用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

janetngan2,
係架...見到老師影左既相....都一樣感受到小朋友響生日會上既興奮!
上次我既蛋糕面都只係寫番囡囡個名咋~ ....原來班上其他小朋友都冇準備蛋糕, 我冇問老師蛋糕餡同磅數, 只係自己除意訂左雜果蛋糕, 4磅重, 應該一班小朋友夠架啦~ 每人都係分一個碗仔之嘛!
我pm上次d相俾你睇丫~

patBmom
唔該晒~ 咁我星期日就同囡囡著番表演既衫啦~
你響屋企有冇排過下呀?

QQ吉吉,
頭先我帶囡囡番學, 順便都問左老師, 學校有冇安排暑期班俾小朋友, 老師話冇架!

[ 本文章最後由 hi_baby 於 08-5-14 10:14 編輯 ]

hi_baby :
我收到喇,一路睇相覺得好開心 ,我稔到時我睇番自己個女一定會開心到  
到時我都係訂什果
唔該晒你幫我地問老師有無暑期班

janetngan2
係架...見到老師影左既相....都一樣感受到小朋友響生日會上既興奮!
上次我既蛋糕面都只係寫番囡囡個名咋~ ....原來班上其他小朋友都冇準備蛋糕, 我冇問老師蛋糕餡同磅數, 只係自己除意訂左雜果蛋糕, 4 ... [/quote]

簽名被屏蔽

janet,
唔駛客氣, 都係順便之嘛!

QQ吉吉,
已經send左俾你啦~
...呢家家長唔可以join生日會啦~ 不過可以自己帶蛋糕去...或請褓姆車姨姨帶去囉~

回覆 #1 hi_baby 的文章

Hi ! 我都想睇吓你囡囡D相呀, 你可唔可以 PM 比我呀

Janet, 今個月政慧生日呀, 首先我代祐祐祝佢生日快樂, 身體健康 記得到時 PM 相比我睇呀, 唔知會唔會同祐祐影相呢, 等我叫祐祐今個星期五同政慧影相先 我同老公都覺得政慧好靚女, 隻眼又大 其實我同政慧同一個月生日架, 我5月19日, 政慧呢??

回覆 #1 MAYMAYNG 的文章

MAYMAYNG,

妳都咁希興趣睇.....我send左俾你啦~
呢家冇得參加生日會, 睇下d相都好過冇既~

我個女6月生日
個蛋糕我稔唔會痲煩校車叔叔/姨姨拎喇,我會自己拎返學校~~

原文章由 QQ吉吉 於 08-5-14 11:54 發表
thanks hi_baby.

Janet, 你囡囡五月生日? 聽你地咁講, 六月生日會我都會準備蛋糕... 如果家長唔join得, 係咪交比校車叔叔都得呢?

...

俊祐媽媽:首先代政慧多謝你地既祝福同讚佢
6月先係政慧生日好丫,到時一定會pm相比你睇
希望到時祐祐肯同政慧影相啦

~~我同政慧祝你生日快樂 身體健康, 小朋友聽聽話話

原文章由 MAYMAYNG 於 08-5-14 12:55 發表
Hi ! 我都想睇吓你囡囡D相呀, 你可唔可以 PM 比我呀

Janet, 今個月政慧生日呀, 首先我代祐祐祝佢生日快樂, 身體健康 記得到時 PM 相比我睇呀, 唔知會唔會同祐祐影相呢, 等我叫祐祐今個星期五同政慧影 ...

我都訂咗個蛋糕,請司機叔叔帶返學,但冇你地d咁大,希望d小朋友夠分啦
maymay : 請問你小朋友睇牙時驚唔驚呀?只係張開口檢查,有冇用d"發聲"用具嚟檢查,我book 咗10月幫佢check牙,我驚佢到時好驚,因為佢剪髮時都驚d電剪架

Janet,

上次我帶蛋糕番去...見到有兩架餅店車入左學校送蛋糕, 我諗係有d家長選擇送貨服務!!

回覆 #2 DOROTHYFAN 的文章

DOROTHYFAN,
你放心啦, 原來小朋友第一次睇牙好簡單咋, 只係叫佢張開口看看 然後就用好似綿花槔嘅野同佢哋洗牙, 完全無有電嘅野架(因為佢哋話驚嚇親小朋友喎) 醫生仲話祐祐好合作, 仲叫我哋幫佢刷牙時刷埋D牙肉
janet,
原來政慧6月先生日呀, 等我噖晚仲叫祐祐星期五同政慧影相呀 如果佢捉實政慧影相實嚇親周老師

[ 本文章最後由 MAYMAYNG 於 08-5-15 13:50 編輯 ]

哦..原來可以有這服務~~thanks
不過我都會果日自己帶個女去拎蛋糕(等佢可以第一時間睇下個 )跟住就送佢返學校 ~

,
原文章由 hi_baby 於 08-5-15 11:37 發表
Janet,

上次我帶蛋糕番去...見到有兩架餅店車入左學校送蛋糕, 我諗係有d家長選擇送貨服務!!

俊祐媽媽:哈哈...等我一陣問下政慧有無同祐祐影相先,我稔唔會嚇親周老師既,佢見慣平日小朋友都會攬實
琴日周老師打比我提我野時,我都有問佢下個月生日會既野,佢都話可以比個相機佢代我影相,真係好,佢都好明白我地唔可以親身參加小朋友生日會而失望

ballball:多謝芊蔚送包餅餅比政慧~~
佢頭先一落校車就同我講芊蔚送左一包餅比佢,重要我即刻拆比佢食

回覆 #2 janetngan2 的文章

其實又真係好失望架 唔知8月到祐祐時可唔可以比家長參加呢

俊祐媽媽:原來祐祐係8月生日,不過8月放緊暑假呀
所以8月生日既小朋友會聯同7月生日既小朋友一齊係7月開生日
我稔學校因為流感同安全問題,所以暫時都唔比我地家長參加喇~

原文章由 MAYMAYNG 於 08-5-16 10:41 發表
其實又真係好失望架 唔知8月到祐祐時可唔可以比家長參加呢

唔駛客氣, 蔚蔚好鍾意送野比同學, 基本上佢日日都有野送架, hahahha

原文章由 janetngan2 於 08-5-15 19:16 發表
ballball:多謝芊蔚送包餅餅比政慧~~
佢頭先一落校車就同我講芊蔚送左一包餅比佢,重要我即刻拆比佢食

ballball:原來芊蔚日日都做聖誕老人既
我都唔記得同你講,你果日咪送左張winnie pooh膠布比政慧,佢日日都拎住,放學返來又搵,成日講芊慧送比佢架 ,又不時同我講邊度邊度痛(佢想貼嘛)真比佢激c

hahhaa......初初買個時蔚蔚都係咁架, 我話要流血先用得, 佢就日日都會搵撻地方話流血要貼架

剛剛睇咗老師幫仔仔影D生日相,有獨照,有老師相,更加有小組同學仔既相,佢地真係好開心  
多謝老師幫我留下小朋友既笑容
‹ 上一主題|下一主題