用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 23 之"2008 新的一年,新的希望 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 23 之"2008 新的一年,新的希望 !" [複製鏈接]

歡迎董事長回歸

原文章由 2bzmummy 於 08-3-2 21:27 發表
返到屋企喇 ......

早晨!

2B, 華北有沙塵暴, 你有冇受到影響呀?
各位, 尋日有冇睇肥肥追思會呀?
joy joy 真係懂事, 大個女啦..

原文章由 vivi_vivi 於 08-3-2 21:43 發表
歡迎董事長回歸
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

天氣好好,我享受了一個很好的旅程 ..... 長安是,作為一個中華兒女,值得一去的地方 !

原文章由 正46 於 08-3-3 09:02 發表
早晨!

2B, 華北有沙塵暴, 你有冇受到影響呀?
各位, 尋日有冇睇肥肥追思會呀?
joy joy 真係懂事, 大個女啦..

早晨好

家中3位至愛都抱恙, 所以長老要係屋企支撐大局 今天回歸了

大家早晨

Annie 回來囉.............
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

2b,

有相看看呀?

原文章由 2bzmummy 於 08-3-3 09:11 發表

天氣好好,我享受了一個很好的旅程 ..... 長安是,作為一個中華兒女,值得一去的地方 !
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

長老

您責任重大,要好好保重身體呀 .....

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-3 09:44 發表
早晨好

拍照不多,身伴的都是商務上的朋友 ..........

原文章由 正46 於 08-3-3 09:48 發表
2b,

有相看看呀?

晏晨呀:) 各位

2b,
妳返0黎0拿:loveliness: :loveliness:

annie
全靠妳主持大局:D
呢排天氣忽冷忽熱大家都要小心身體..多加保重呀

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-3 09:44 發表
早晨好

格格

呢個週末有乜搞作呀 .............

原文章由 alicetong 於 08-3-3 10:19 發表
2b,
妳返0黎0拿:loveliness: :loveliness:

annie
全靠妳主持大局:D
呢排天氣忽冷忽熱大家都要小心身體..多加保重呀

2b,
聽妳咁樣講  :loveliness: 就係信心0既保證啦:D

原文章由 2bzmummy 於 08-2-29 21:06 發表
格格

細 B 以前會掉轉既字有 7 ,p,q,r ,b ,d。。。。 有乜咁出奇 .....

2b,
我望都望有呢一日,總算係一個好開始

原文章由 2bzmummy 於 08-2-29 21:12 發表
格格

小朋友對自己有要求未嘗不是一件好事 ....

46,
我都有咁樣同佢講.. 有時如果退左步..
就話下次要加把勁了:D

原文章由 正46 於 08-2-29 21:17 發表
格格,

原來係咁, 咁就要恭喜你啦.
次次100分當然最好啦, 不過都要幫個仔做下心理輔導,
要佢知道自己盡0左力就得啦, 滿唔滿是其次.

...

星期六那天一家人都好開心
在毫無心理準備之下...
細山在大陸毛筆比賽拿了銅獎,有水晶獎座,獎牌
和落書(與其它銅獎以上得獎者作品)
大山學界象棋比賽團體得了殿軍(5人參賽),有獎杯
和獎牌,獎狀,100蚊書劵,個人優異獎50蚊書劵和獎牌.
對佢地0黎講係一個好好的鼓勵 :loveliness:  :loveliness: :loveliness:

2b,
搞作就係..
星期六同細山學完野去麥記食野..行街shopping,買鉛子筆
巨山約左舊同學仔聚舊一日...
星期日等大山補完習出去join我家人飲茶跟住
帶大山去附近會所參加同學仔生日爬地....:loveliness: :loveliness:

原文章由 2bzmummy 於 08-3-3 10:36 發表
格格

呢個週末有乜搞作呀 .............

格格

我只係想強調呢 D 都係小朋友既通病,並非您既小朋友跟常人有異 .... 不用擔心 ......

原文章由 alicetong 於 08-3-3 10:43 發表
2b,
聽妳咁樣講  :loveliness: 就係信心0既保證啦:D

格格

其實大細山都係叻仔叻女,係您唔心足 !

同我讚下佢地呀,記得 !

原文章由 alicetong 於 08-3-3 11:01 發表
星期六那天一家人都好開心
在毫無心理準備之下...
細山在大陸毛筆比賽拿了銅獎,有水晶獎座,獎牌
和落書(與其它銅獎以上得獎者作品)
大山學界象棋比賽團體得了殿軍(5人參賽),有獎杯
和獎牌,獎狀,100蚊書劵 ...

格格

一家人都跳出左溫習既枷鎖,好野 !

原文章由 alicetong 於 08-3-3 11:13 發表
2b,
搞作就係..
星期六同細山學完野去麥記食野..行街shopping,買鉛子筆
巨山約左舊同學仔聚舊一日...
星期日等大山補完習出去join我家人飲茶跟住
帶大山去附近會所參加同學仔生日爬地....:loveliness: :loveliness:  ...

格格

記住,無需要每次都 100 分,最緊要係小朋友有盡力 !

原文章由 alicetong 於 08-3-3 10:46 發表
46,
我都有咁樣同佢講.. 有時如果退左步..
就話下次要加把勁了:D
‹ 上一主題|下一主題