直升崇小?
因為我買了本小學天書,話崇小07年度將開五班小一,共150個小一位,
06年報名人數係200人,學校只留70個學位比該校幼稚園,共開學額只有80位。

因為我買了本小學天書,話崇小07年度將開五班小一,共150個小一位,
06年報名人數係200人,學校只留70個學位比該校幼稚園,共開學額只有80位。

G5
點解一半都無   

我想大部份崇幼家長以崇小為後備,可以抽到津小就讀津小吧.(唔駛交學費嘛.)所以70個學位可能已經有多了.
G5 寫道:

TansonMa

睇到啦, 真係好搞笑

SiuBakto,

係呀, 我個仔讀安康呀! 學咗好多野返來, 有諗過比佢continue 讀 ga!  15/16.

siubakto 寫道:

ca29c010,

我對孖仔係讀另一間分校,叫安強呀。你的小朋友是讀安康嗎 ?? 我都未決定讀唔讀崇真架,不過,佢的好處是一條龍的英文小學囉。

lovetsungtsung,

我去interview時無車車玩喎!  好彩ja, 如果唔係, 佢一定走去搶車車玩!  咁就C囉!

lovetsungtsung 寫道:
早晨~~

ca29c010
我個仔仲用架車, 車落個老c度      我心諗c緊 好彩後段佢肯請糖d 小朋友食, 雖然唔太想, 但總算肯,可能咁樣+左少少收左佢      

愷愷媽咪,

我以前都比個仔返playgroup ga, 返Graceful hands, 佢地 teach in English, very good ga!   你阿囡返邊度呀?  你都好勤奮要小朋友喎, 響應財爺有多d免稅額呀? 哈哈

愷愷媽咪 寫道:
各位媽咪,

早晨呀!

heiheilun,

課后活動的收費都ok喎! 唔係貴呀! 係咪係度讀書就一定可以參加架喇! 會唔會有limit架?

ca29c010,

我都好心急阿囡可以盡快返學呀! 因而家成日都叫同佢去公園玩呀! 不過佢一至五都返playgroup喇! 同埋放學后都有去公園架! 佢就唔願走囉! 或者只係玩得半個hr. 而且我有左6個月呀! 有陣時唔跟得佢咁多囉! 好鬼辛苦!

G5,

睇佢幼稚園個powerpoint, 好似係喎.
Link:
http://www.ttpskg.edu.hk/0607/curriculum/K_0607.pdf

小學升中的 link:
http://www.ttpskg.edu.hk/0607/curriculum/P_0607.pdf

G5 寫道:

ca29c010

我個囡而家都仲係 graceful hands 度上緊喎, 而家讀緊creative move 2 , 唔知我地有無見過呢 ??

G5,

真係唔知喎, 等我下個星期打去學校問下先........

ballball411,

我個仔係讀fun learning 呀, 2個小時等佢玩飽佢!

ballball411 寫道:
ca29c010

我個囡而家都仲係 graceful hands 度上緊喎, 而家讀緊creative move 2 , 唔知我地有無見過呢 ??

G5,

真係唔知喎, 等我下個星期打去學校問下先........

Hi G5,

I nearly can't find you as you changed photo! Anyway, pls updated my daughter as well.

Her name is eli, AM class

thx
elimama
[img align=right]http://b3.lilypie.com/-EiCp8.png[/img]
‹ 上一主題|下一主題