用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 有無人讀過青衣宏福國際班?
go

有無人讀過青衣宏福國際班? [複製鏈接]

想請問,係咪諗住讀國際小學先適合apply國際班?係咪要成日同佢講英文?我只係想個仔學好d英文,但小學諗住讀返普通傳統小學,咁應唔應該apply國際班呢?thanks~

原帖由 kmmum 於 10-6-14 13:15 發表
我覺得未必係.
國際班係全英語環境, 小朋友對語文能力會早點適應
反而, 比較功課問題.  好似 上到 k3 得好少功課.
怕小朋友上小學會有點困難.

e...咁都岩我喎....thx~~

原帖由 Harebellv 於 10-6-14 13:41 發表
你也可以參考宏褔國際部以往考上小學的資料: http://www.kindergarten.edu.hk/en/news-and-events/13-news-and-events/122-2008-2009

thx...得咁少學校...定冇list晒呀?
22%入地利亞?呢間..好唔好架?

原帖由 Harebellv 於 10-6-15 13:50 發表
國際部: http://www.kindergarten.edu.hk/en/news-and-events/13-news-and-events/122-2008-2009 , 好似只有一班, 所以LIST 內應該差不多了.  地利亞是英文小學, 在青衣, 不太清楚好不好.  
聽閒國際部好以不會教中 ...

我報k1呀~~
中英文班有人派到喇沙....唔同區喎...自己考??

原帖由 flostangraphy 於 10-7-15 12:02 發表
我有兩個小朋友讀tivoli.
大哥今年升小一, 有幸考到陳守仁.
弟弟會升K2... 出年年尾又一輪新作戰....
他們兩個都是, N1, K1 國際班. K2, K3 中英文班.
英文,中文講ok, 睇同寫就... 麻麻... K3 level.

...

THANKS~乜原來可以轉班架...
‹ 上一主題|下一主題