用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 有無人讀過青衣宏福國際班?
go

有無人讀過青衣宏福國際班? [複製鏈接]

我覺得未必係.
國際班係全英語環境, 小朋友對語文能力會早點適應
反而, 比較功課問題.  好似 上到 k3 得好少功課.
怕小朋友上小學會有點困難.

原帖由 ho_yan2406 於 10-6-11 23:56 發表
想請問,係咪諗住讀國際小學先適合apply國際班?係咪要成日同佢講英文?我只係想個仔學好d英文,但小學諗住讀返普通傳統小學,咁應唔應該apply國際班呢?thanks~ ...

我睇返國際部既升小. ... 派出10份問卷. 收返9份, 即係.個個小朋友都係自己考私小.

女仔 定男仔 ?
原帖由 iowamom 於 10-7-3 19:42 發表
有沒有人要宏福國際校服?有的請pm 我

你轉唔轉到am class?

原帖由 mianyang_99 於 10-7-27 11:03 發表

HI, 我想問下國際部d老師nice or not?(i just started their summer course and was disppointed to see a few cool faces).
同埋佢地對小朋友既自理, 自律同常規方面既訓練是否足夠~~ ...

上次,去左家長會, 知道那位老師教囡囡. 我真係o 咀 !
反而想轉返讀康傑.  康傑程度其實不淺. nursery 已經有功課. 不過, 由屋企行去好遠.

唔通校舍擴充,反而令師資變差?! 識幾個朋友仔囡讀宏福國際. 佢地小朋友全部入st.cat or kv ,所以,我想囡囡nursery 讀這間.  
如果質素,這麼一般. k1時,會轉中英班, 然後學費用來學phonics. ,學琴.

這個就不太肯定. 以前宏福國際班, 好似精英班,自理能力,禮拜, train 得好好,英文對答如流. 有家長話大部國際班學生 k1 入st.cat. 少數入kv.
這是兩年前的事.  
有點擔心, 宏福開多左班, 教學質素會下降.
至於k1 interview,還是靠家長們努力.
‹ 上一主題|下一主題