用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 23 之"2008 新的一年,新的希望 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 23 之"2008 新的一年,新的希望 !" [複製鏈接]

2b,
做咩有感而發呀....

原文章由 2bzmummy 於 08-3-3 14:23 發表
《 明 星 》
作 詞 、 作 曲 : 黃 霑
當 你 見 到 天 上 星 星 可 有 想 起 我
可 有 記 得 當 年 我 的 臉
曾 為 你 更 比 星 星 笑 得 多
當 你 記 得 當 年 往 事 你 又 會 如 何
可 有 輕 輕 悽 然 嘆 喟
...

格格

其實大細 B 都好 like 食豬肉,就硬係咁大個都未拎個豬肉獎既 。。。。。。

原文章由 alicetong 於 08-3-3 14:45 發表
多謝各位auntie ,uncle 對大細山的鼓勵:loveliness:
其實小朋友呢種分豬肉獎 足以令佢兩個
掛到磨到個獎牌同獎狀好似咸薑咁
所以巨山尋晚都幫佢地影左相留念...:D :D ...

vivi,
其實我一向都無部署或者要求佢地做乜野.... 一向順其自然
在我們學校囉獎的同學也多的是(我不是比較呀 )好似
細山幼稚園也曾得甚麼寫字獎...無可否定,大山入左呢班係機會
多左...如果我們抱著平常心,會喜出望外的...:loveliness: ,象棋都是
同daddy和舅父平時玩下..他也很喜歡小息時候和同學仔捉的.
至於學琴,我也從來沒set定甚麼要求..否則也不會由一年級
開始到4年級尾才考3級,但發覺他考完琴試後...現在才感覺到
他彈的琴開始似d樣 最喜歡聽那首貝多芬..送給阿媽的
(給愛麗絲)近排他沒有那麼抗拒練琴了..練習新歌也很快上手..
我希望佢能對音樂是陶冶性情...能培養成為興趣就心滿意足了..
圍棋他曾說過想參加..但實在沒有時間 我想現階段要取得平
衡..學業緊要D囉..雖然我們依然沒有時間做那些壞鬼習作

原文章由 vivi_vivi 於 08-3-3 14:41 發表
格格,

睇嚟大細山非如妳所言那麼差勁喎,是否妳要求太高呢

仲有想問一句,大山係咪對象棋好有興趣呢,如果係,不如專注棋藝方面發展,好似圍棋都好架。係唔夠時間用ge 情況下,如大山對學琴真係冇興趣ge話 ...

[ 本文章最後由 alicetong 於 08-3-3 15:08 編輯 ]

格格

一向好喜歡呢首歌,今日因為肥姐既緣故,在報紙上看到歌詞,就將它貼出來跟大家分享囉,不說不知,原來原唱者是張瑪莉 。。。。

原文章由 alicetong 於 08-3-3 14:47 發表
2b,
做咩有感而發呀....

2B,
係未大細B以學業為重呀 如果咁講妳0岩唔0岩聽
家下豬肉貴左幾倍... 想話囉豬肉獎都不容易呀...

原文章由 2bzmummy 於 08-3-3 15:04 發表
格格

其實大細 B 都好 like 食豬肉,就硬係咁大個都未拎個豬肉獎既 。。。。。。

格格

唯一原因係亞媽懶,並沒有安排他們學習什麼 .......

原文章由 alicetong 於 08-3-3 15:13 發表
2B,
係未大細B以學業為重呀 如果咁講妳0岩唔0岩聽
家下豬肉貴左幾倍... 想話囉豬肉獎都不容易呀...

媽媽, 你幾時傻了...

原文章由 傻媽媽2007 於 08-3-3 13:37 發表
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

good morning

smum早晨:loveliness:
覺唔覺得bk慢左

原文章由 smum 於 08-3-4 08:32 發表
good morning

晨早空氣清新開朗,陽光溫暖帶來無限美

大家早晨,乜咁冷清呀...

2b,
開新鋪都等緊妳呀

咁快開新鋪啦咩
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

sorlo,早晨:loveliness:
妳多d0黎發表偉論啦.....

原文章由 sorlo 於 08-3-4 09:36 發表
咁快開新鋪啦咩

大家早晨 !

sorlo

如果大家勤力一點,今日就有可能開新舖了 !.......

原文章由 sorlo 於 08-3-4 09:36 發表
咁快開新鋪啦咩

2b,
點解會係張瑪莉0既??唔係葉德嫻咩......

原文章由 2bzmummy 於 08-3-3 15:10 發表
格格

一向好喜歡呢首歌,今日因為肥姐既緣故,在報紙上看到歌詞,就將它貼出來跟大家分享囉,不說不知,原來原唱者是張瑪莉 。。。。

...

早晨呀))))))))))))

格格

我都係睇報紙先知道咋 ..............

原文章由 alicetong 於 08-3-4 09:51 發表
2b,
點解會係張瑪莉0既??唔係葉德嫻咩......

Annie,
早晨:loveliness:
尋日巨山都感冒..夜晚過房

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 10:08 發表
早晨呀))))))))))))

格格

踢佢出廳 .......

原文章由 alicetong 於 08-3-4 10:19 發表
Annie,

原文章由 alicetong 於 08-3-4 10:19 發表
Annie,

過兩日天氣又凍返啦, 大家小心身體呀
‹ 上一主題|下一主題